Kuchyň
Nejlepší houbová omáčka je dle Punčocháře s bůčkem, Forejt vybral krk
Houbaři mají sezonu, někde to jsou žně, někde se na ně teprve čeká. Nicméně na téma houbové omáčky,...
Kotlíkový guláš a buřty na pivu vystřihli finalisté Masterchefa v pivovaru
Vařili venku pro čtyřicet lidí, z toho jeden ze dvou chodů na ohni. Pak si k tomu během vaření...
Zápasník MMA rozebral španělského ptáčka, Punčochář papriku, Forejt segedín
Rozpadající se dvorek ve Veverských Knínicích na Brněnsku byl cílem dalšího dílu kuchařské road...
Jak něžně zabít kapra? MasterClass Jirky Hrachového nejen pro masterchefy
Nový ročník Masterchefa kolem soutěžících rozhodně nenašlapuje po špičkách. V kuchyni se ještě...
Masterchef začal zostra. Z boje o dva a půl milionu vypadl první finalista
Sotva se lehce pozapomnělo na minulý ročník televizní soutěže Masterchef Česko a jeho vítěze...
Užívejte si cukety, receptů je nepočítaně. Hořké vyhoďte, obsahují jed
Zahrádkáři se nemohou prvních plodů cukety dočkat, ale často nevědí, co s nimi, a rozdávají je...
Vyberte si favorita mezi melouny. Je z nich skvělá zmrzlina, nápoje i džem
Zvláště v letním období je meloun manou nebeskou a synonymem šťavnatých letních zážitků. Není nad...
Lahodný bůček v karamelu, beze zbytku podle Rychvalského. Využijete i kůži
Bůček v karamelu s chipsy z vařené, sušené a smažené kůžičky. Voňavý a lahodný příklad, jak uvařit...
Sedm tipů na domácí zavařování. Využijte, že teď je všude plno ovoce
Léto je v plném rozkvětu a nás čeká krásné období plné sluníčka, sladkého ovoce a lahodných chutí....
Dům uklizený, ale přeplněný. Reorganizací rodina ušetřila za rekonstrukci
Celé dny v práci, k tomu dvě děti, a čas na přeorganizování domácnosti veškerý žádný. Proto se...
Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta
Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...
Květy sedmikrásek použijte na sirup na imunitu, lístky na štípance
Sedmikrásky, ozdobu trávníku, určitě nenechávejte bez povšimnutí. Jsou totiž plné vitaminů,...
Nedoceněná růžičková kapusta je elixírem zdraví. A skvělá na dietu
Mnozí z nás ji nesnášeli už jako děti a pečlivě lovili z polévky každou kuličku. Možná je ale...
Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva
V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...
Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...
Partu z Olomouce dostala pop-up restaurace do finále Pohlreichova souboje
Náročným duelem se Zdeňkem Pohlreichem za zády prošlo šest špičkových gastropodniků. Tři z nich –...
Děti v restauraci? Vyrazilo mi dech, jakou publicitu to mělo, říká Pohlreich
Rozstřel Před lety vtrhl na obrazovky jako uragán a mnohé jeho hlášky se staly legendárními. Kam na ně...
Vejce v kuchyni. Jak to s nimi skoulet, aby žádné nepřišlo nazmar
Zpracujte letošní vaječnou úrodu nejen chutně, ale i originálně. Máme pro vás pár nápadů, receptů i...
Magické velikonoční polévky našich předků: zelená, ušelo, šmigrustovka
O polévkách se říká, že jsou grunt. Nejinak tomu bylo i o Velikonocích, kdy toto „startovací jídlo“...
KVÍZ: Předveďte, co víte o bylinkách, i když jsou Bylinkové školy rozdány
Umíte to s bylinkami? Využíváme jejich léčebných účinků, používáme je v kuchyni jako ochucovadlo...
Kačenky české fascinují jemnou chutí, jen pozor na záměnu či alergii
Nemají rády vítr, sucho ani přelíznutí mrazem a v lese je většinou nenajdete, vyžadují dost...
To když ochutnáš, tak jsi v Americe. Pohlreich otestoval ráje masožroutů
Milujete začouzený T-bone steak, pomalu pečená žebírka nebo šťavnatý hamburger, symboly pravého...
Zápach a vyšší spotřeba. To vás čeká, když pravidelně nebudete čistit troubu
Špinavá trouba není nic pěkného. Ulpělé nečistoty a přiškvařené cákance však nejsou jen věcí...
Místo italského chaosu skvěle promazaný gastrostroj, nadchlo Pohlreicha
Italskou kuchyni nelze nemilovat. Je bohatá na suroviny i chutě a jednoduchá, pokud ji opravdu...
Recept na lahodné brownie plné čokolády, jak ho peče Josef Maršálek
Kdo by nemiloval čokoládu, užít si její plnou chuť je prostě pro většinu z nás zážitek. Ne náhodou...
Fígl na plnění dvojctihodných koláčů má Maršálek od Francouzů
Také jste vždycky přemýšleli, jak se asi dělají koláče, co jsou uvnitř plněné tvarohem a ještě mají...
Tak tohle je český až do prd***, uznal Pohlreich v Kutné Hoře i Strakonicích
Když začal v roce 2009 v pořadu Ano, šéfe! rozkrývat hrůzy v kuchyních a na talířích tuzemských...
Z bílků Maršálek peče ježky ze švýcarského sněhu s pařížskou šlehačkou
Dělali jste třeba žloutkový krém na buchtičky a zbyly vám bílky? Podle cukráře Josefa Maršálka je...
Křen je vitaminová bomba nejen k párku. Pomůže při kašli i nachlazení
Svou přezdívku „český ženšen“ si křen vysloužil díky kořenu, který svým tvarem také nápadně...
Nejvíc nadýchané buchtičky s krémem na planetě Zemi. Podle Maršálka
Kdo by si z dětství nepamatoval buchtičky s krémem jako jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní...
Nefalšovaný makový frgál podle Maršálka, jako byste ho lopatou sázeli
Zlepšuje paměť, zahání deprese a nespavost a je snad nejbohatším zdrojem vápníku. Navíc má...
Jak na povidlové buchty podle Maršálka, aby správně kynuly a voněly
To takhle vezmete kilo hladké mouky a kostičku droždí a proměníte je svým umem v pekáč buchet,...
Rozčiluje vás mastná skvrna na stěně? Jednoduše se jí zbavte
Někde v kuchyni vám na stěnu stříkl olej, nebo vám děti opatlaly zeď mastnýma ručičkama? To je...
Zázvor je parťák do nepohody. Zahřeje, uleví od bolesti, brzdí nádory
Že přijde zázvor vhod při chřipce, angíně, zánětu průdušek či nachlazení, to není žádná novinka....
Blahodárný med je dostupnou superpotravinou, která vás nadopuje vitaminy
Med je sperpotravina, kterou bychom měli určitě zařadit do jídelníčku. Konzumovat ho můžeme jen...
Jadérka jsou zdrojem vitaminů i minerálů. Mlsejte je a využijte v kuchyni
Často se jich při krájení ovoce či zeleniny zbavujeme a máme za to, že patří do koše. Chyba!...