Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kulturista a dietolog hvězd Vít Chaloupka si staví westernový ranč

aktualizováno 
Poradce fitness si plní dětský sen o životě na Divokém západě. Ve Frýdlantském výběžku staví westernové městečko s dvěma názvy: Westernov a Indiánov.

Městečko vyrůstá za vesnicí Černousy u Habartic. "V dětství jsem hltal májovky a samozřejmě filmového Vinetoua. A postupem času, když jsem se začal věnovat kulturistice, učaroval mi hlavně představitel televizních westernových svalovců Jugoslávec Gojko Mitič a průkopník kulturistiky u nás Juraj Višný," popisuje Chaloupka.

Přes týden žije v Praze a stará se o kulturu jiných svalnatých i nesvalnatých těl, na víkend odjíždí do Černous, kde mlátí kladivem, nosí trámy a bere do ruky štětku, aby zde své představy o divokém západě co možná nejvěrněji zrealizoval.

Westernové městečko budované Vítem ChaloupkouWesternové městečko budované Vítem Chaloupkou

Na ranči s příznačnými názvy Indiánov a Westernov má Vít Chaloupka výtečného pomocníka, Josefa Maiera. "Říkám mu Chose, bez něj si budování vůbec neumím představit. Všechny moje tužkou kreslené nápady dokáže přenést do reálné podoby," chválí společníka Chaloupka.

Westernové městečko budované Vítem ChaloupkouWesternové městečko budované Vítem Chaloupkou

Postaví skelet budovy a společné potom celou budovu dodělají. Mají tu zatím rozestavěnou banku, věznici, poštu a nebo dům hrobníka. Budovy mají zatím spíše podobu skeletu, ale do budoucna chtějí docílit toho, aby případní návštěvníci mohli strávit noc v kriminále nebo v bance. Nebude chybět ani část indiánská, kde budou obyvatelná tee-pee.

Westernové městečko budované Vítem ChaloupkouWesternové městečko budované Vítem Chaloupkou

Na hotovém srubu ukazuje Chaloupka, jakou má představu o vnitřním uspořádání budov. Zařídil ho podle obrázků z konce 17. a začátku 18. století. Má tady krb, stůl, postel a na stěnách pověšeny předměty typické pro život na Divokém západě. Nechybí luk a jiné indiánské doplňky.

Westernové městečko budované Vítem Chaloupkou

"Do konce léta chci dokončit mexickou tavernu a saloon. Jde o gurmánské zážitky, mělo by se podávat mexické jídlo a zdejší speciální jelení klobásy," popisuje. Zpřístupnit ranč chce dietolog během srpna. Pro cyklisty tu bude k dispozici taverna a saloon a pro děti malá zoo s pštrosem, kozami a ovcemi.

Další snímky ranče si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Autoři:




Nejčtenější

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Svému mazlíčkovi můžete kdykoliv zavolat domů. Když přijde k monitoru, na...
VIDEO: Když se nudí nebo je smutný, může vám pes zavolat do práce

Pomocí nenápadné krabičky, na kterou stoupnou packou, mají psí mazlíčci možnost zavolat svému majiteli třeba do práce. Oba při tom snímá kamera, takže majitel...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

Další z rubriky

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Vymazlený hamburger King of Dublin
V Den svatého Patrika se zazelenají i hamburgerové housky

Den svatého Patrika je irským svátkem, který se slaví po celém světě. Typickou zelenou barvu vtělí v pražské restauraci Bejzment specializované na přípravu...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.