Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

aktualizováno 
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd jako víno.

Tento recept je další variací Zdeňka Pohlreicha na téma kuřecí maso, a těch není nikdy dost. Předvedl ji v dalším nedělním premiérovém dílu Teď vaří šéf! jako lehký oběd pro ty, kteří chtějí jíst tak, aby se cítili dobře a netloustli.
(Proč se šéf zaměřil na lehkou kuchyni čtěte v rozhovoru zde)

Fotogalerie

Kuřecí stehna zbavte tučné kůže a vykostěte, použijete jen čisté maso, zbytek si nechte třeba na vývar (návod na silný vývar jako od babičky najdete zde). Případně kupte rovnou stehenní řízky, každý rozkrojte na polovinu.

Očištěné a naporcované maso dejte do misky, osolte, opepřete a přidejte vrchovatou lžíci kvalitního bílého jogurtu, trochu římského kmínu, přiměřeně čerstvě namletých chilli vloček, trochu nastrouhané limetové kůry a šťávy. Pořádně promíchejte a pokud na to máte čas, nechte chvilku odležet.

Tepelně budete maso upravovat úplně bez tuku. Jednoduše vyložíte misku či pekáček na pečení misku pečicím papírem - díky tomu nebudete muset mýt připečený pekáček - a maso naložené v jogurtu do něj přesunete a urovnáte do roviny. Navrch kápněte trochu olivového oleje a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Za chvíli bude hotovo, mezitím si připravte dip.

Servírujte s nasekanými bylinkami a meruňkovým dipem.

Servírujte s bylinkami a meruňkovým dipem.

Bude také z jogurtu. Nakrájejte do něj pár sušených meruněk pro sladkou cuť. A přidejte nasekané čerstvé bylinky, které máte po ruce. Pohlreich zvolil trochu máty, šnytlík a dva druhy petržele. Promíchejte, dochuťte kapkou limetové šťávy a špetkou soli a čerstvě drceného pepře. A můžete servírovat.

Autor:




Nejčtenější

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

Vysočina se ve výrobním závodě Hodice nedaleko Jihlavy vyrábí od roku 1967.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Další z rubriky

Pronajímání domů a bytů on-line je stále populárnější.
Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.