Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Kuře na grilu konečně trochu jinak, ukazuje Pohlreich

aktualizováno 
Grilovat znamená donekonečna střídat několik vhodných druhů masa. "Šéf" tentokrát ukáže, že grilovat kuře nemusí znamenat jen stokrát omletá kuřecí prsa.

Na jeho pořadu Šéf na grilu je zajímavé to, že při pozorném sledování si člověk odnese spoustu drobných detailů, které člověku hodí při vlastním vaření. V aktuálním dílu se například rozhodne grilovat kuřecí stehna.

Aby však nalejvárna přinesla divákovi víc než jen obvyklou show, znesnadnil si situaci tím, že kuře marinuje medem a pomerančovým likérem. Právě tyto ingredience mívají tendenci se napalovat.

Když je budete grilovat vcelku i s kostí, mohlo by kuře dopadnout jako na úvodním obrázku. "Je třeba postupovat velmi opatrně, na menším žáru. Než stehno propečete až ke kosti, bude kůže spálená," radí Pohlreich.

Radí proto stehna raději vykostit. "Trošku cvičné práce s nožem ještě nikomu neuškodilo," říká a hned předvede, že vykostění je otázkou okamžiku.

Stehna raději vykostíme.

Stehna raději vykostíme.

Přidáme nasekanou jarní cibulku.

Přidáme nasekanou jarní cibulku.

Grilujeme napřed kůží dolů.

Grilujeme napřed kůží dolů.

A hned přidává další radu: "Raději grilujte i s kůží. Bez ní by to bylo zdravější, ale o to nám přece při grilovačce nejde. Pod kůží máte tenounkou vrstvičku tuku, která dá masu daleko lepší chuť." Radí začít tak, aby bylo maso na začátku kůží dolů. "Když ho pak otočíte, pak se všechna šťáva pod kůží pěkně vsákne do masa, bude pak daleko chutnější a šťavnatější," radí.

Když kuře Zdeněk Pohlreich vykostí, nechá ho alespoň půl hodiny v marinádě. Vymačká šťávu z limetky, aby maso zkřehlo, naseká kousek zázvoru, přidá sojovou omáčku. "Když tam má přijít pomerančová šťáva a pomerančová kůra, tak napřed strouhejte a až pak ho rozkrojte, líp se tak s pomerančem pracuje, líp se drží v ruce," prozrazuje kuchařský fígl.

Marinádu si svaříme v kastrůlku společně s kuřetem.

Marinádu si svaříme v kastrůlku společně s kuřetem.

Nakonec kuře přelijeme převařenou marinádou.

Nakonec kuře přelijeme převařenou marinádou.

Přidá na kolečka nasekanou jarní cibulku, jednu chilli papričku a olej. A už už se vrhá na vykostění kuřete. Až pak si vzpomene: "Ono se to jmenuje kuře Grand Marnier, tak se jmenuje pomerančový likér, který je tam hlavní, a já bych hlava děravá na něj zapomněl." A rovnou přidává i med, další z položek, které mu jaksi vypadly z hlavy. Na závěr si odnášíme další radu: marinády je Pohlreichovi líto, a tak si ji přelije do kastrolku a během přípravy kuřete si ji na grilu svaří, aby se jí mohlo maso na talíři přelít.

Bodejť by mu marinády nebylo líto. "Zdéňa", jak si sám rád říká, má dost mlsný jazýček a sedmičková láhev Grand Marnier stojí kolem sedmi stovek.

Šéfa na grilu můžete sledovat v pondělí večer na Prima Family, mimo kuřete Grand Marnier se budou grilovat hamburgery z lososa a připravovat salát Caesar.

Autor:




Nejčtenější

Módu minipsů podporuje i módní průmysl.
Za módní miniaturní psy se platí tisíce, přitom jsou to nemocná zvířata

Je to vlastně kšeftování s nemocnými zvířaty. Jenže poptávka po minipsech je velká a lidé jsou v honbě za módním trendem ochotní platit tisíce. Takové zvíře...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Konopí může léčit i zvířata, ale zatím nelegálně.
VIDEO: Konopí psovi zabírá na bolesti i deprese, ale je to nelegální

Fenka, která přišla kvůli artróze o část tlapky, trpěla bolestmi, které ji úplně paralyzovaly. Proto jí zoufalý majitel začal podávat tinkturu z konopí....  celý článek

Zloděj se klíčem v zámku nebude zdržovat.
Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Kořeny stromků...
Poslední šance k výsadbě ovocných stromů, ale jen s vydatnou zálivkou

Jaro se plnou silou hlásí o slovo, takže máte posledních pár týdnů na výsadbu ovocných dřevin, které musí být v půdě co nejdříve před vegetačním obdobím. Jak...  celý článek

Další z rubriky

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Pošírované kuře s bramborovým salátem
Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme na talíři možná častěji, než je nám milé. Není tedy nad to...  celý článek

Palačinky z ovesných vloček
Palačinky z ovesných vloček

Sladká a zdravá rychlovka. :)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.