Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Kuře naporcujte sekyrou a šoupněte ho se zeleninou do jednoho hrnce

aktualizováno 
Dobře zapamatovatelný, jednoduchý, zdravý a vynikající je recept na kuře, který si Laďa Kerndl přivezl z Manily. Tam ho vaří v hliněné nádobě, vám postačí pořádný široký kastrol. A nezapomeňte na sekyru na naporcování. Velice dobře se s ní totiž porcuje maso, které obsahuje kosti.

"Zelenina to zahustí, brambory natáhnou tu chuť, je to vynikající. Servíroval bych to v kotlíku," říká nad talířem kuřete připraveného po filipínsku šéfkuchař Jaroslav Sapík. Jednoduchý exotický recept je mu evidentně sympatický i proto, že do sebe člověk nenásilnou formou dostane i zeleninu, kterou ne každý zbožňuje.

Recept na filipínské kuře krok za krokem

Připravte si jedno kuře, rozpůlené a naporcované asi na deset kousků, 2 zelené a 2 červené papriky, 2 cibule, 2 paličky česneku, 2 rajčata, 2 větší brambory, 2 chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 2 celé pepře, mletý pepř a sůl.

Láďa Kerndl odkoukal na Filipínách, že tam kuře porcují sekyrou, tak to dělá
Kuře byste měli pomocí sekyry naporcovat zhruba na deset kousků a ty vložit na
Kuře byste měli pomocí sekyry naporcovat zhruba na deset kousků a ty vložit na

Kuře naporcujte na deset kousků a poskládejte do širokého kastrolu.

Zeleninu můžete pokrájet na poměrně velké kusy.
Pokrájenou zeleninu přihoďte do hrnce k naporcovanému kuřeti.
Ke kuřeti a zelenině přidejte přiměřené množství vody (aby bylo maso potopené)

Očištěné papriky pokrájejte na větší kusy, cibule na osminky, česnek rozdělte na stroužky a oloupejte, rajčata pokrájejte. Všechnu zeleninu kromě brambor přidejte ke kuřeti do kastrolu nebo nižšího hrnce se širokým dnem. Vše zalijte vodou, ale jen přiměřeně, výsledkem nemá být polévka. A dejte zhruba na hodinu vařit.

Brambory ke směsi přidejte až jako poslední, dvacet minut před koncem varu. Silný vývar s kuřecím masem, zeleninou a brambory podávejte na hlubokém talíři, jako příloha je výborné pečivo.

Tento a další recepty přinese Česko na talíři z moravských Boskovic s šéfkuchařem Jaroslavem Sapíkem v nedělní podvečer na televizi Prima family. Připravíte podle něho i židovský kaviár z drůbežích jater a vařených vajec, svíčkovou pečeni s omáčkou z raků i černohorskou cibulačku s pivním sýrem.

Autor:




Nejčtenější

Živý plot z cypřišovců Leylandových je krásně sytě zelený. Ale je náročný na...
Bez častého střihu vám živý plot z „lejlanďáků“ přeroste přes hlavu

Téma sousedských vztahů a živých plotů by vydalo na román, přerostlé větve často zasahují na vedlejší pozemek, prorůstají kořeny a podobně. Zvlášť když jde o...  celý článek

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

S kým si lépe porozumíte? Se psem, anebo s kočkou?
Kočka, nebo pes? Na co myslet při výběru nového člena rodiny

Plánujete si pořídit zvíře, ale nemůžete se rozhodnout, jestli zvolit kočku, nebo psa? Je do malého bytu vhodnější štěně? Je opravdu kočka samostatnější a má s...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.