Struktura hotové bábovky

Struktura hotové bábovky | foto: Jiří Vařečka

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

  • 19
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.

Čtenář Hobby Jiří Vařečka nám poslal fotky "své" bábovky, kterou nazývá Bab-Off-Kou. Už její fotografie vyvolávají nadměrnou produkci slin, je tedy nebezpečné prohlížet je v čase před obědem.

Základ tvoří kuřecí prsa. Dále budete potřebovat několik plátků anglické slaniny, oblíbenou klobásku, vejce, sýr na strouhání, petrželku, sůl a pepř.

Krok za krokem

Vyložte formu na bábovku pečicím papírem. Pokud máte silikonovou formu, obejdete se i bez něj. Méně se potraviny lepí například i na titanové nebo teflonové nádobí.

Kvůli snadnějšímu čištění formy ji vyložte pečicím papírem
Vyskládejte první vrstvu prsíček

Začněte vrstvou lehce naklepaných a okořeněných prsíček, pak pokračujte slaninou, nastrouhaným sýrem, klobáskou a vejci.

Klaďte jednotlivé vrstvy

Pak opět pokračujte další vrstvou masa, sýra a slaniny. Poslední vrstvu uzavřete masem a zalijte rozkvedlaným vejcem. Jednotlivé vrstvy prosolujte, pepřete, průběžně také přidávejte petrželku nebo jakékoliv jiné oblíbené bylinky.

Přidejte slaninu
Poslední vrstvu prsíček zalijte rozšlehaným vejcem

Bábovku pečte zhruba hodinu při 250 °C. Některé nádobí (silikon nebo teflon) se doporučuje používat jen do 230 °C, takže úměrně tomu prodlužte dobu pečení.

Upečená bábovka
Upečená bábovka po vyklopení

Hotovou masovou bábovku vyklopte na talíř a můžete zakrojit. Recept berte jako orientační, podle postupu jasně vidíte, že každý si může přidat libovolné ingredience podle svých chutí.

Jednotlivé vrstvy se dají skládat také tak, aby se vám na řezu objevila mozaika podle vašich vlastních požadavků. A místo formy na bábovku můžete použít i formu na srnčí hřbet.

Struktura hotové bábovky