Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

  0:04aktualizováno  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k vínu. Prostě si jen dáte s tím nejlevnějším masem trochu práci a můžete je servírovat bez uzardění.

Z kuřecích křidýlek jednoduše využijete jen tu část od těla, kde je nejvíc masa, odříznuté špičky použijte třeba na vývar. Pak už stačí jen ostrá kudlička, kterou na té slabší straně dostanete maso od kosti, stáhnete k té straně, kde bylo víc svaloviny, a získáte jakési paličky připomínající kulatá lízátka neboli lollipop.

Fotogalerie

Získané masové paličky pak namočíte do marinády tak, aby holá kost zůstala čistá a dala se vzít do ruky, a poskládáte nastojato do pekáčku s trochou oleje na dně. V troubě vyhřáté na 185 °C se paličky upečou zhruba za 12 minut.

Pak už stačí „kuřecí lízátka“ jen přendat na talíř, případně polít výpekem z pekáčku a posypat vhodnou bylinkou. A můžete vyrazit mezi hosty, kterým bude stačit jedna ruka na to, aby si na této masové jednohubce pochutnali.

Jakou marinádu zvolíte, je jen na vás, i na ní se můžete předvést. Prostě podle šéfa se v tomto směru fantazii meze nekladou, a když nebudete mít citron, tak tam dejte třeba limetku. Jen pamatujte, že by marináda měla být jak slaná, tak sladká, ideálně i méně či více pikantní, což už je opravdu na vás.

Šéf ji v nedělním premiérové díle svého pořadu Teď vaří šéf připraví z rajského protlaku, přidá trochu sojové omáčky, kapku oleje, vinného octa i javorového sirupu, přidá pepř, sůl i trochu lístečků oregana. Podstatné je, že ji musíte při přípravě ochutnávat, dokud to nebude to pravé.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Pohlreichovo menu bude tuto neděli na podvečerní Primě vůbec inspirativní pro ty, kteří milují posezení s přáteli, rádi přitom předvádějí své kuchařské umění a přitom nechtějí, nebo si nemohou dovolit zruinovat svůj domácí rozpočet. Takže diváci se mj. například naučí, jak skvěle využít vepřový bůček do italské pasty, jak připravit jako přílohu brambory nakyselo, a jak hosty překvapit grilovanou chobotnicí s omáčkou z chleba a sezamové pasty.

Autor:




Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Další z rubriky

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat vaši nejoblíbenější pochoutku a vyhrát nový gril. Pošlete...  celý článek

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.