Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

  0:04aktualizováno  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k vínu. Prostě si jen dáte s tím nejlevnějším masem trochu práci a můžete je servírovat bez uzardění.

Z kuřecích křidýlek jednoduše využijete jen tu část od těla, kde je nejvíc masa, odříznuté špičky použijte třeba na vývar. Pak už stačí jen ostrá kudlička, kterou na té slabší straně dostanete maso od kosti, stáhnete k té straně, kde bylo víc svaloviny, a získáte jakési paličky připomínající kulatá lízátka neboli lollipop.

Fotogalerie

Získané masové paličky pak namočíte do marinády tak, aby holá kost zůstala čistá a dala se vzít do ruky, a poskládáte nastojato do pekáčku s trochou oleje na dně. V troubě vyhřáté na 185 °C se paličky upečou zhruba za 12 minut.

Pak už stačí „kuřecí lízátka“ jen přendat na talíř, případně polít výpekem z pekáčku a posypat vhodnou bylinkou. A můžete vyrazit mezi hosty, kterým bude stačit jedna ruka na to, aby si na této masové jednohubce pochutnali.

Jakou marinádu zvolíte, je jen na vás, i na ní se můžete předvést. Prostě podle šéfa se v tomto směru fantazii meze nekladou, a když nebudete mít citron, tak tam dejte třeba limetku. Jen pamatujte, že by marináda měla být jak slaná, tak sladká, ideálně i méně či více pikantní, což už je opravdu na vás.

Šéf ji v nedělním premiérové díle svého pořadu Teď vaří šéf připraví z rajského protlaku, přidá trochu sojové omáčky, kapku oleje, vinného octa i javorového sirupu, přidá pepř, sůl i trochu lístečků oregana. Podstatné je, že ji musíte při přípravě ochutnávat, dokud to nebude to pravé.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Podle instrukcí šéfa se dá doma připravit i chobotnice.

Pohlreichovo menu bude tuto neděli na podvečerní Primě vůbec inspirativní pro ty, kteří milují posezení s přáteli, rádi přitom předvádějí své kuchařské umění a přitom nechtějí, nebo si nemohou dovolit zruinovat svůj domácí rozpočet. Takže diváci se mj. například naučí, jak skvěle využít vepřový bůček do italské pasty, jak připravit jako přílohu brambory nakyselo, a jak hosty překvapit grilovanou chobotnicí s omáčkou z chleba a sezamové pasty.

Autor:




Nejčtenější

Možná, že časem takovýto obrázek uvidíme běžně.
Vymysleli papírovou lahev, která bude stoprocentně kompostovatelná

Kampaně na Kickstarteru bývají přímočaré. Někdo nabídne výrobek, a když je tak zajímavý, že se podaří sesbírat dost peněz na rozjezd, můžete zainvestovat...  celý článek

Kabinka, ve které si můžete nechat udělat skládačku na zakázku.
Lego má kabinku, která vám z podobizny udělá vlastní legopuzzle

Součástí velkého londýnského obchodu se stala fotokabinka podobná těm, které vyrábějí průkazkové fotografie. Jen s tím rozdílem, že z automatu nevypadne...  celý článek

Fiona si pomalu zvyká na vodu, která je pro hrochy tím nejpřirozenějším...
Zoo a lékaři z dětské nemocnice zachránili předčasně narozeného hrocha

Hroší samička se narodila šest týdnů před termínem a odmítala pít. Chovatelům v Zoo Cincinnati v americkém Ohiu v tu chvíli nezbývalo nic jiného, než ji...  celý článek

Účastníci pochodu
Nejvíc buldoků na jednom místě. Tisícovka psů překonala světový rekord

Majitelé anglických buldoků se v Mexico City pokusili vytvořit světový rekord v množství psů jednoho plemene shromážděných na jednom místě. Nakonec se sešlo...  celý článek

Šéf jako zobák v kuchyni šéfkuchaře z Tyrolska
VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když na pozvání dorazí se štábem Ano, šéfe! do hodonínské...  celý článek

Další z rubriky

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Funkční retro mlýnek v akci
Vyzkoušeli jsme padesát let starý ruční mlýnek na kávu. A stále dobře mele

Do redakce se nám dostal památeční kousek. Vyzkoušeli jsme, jak mele starý mlýnek Instanbul, který je překvapivě stále funkční. Ukázal, že klasické ruční...  celý článek

Nejsložitější je údržba ploch z dýhy a masivu.
Jak správně doma udržovat dřevěný nábytek: přehledný návod

Nábytku se netýkají kampaně připomínající jarní nebo předvánoční úklid. Měl by se udržovat průběžně. Nejvíce práce budete mít s dýhou a masivem.  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.