Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Květinový šperk se hodí nejen na plesovou sezonu

aktualizováno 
Květinový šperk je hitem nejen plesové sezony. Náhrdelníky a náušnice se živými květy nosí také nevěsty, rostliny zdobí jejich vlasy i klopy ženichů.

Šperk vynikne na tmavém podkladu | foto: Stanislava Neradová

Jdete na společenské setkání a chcete něco originálního? Nemusíte investovat do oblečení. Stačí si vzít jednobarevné šaty jednoduchého střihu a k nim si vyrobit květinový šperk, který linie šatů ozdobí skutečně netradičně a zajímavě.

Ostatně, ozdobit se tímto netradičním doplňkem můžete i jen tak během dne, třeba na schůzku nebo do zaměstnání. Stačí jen několik drátků, pár květů a trocha šikovnosti. Inspirovat se můžete v různých dobách - třeba tak trochu v secesi jako my.

Potřebujete floristický drát různých tlouštěk, lepidlo na živé květy, korálky a řezané rostliny.

Na kostru použijte měkký floristický hliníková drát

Vzhledem k tomu, že tento šperk je určen spíše na oblečení než přímo na tělo, použili jsme na kostru šperku měkký hliníkový floristický drát, který lze snadno ohýbat. Kdo si nevěří, může si tvar načrtnout nejprve na karton a podle něho dále postupovat. Ozdobným floristickým drátkem pak k sobě připojíme jednotlivé části kostry.

Silný drát omotáme slabším drátkem

Silný drát omotáme slabším drátkem. Jednak zpevníme kostru, jednak jde i o zdobný prvek, kterého využijeme dále při vytváření různých ornamentů z drátu.

Na ozdobný drátek navlékneme korálky

Na ozdobný drátek navlékneme korálky v témže kovovém odstínu a zapracujeme je do kostry šperku. Náramek vytvoříme stejným způsobem jako náhrdelník. U obou nezapomeneme na koncové úchyty.

Připravíme si květiny - zvolili jsme odstíny růžové a bordó

Připravíme si květiny - zvolili jsme odstíny růžové a bordó. Oba se hodí k módní švestkové barvě pulovru, ke kterému šperk budeme nosit. Šedé rostliny plstnatého vzhledu dodají ozdobě měkkost a zjemní ji.

Orchidej Aranda jsme ke kostře přilepili floristickým lepidlem na živé květy

Jako dominantní květ jsme použili na květinovém trhu dostupnou orchidej Aranda, kterou jsme ke kostře přilepili podobně jako ostatní rostlinky floristickým lepidlem na živé květy.

Autoři:




Nejčtenější

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Hroch Karl Wilhelm po příjezdu do dvorské zoo zkoušel nový výběh se staršími...
Dvorská zoo přišla o mladého hrocha. Uhynul zřejmě po kousnutí od samice

V zoo ve Dvoře Králové nad Labem uhynul dvouletý samec hrocha Karl Wilhelm. Utrpěl zranění v tříslech zadní nohy, kvůli němuž dostal otravu krve. Hodně toho...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Další z rubriky

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Burger s trhaným masem
VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu,...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.