náhledy
Sýr je vyuzený. Už je jen potřeba ho nechat zchladnout, přitom krásně „dojde“.
Autor: FTV Prima
Pojízdná udírna přišla šikovného pana Petra Mikoviče z Olomouce na necelé tři tisíc korun. Musel ale přiložit ruku k dílu.
Autor: FTV Prima
Stará garážová kamna se prý dají sehnat za cenu kolem tisícovky, budníček na uzení pořídil pan Mikovič za cenu materiálu, tedy zhruba za 1 500 korun.
Autor: FTV Prima
Pohled na vyuzené dobroty
Autor: FTV Prima
Pan Mikovič radí udržovat teplotu v udírně do 80 °C.
Autor: FTV Prima
Stará garážová kamínka udírnu snadno utáhnou.
Autor: FTV Prima
Stará garážová kamínka udírnu snadno utáhnou.
Autor: FTV Prima
Aby šla udírna po dvorku přemisťovat podle potřeby, opatřil ji pan Mikovoč kolečky.
Autor: FTV Prima
Propojení kamínek s vlastním prostorem na uzení
Autor: FTV Prima
Pan Mikovič představuje svoji pojízdnou udírnu, jakou si podle něj zvládně postavit každý šikovný kutil.
Autor: FTV Prima
Láďa Hruška si vyzkoušel přikládání do udírny.
Autor: FTV Prima
Potřebujete sýr typu eidam a dámskou punčochu (nebo ponožku, jako na snímku).
Autor: FTV Prima
Peťa a Laďa připravují kostičky eidamu k vyuzení.
Autor: FTV Prima
Vlevo kostičky sýra v punčoše před vyuzením, vpravo po vytažení z udírny.
Autor: FTV Prima
Rozkrojená „hroudička“ uzeného sýra po vytažení z udírny
Autor: FTV Prima
Sýr se po dvou hodinách vytáhne z udírny, punčocha rozřízne a může se ochutnávat.
Autor: FTV Prima
Pan Mikovič vytahuje z udírny uzené maso.
Autor: FTV Prima
Uzené maso i párečky vypadají po vytažení z udírny také lákavě.
Autor: FTV Prima