Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Lev strčil hlavu do sudu kvůli žrádlu. Aby ji vytáhli, museli ho uspat

aktualizováno 
Chovatelé v nizozemské zoo se setkali s raritním případem nehody žravého lva. Místo aby si z barelu vytáhl maso tím největším otvorem, pronikl do sudu přes malou boční díru. Pružný plast ho však nepustil zpět.

Aby chovatelé lvy zabavili, přichystají jim občas hru. Tentokrát jim žrádlo schovali do sudu a jejich úkolem mělo být si ho vytáhnout ven. Jeden ze lvů byl však tak nedočkavý, že když potravu zahlédl bočním otvorem, nehleděl napravo nalevo a prodral se hlavou přes otvor dovnitř. Bohužel ven už nemohl.

Hrátky lvů zachytil jeden z návštěvníků a i další lidé se smáli komické situaci. Na videu je totiž vidět, jak se postiženému lvu snaží ostatní zvířata pomoci. „Běhal a narážel do předmětů kolem. Nakonec si vyčerpaně lehl, ale jinak se zdál v pořádku,“ popsal situaci filmař.

Aby lva vysvobodili, musel nakonec zasáhnout veterinář, který lva uspal. Barel rozřízl a zkontroloval, zda je lev v pořádku. Zvířeti se naštěstí nic nestalo, a tak lze situaci nakonec označit jen jako „veselou historku z natáčení“.

Autor:


Témata: Zoo


Nejčtenější

Vícebarevný pudl
Ovčák, border kolie, pudl a spol. Šest nejinteligentnějších psích plemen

Inteligentní psí plemeno je pro páníčka jistě velkou radostí, ale může způsobovat i spoustu starostí. Inteligentní pes totiž potřebuje spoustu pozornosti a...  celý článek

Vlci se štěňaty. V pražské zoo lze na vlastní oči pozorovat, jak probíhá...
Vlci v pražské zoo vychovávají pět vlčat. Boj o maso probíhá každý den

Pět dvouměsíčních vlčat se líně povaluje i navzájem škádlí před ústím nory, schovaným pohledům návštěvníků ležícími kmeny stromů. Zdánlivě se nic neděje, ale...  celý článek

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Rozkrojte cibuli podélně napůl a oloupejte slupku.
VIDEO: Krájení cibule je pro amatéry stále problém. Jak na ni bez úrazu

Pro kuchařské profesionály je krájení cibule absolutní základ, který se učí už od prvního ročníku učňovské školy. Ale když zhlédnete některé domácí kuchtíky,...  celý článek

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Žádné plemeno není automaticky zárukou, že mu bude prostředí kanceláře...
Který pes s vámi přežije práci v kanceláři? Tipy na ta správná plemena

Motivaci, proč si berou psa do práce, mají pejskaři různou. Pro někoho je pes životní parťák, kterého bere všude s sebou, jiný má problém nechat psa doma...  celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.