Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Sloní moč začali nabízet v pražské zoo. S 25 % alkoholu a bylinkami

  9:32aktualizováno  9:32
Poté, co Zoo Praha začala před pár lety nabízet sloní trus jako úžasné přírodní hnojivo pro zahrádkáře i pěstitele pokojovek či balkonových rostlin, bylo zřejmě jen otázkou času, kdy přijde na řadu i moč oblíbeného tlustokožce. Ta však naštěstí nepochází přímo z trojského Údolí slonů, ale z likérky.

Identická je naštěstí pouze barva skutečné sloní moči a likéru stejného názvu, jak potvrdil i kurátor savců, který má v Troji v gesci právě slony. Likér má originální recepturu vytvořenou pouze pro Zoo Praha.

Advent v Zoo Praha v Troji

Likér, který pražská zoo nově zařadila mezi své suvenýry, představil ředitel pražské zoo minulou středu novinářům, o první adventní neděli mohli jeho chuť lehce připomínající tradiční becherovku ocenit i návštěvníci. Nelze mu upřít, že pokud příliš nepopustíte uzdu své představivosti, popíjí se příjemně.

Likér představil návštěvníkům herec Petr Čtvrtníček, a to nejen s humorem sobě vlastním. „Je to dobrý aperitiv, dostal jsem po něm hlad,“ ohodnotil Sloní moč. Nechyběla ani barmanská show s barmanem Martinem Vogeltanzem, který z bylinného likéru namíchal koktejl.

Koktejl byl pojmenován Pinnawala a nese tak název po sloním sirotčinci na Srí Lance, odkud pocházejí pražské slonice Tamara s Janitou. Ty jsou obě březí (více čtěte například zde), takže pokud bude vše v pořádku, mohla by se pražská zoo příští rok dočkat hned dvou slůňat.

A protože poslední listopadová neděle byla současně první adventní, nezapomnělo se v Troji ani na slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Tentokrát se tohoto úkolu zhostila devítiletá Ráchel, dcera herečky Kristýny Frejové a vnučka herce Ladislava Freje.

Autor:




Nejčtenější

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Kompresor s digitálním ovládáním, který se vypne po dosažení nastaveného tlaku.
Kompresor do auta se hodí nejen na pneumatiky, ale i na míče či matrace

Malý dvanáctivoltový kompresor do auta stojí pár stokorun a nezabere v kufru místo. V létě, kdy se během prázdnin více cestuje, může zajistit první pomoc v...  celý článek

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Další z rubriky

Ctenolepisma longicaudata alias „papírová ryba“
Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

(Ilustrační foto)
Může se to stát i vám. Pět největších nebezpečí při grilování

Mně se to určitě nestane: věta, která už to zavařila mnoha milovníkům letních grilovaček. Pětici nebezpečí, která je doprovází nejčastěji, naštěstí můžete...  celý článek

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.