náhledy
Losos vařený v páře, servírovaný s avokádovým salátem, jako hlavní chod lehkého, zdravého a chutného menu.
Autor: PrimaPlay
Tentokrát šéfkuchař Zdeněk Pohlreich připraví lehké zdravé menu.
Autor: FTV Prima
Než se pustíte do přípravy lososa v páře, utrhněte kus pečicího papíru, kterým vystelete dno a boky parní nádoby, a propíchejte ho nožem, aby jím mohla volně prostupovat pára.
Autor: FTV Prima
Pečicí papír vložte na pařáček, bude se vám lépe manipulovat s uvařenou křehkou rybou.
Autor: FTV Prima
Pod rybu nejprve na pařáček vložte vrstvičku pokrájené a solí a přepřem ochucené zeleniny: mrkve, řapíkatého celeru a cibule.
Autor: FTV Prima
Osolené a opepřené porce lososa vložte na zeleninu a vše opět přikryjte poklicí. Losos by měl být hotový zhruba za deset minut.
Autor: FTV Prima
Kůže zbaveného, vykostěného a očištěného lososa naporcujte.
Autor: FTV Prima
Lososa vkládejte na zeleninu až ve chvíli, kdy je hrnec plný páry.
Autor: FTV Prima
Zeleninu rozprostřete na pečicí papír, takže z něj pro rybu vytvoříte jakousi podestýlku.
Autor: FTV Prima
Vařené oloupané brambory opečte na kousku másla.
Autor: FTV Prima
K opékaným pramborům přidejte pro vůni i pár lístků tymiánu.
Autor: FTV Prima
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a vyloupněte ze slupky.
Autor: FTV Prima
Aby nezhnědlo, pokapejte avokádo citronovou nebo limetkovou šťávou.
Autor: FTV Prima
Avokádo opatrně pokrájejte na kousky, aby se úplně nerozpadlo. Nadrobno nakrájejte i šalotku a mrkev.
Autor: FTV Prima
V misce zlehka promíchejte pokrájené avokádo s ostatní zeleninou.
Autor: FTV Prima
Uvařenou rybu se zeleninou vyjměte z pařáčku i s pečicím papírem, aby se vám při servírování nerozpadla.
Autor: FTV Prima
Uvařený losos by se měl z uvařené zeleniny vespod sbírat lépe než z pevné podložky.
Autor: FTV Prima
Lososa servírujte se zeleninou rovněž připravenou v páře, jako příloha se ideálně hodí avokádový salát.
Autor: FTV Prima
Brambůrky opečené na másle a ovoněné lístky tymiánu servírujte na talíř zvlášt.
Autor: FTV Prima
Abyste ještě pozvedli chuť šetrně připravené ryby, nastrouhejte na ni trochu kůry z chemicky neošetřeného citronu.
Autor: FTV Prima
Losos vařený v páře, servírovaný s avokádovým salátem.
Autor: FTV Prima