Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zajeďte si na lov na dírkách, extrémní mrazy to jistí

  11:07aktualizováno  11:07
Na rybníku Komora u sádek v Chlumci nad Cidlinou zahájili letos poprvé zimní rybolov. Loví se pouze na dírkách, protože celá hladina je pokryta silnou vrstvou ledu, a chytit se dají pstruzi, candáti, okouni a jeseteři. Jen si musíte odlov domluvit předem, zájemců je hodně.

I z dírky můžete vylovit nádherného trofejního pstruha. | foto: Alexandra MlejnkováČTK

"Přijeďte si zarybařit, dokud je celá hladina pokryta ledem," láká milovníky zimního rybaření, tedy konkrétně lovu na dírkách, Rybářství Chlumec nad Cidlinou. Díky extrémním mrazům je to tuto zimu poprvé, co vyšlo vstříc rybářům, kteří jinak nemají možnost lovu na zamrzlých plochách.  

Rady a tipy, jak se na takový lov v mrazivém počasí vybavit, najdete v předchozím článku Se správnou výbavou na rybách nezmrznete.  

Odlov na udici si domluvte dopředu a správně se vybavte

Na rybníku u sádek se může po domluvě lovit každý den od 8 do 16 hodin, veškeré podrobnosti včetně potřebných kontaktů najdete v příloze.  

Lov na dírkách v Chlumci

Jednodenní pověření k odlovu ryb koupíte na místě za 250 korun. Vrták na led nemusíte mít vlastní, můžete si ho zapůjčit.

Jednotlivé dírky – tedy otvory v ledu – musí být od sebe vzdáleny nejméně tři metry a mohou být kruhové nebo čtvercové (velikost 20 až 30 centimetrů). Po opuštění místa každý lovící musí otvor označit tak, že do něj zastrčí větvičku, aby byl zřetelně vidět.

Lovit můžete na jednu udici, a při lovu pod ledem s jedním jednoháčkem s sebou musíte mít vyprošťovač háčků, podběrák a metr. Na jedno povolení si můžete přisvojit dvě ryby (pstruhy do 40 centimetrů), případně trofejní rybu po změření a nafocení šetrně vrátit do vody.

Autoři:




Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Další z rubriky

Přívlačová aréna byla velice úspěšnou novinkou.
Letošní For Fishing byl zatím nejlepší v historii, tvrdí návštěvníci

Z ohlasů mnohých z 31 073 návštěvníků, kteří letos navštívili rybářský veletrh, vychází, že to zatím byl nejpovedenější rybářský veletrh, jaký kdy byl v Česku...  celý článek

K větším candátům se tu přes kvanta menších dostanete velmi složitě.
Candátí horečka na Ebru vrcholí, zažijete tu kouzelné jaro

Candát je žádaným rybím druhem. Jeho stavy jsou na mnoha našich vodách velmi nízké. Existují však zahraniční vody, kde je candátů velké množství. Na Ebru lze...  celý článek

Autor s krásným potočákem
Na pstruhové zahájení se chystají davy. Jak mezi nimi uspět

Mnoho rybářů už pěkně svrbí ruce, zahájení pstruhové sezony se blíží. Každoročně se u nás koná 16. dubna a protože to letos vychází na neděli, dá se čekat, že...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.