Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaření

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

17. dubna 2024

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

14. dubna 2024

Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil...

Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem

8. dubna 2024

Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V...

Česko na grilu: o první sestupující dvojici rozhodl nedopečený štrúdl

31. března 2024

Porotci pořadu, který můžete sledovat každou sobotu na Primě se mýlili, když neodhadli chutě...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Venku nasbíráte polníček, divoký chřest i popenec na antidepresivní kuličky

21. března 2024

Jaro je letos v předstihu, o tom není pochyb, dobře se to pozná i podle výrazně bujné vegetace....

KVÍZ: Jak se vyznáte ve vývarech a postupu jejich přípravy?

18. března 2024

Vývar je v kuchyni základ, ostatně už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt a maso špunt. A...

V Thajsku vynechte nůž, v Japonsku srkejte. Etiketa pro cestovatele

14. března 2024

Nemlaskej, drž pořádně ten příbor, použij ubrousek, nemluv s plnou pusou. Přesně takové rady...

Slavný oscarový kuchař už má nachystáno. Hvězdy v neděli nebudou hladovět

8. března 2024

Po měsících propagace svých filmů na červených kobercích a mačkání se ve smokingu a plesových...

Který národ je „nejsýrovější“? Francouzi se od sýrů odvrací kvůli ekologii

7. března 2024

Je krémový a plný umami, takže okamžitě dodá chuť každému pokrmu. Sypeme jím pizzu a těstoviny,...

Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso

2. března 2024

Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...

V Česku na grilu budu za hodného, Pohlreich za zlého, prozradil kuchař Svatek

29. února 2024

Premium TV Prima se v březnu chystá na nový pořad Česko na grilu. Se Zdeňkem Pohlreichem bude účinkovat...

Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje

27. února 2024

Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...

KVÍZ: Co víte o půstu před Velikonocemi? Naši předci maso uměli nahradit

24. února 2024,  aktualizováno  1.3 16:52

Půst je hodně skloňovaná veličina – dáváte si přerušovaný s časovými okny pro jídlo, či raději...

Vyčistí žehličku a uchrání oděv. Odhalte skrytý potenciál pečicího papíru

22. února 2024

Je levný, dostupný a kupodivu i multifunkční. Řeč je o pečicím papíře, který dobře znáte jako...

Čeští kuchaři přivezli z olympiády stříbro. Ukázali, jak se vrcholově vaří

20. února 2024

V německém Stuttgartu proběhl už 26. ročník kuchařské olympiády, kterou pořádá Německá asociace...

Italské rizoto z papiňáku, bleskové penne i tortellini. Italská inspirace

19. února 2024

Další díly Ve varu na Primě přinesly spoustu nápadů a postřehů, týkajících se italské kuchyně....

Špičkovou kávu připravíte i doma. Přehledně od turka až po espresso

15. února 2024

Ačkoli mezi největší konzumenty kávy na světě nepatříme, přece jen se špičku pelotonu, kterou tvoří...

VIDEO: Telecí kýta by pro kuchaře byla moc suchá, raději ji nabrinoval

12. února 2024

Ačkoli se u italské kuchyně říká, že její předností je hlavně jednoduchost a rychlost, v pořadu Ve...

Pět praktických tipů Marie Kondo, jak doma ušetřit a ještě si to užít

10. února 2024

Nejenže Marie Kondo, japonská odbornice na úklid a organizaci, naučila půl světa skládat oblečení...

Chobotnice se v restauraci pokusila zachránit si život. Utekla z rendlíku

9. února 2024

Stalo se to v Pekingu v restauraci, kde podávají takzvaný horký hrnec. V něm si zákazník do...

Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert

6. února 2024

Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...

VIDEO: Bramborovou kaši upečete jako muffiny. Vylepšíte ji parmezánem

5. února 2024

David Müller v nejnovějších dílech pořadu Ve varu na Primě hodně experimentoval s batáty, tedy...

Dokážu všechno, začal jsem věřit sám v sebe, říká vítěz Masterchefa

3. února 2024

Vaření miluje natolik, že se nechal dcerou popíchnout, aby se přihlásil do soutěže MasterChef...

VIDEO: Nevyhazujte stonky z bylinek. Vyrobte si z nich domácí olej

29. ledna 2024

Šéfkuchař David Müller nemá nic proti masu, ale v pořadu Ve varu na Primě tvrdí, že jednou týdně by...

Jak se pro Peče celá země vymýšlejí recepty a kdo si to pak nosí domů

28. ledna 2024

Klání amatérských pekařů a cukrářů má za sebou čtyři lednová kola, což znamená, že z původních...

Zabijačka je příležitost, jak zpracovat čuníka do posledního kousku

26. ledna 2024

Škvarky, jitrnice a jelítka, ale i vepřové maso na mnoho způsobů. Zimní měsíce přejí tradičním...

Může to být vaše poslední večeře. Stačí nedodržet postup správné přípravy

23. ledna 2024

Touha po dobrodružství je silný cit. To může potvrdit každý cestovatel. Každý ostřílený turista...

Muži, nebojte se květáku. Uděláte z něj steak jako z flákoty masa

22. ledna 2024

Pro mnohé lidi je zelenina skoro sprosté slovo. Kuchař David Müller se snaží v nových epizodách...

VIDEO: Bleskový recept na holandskou omáčku, která se vždycky povede

15. ledna 2024

Další díly pořadu Ve varu, kterou jste mohli vidět v neděli na Primě, se přesunul od pstruha k...

Dnes jsme závislí na soli a cukru, říká čerstvý pětapadesátník Roman Vaněk

13. ledna 2024

Milovník a propagátor gastronomie Roman Vaněk oslavil ve čtvrtek 11. ledna 55. narozeniny. Co si...

Cedráty, kumkvaty, yuzu. Objevte druhy citrusů, které lze využít i na pečení

9. ledna 2024

Citrusové plody oceňujeme v chladném období roku především pro obsah vitaminu C, dá se s nimi ovšem...

Prima má nový pořad o vaření. Začala speciálem o rybách

8. ledna 2024

Formát je trochu nezvyklý – každou neděli odpoledne jdou vždy dva díly za sebou. Pořadem provází...

Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál

2. ledna 2024

Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...

Vánoce by se neměly brát zbytečně vážně, je to jedna večeře, říká Pohlreich

25. prosince 2023

Co udělat pro to, aby se z kuchyně během vánočních svátků nestalo peklo, k tomu toho Zdeněk...

Kuba, kapr nebo vaječňák. Deset pokrmů, které nesmíte během Vánoc opomenout

22. prosince 2023

Tradiční české Vánoce stojí na jídle a pití, které by bylo hříchem vynechat. Kapr s bramborovým...

Krmítko v americkém Ohiu