Začít bez předlohy není ideální. Ani cukrářka, která má s tvořením figurek hodně zkušeností, se do nich bez ručně nakresleného návrhu nepouští. Během kreslení si totiž můžete krásně doladit detaily a o to rychleji a lépe vám půjde vlastní modelování.
Marcipán dnes koupíte poměrně běžně i v supermarketu. Pokud si ho chcete obarvit, nebo kromě barviva přikoupit i další speciální pomůcky, hledejte v prodejnách a e-shopech pro cukráře.
Před vlastním modelováním to chce marcipán trochu prohníst, aby změkl. Co vám zbude, hned zase zabalte do fólie, abyste ho mohli použít někdy příště, na vzduchu tvrdne.
Například kočičku vymodelujete velice jednoduše, jak lze vyčíst z fotografií v galerii: stačí větší kulička na hlavu a zakulacený váleček na tělíčko. Z malých rozpláclých kuliček pak vytvoříte tvářičky a čumáček, zašpičatíte kousek hmoty na ouška, případně je ještě podložíte růžovou, nějakým ostrým hrotem vytlačíte obrysy očí a zadní nohy a vymodelujete a čistou vodou přilepíte ocásek.
Podobně jednoduše vytvoříte i kravičku nebo pejska, jehož vznik si můžete krok za krokem prohlédnout na videu. Případně si nenechte ujít pondělní Božské dorty od Markéty po osmé večer na televizi Prima love. Jablonecká cukrářka tam předvede vznik všech tří zvířátek z naší fotogalerie.