Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Kombinace whisky a červeného vína? Zkuste Sunset in Prague

aktualizováno 
Recept na nezvyklý míchaný zimní drink, kombinující bourbon a frankovku, nám předvedl barman Kristián Ceniga z baru hotelu Kempinski. Šmrnc mu dodává limetková nebo citronová šťáva, sladké tóny cukrový sirup, který si zvládnete doma připravit sami.

Na drink s názvem Sunset in Prague budete potřebovat: 4 cl bourbonu, 3 cl limetkové nebo citronové šťávy, 2 cl cukrového sirupu a 10 cl červeného vína frankovka. Na ozdobu pak koktejlovou třešničku a měsíček pomeranče.

Příprava Sunset in Prague

Do šejkru nalijte bourbon, citronovou šťávu a cukrový sirup, promíchejte a přes barmanské sítko nalijte na led do skleničky.

Dolijte zhruba 100 ml červeného vína, koktejl dozdobte ovocem a drink je hotový. 

Kde vzít cukrový sirup? Vyrobte si ho sami

Cukrový sirup, což není nic jiného než voda svařená s krystalovým cukrem a přes sítko přelitá do lahve, zvládnete připravit sami. 

Koneckonců v hotelu Kempinski si ho také připravují sami. "Je to jednoduché. V kastrolku smícháte vodu s cukrem zhruba v poměru 1:1 a vše přivedete k varu. Pokud chcete hutnější konzistenci, přidáte více cukru," radí barman. 

Sirup nechte zhruba 5 minut přejít varem, přitom odebírejte pěnu, pokud se tvoří. Pak sirup slijte do lahve, nechte zchladnout a uložte do lednice.  

Autor:




Nejčtenější

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Bez utěrky za pasem ani ránu. To platí i pro grilování, říká Pohlreich

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Další z rubriky

Holandská omáčka je nedílnou součástí podávání chřestu, jehož sezona právě...
Holandská omáčka za minutu. K aktuálnímu chřestu, ale i rybám nebo masu

Je hotová asi za minutu a zvládne ji úplně každý. Oproti klasickému postupu u ní nehrozí riziko sražení a vyjde pokaždé naprosto perfektně.  celý článek

Velikonočního beránka můžete polít polevou z bílé čokolády a posypat kokosem.
Velikonoční mlsání jinak: se zeleným čajem i s hrníčkovým receptem

Nebojte se novinek a kromě klasiky se nechte inspirovat méně tradičními velikonočními recepty blogerů a čtenářů iDNES.cz. Není od věci připravit si zdravější...  celý článek

Takto dopadnou dřevěná prkénka, o která se dlouho nikdo nestaral.
Takto skončí vaše dřevěná prkénka, když jim nedáte tu správnou péči

Domácí kuchaři se dělí na takzvané plasťáky a dřeváky podle toho, jakým dávají přednost krájecím prkýnkům. Plastové upřednostňují ti, kteří desku často dávají...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.