Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

  9:22aktualizováno  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

O to větší ulehčení nastalo, když ta dobrá zpráva dorazila. Šéfkuchař Roman Paulus napětí unikl na rodinnou lyžovačku kamsi do Alp, takže se všechna nervozita soustředila na jeho zástupce Pavla Býčka. 

Luxusní večeře

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací, kde vás královsky pohostí. Dejte si výborné pečené koleno, šťavnatý steak nebo sushi.

"Že bychom to čekali, to říct nemohu, to je něco, co nedá spočítat jako když někdo doběhne maraton v perfektním čase. Tady jde o subjektivní hodnocení více lidí, které je vždycky ošidné," popisuje své pocity mladý kuchař, jehož funkce se oficiálně nazývá sous chef. "Ale čekali jsme s napětím, osobně jsem z toho poslední noci skoro nespal a myslím, že na klukách to bylo taky trošku vidět," přiznává.

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Letos se mluvilo o tom, že do hodnocení se dostanou změny vyvolené novým vedením. Že nikdo nemá nic jisté a nikdo neví, jaká kritéria a měřítka hodnocení michelinští komisaři letos nastaví. Předem už bylo jasné, že jich letos navštívilo Českou republiku daleko víc než v předchozích letech.

A stalo by se vůbec něco, kdyby podnik svou hvězdu neobhájil? "Stalo a nestalo. My každý den bereme jako novou výzvu, každý detail musí být během dne perfektní. Představte si, že jste za rok odevzdali nějakou práci a to ocenění představuje odměnu, které jste věnovali rok svého života. A ne jen vy, ale i celý tým. A kdyby se to nepovedlo, asi bychom byli smutní," přiznává i za své kolegy Pavel Býček.

Na dlouhé rozjímání a dojímání však není čas, kuchyně se chystá na večerní směnu, kdy ji čeká několik desítek objednaných strávníků.

Jak to vypadalo v kuchyni Alcron během středeční běžné šichty se podívejte na našem videu pořízeném z pohledu kuchaře.

Autor:




Nejčtenější

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.