Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Podívejte se, jak vařit, abyste dostali michelinskou hvězdu

  9:22aktualizováno  9:22
Ve středu bylo v kuchyni restaurace Alcron dusno. Měla dorazit zpráva, zda restaurace a její šéfkuchař Roman Paulus obhájila už potřetí svou michelinskou hvězdičku.

O to větší ulehčení nastalo, když ta dobrá zpráva dorazila. Šéfkuchař Roman Paulus napětí unikl na rodinnou lyžovačku kamsi do Alp, takže se všechna nervozita soustředila na jeho zástupce Pavla Býčka. 

Luxusní večeře

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací, kde vás královsky pohostí. Dejte si výborné pečené koleno, šťavnatý steak nebo sushi.

"Že bychom to čekali, to říct nemohu, to je něco, co nedá spočítat jako když někdo doběhne maraton v perfektním čase. Tady jde o subjektivní hodnocení více lidí, které je vždycky ošidné," popisuje své pocity mladý kuchař, jehož funkce se oficiálně nazývá sous chef. "Ale čekali jsme s napětím, osobně jsem z toho poslední noci skoro nespal a myslím, že na klukách to bylo taky trošku vidět," přiznává.

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Šéfkuchař hotelu Radisson SAS Alcron Roman Paulus

Letos se mluvilo o tom, že do hodnocení se dostanou změny vyvolené novým vedením. Že nikdo nemá nic jisté a nikdo neví, jaká kritéria a měřítka hodnocení michelinští komisaři letos nastaví. Předem už bylo jasné, že jich letos navštívilo Českou republiku daleko víc než v předchozích letech.

A stalo by se vůbec něco, kdyby podnik svou hvězdu neobhájil? "Stalo a nestalo. My každý den bereme jako novou výzvu, každý detail musí být během dne perfektní. Představte si, že jste za rok odevzdali nějakou práci a to ocenění představuje odměnu, které jste věnovali rok svého života. A ne jen vy, ale i celý tým. A kdyby se to nepovedlo, asi bychom byli smutní," přiznává i za své kolegy Pavel Býček.

Na dlouhé rozjímání a dojímání však není čas, kuchyně se chystá na večerní směnu, kdy ji čeká několik desítek objednaných strávníků.

Jak to vypadalo v kuchyni Alcron během středeční běžné šichty se podívejte na našem videu pořízeném z pohledu kuchaře.

Autor:




Nejčtenější

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Mláďata nandu pampových v plzeňské zoologické zahradě.
V plzeňské zoo se vylíhli nandu pampoví, vajíčka vyseděl samec

Plzeňská zoologická zahrada může po třech letech slavit úspěšný odchov pštrosů nandu pampových. Na konci června se z vajíček vyklubala dvě mláďata.   celý článek

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Džungle v Holešovicích Prazelenina od letošního jara funguje přímo u Vltavy v...
Zelenina i sousedské vztahy se pěstují v komunitních zahradách

Komunitní zahrada Prazelenina v Holešovicích byla prvním místem svého druhu v Praze, aktuálně se jen přestěhovala. Dnes se trend propojování zahrádkaření a...  celý článek

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

Další z rubriky

Ctenolepisma longicaudata alias „papírová ryba“
Není rybenka jako rybenka. Ty z Nizozemska žerou celé archivy

Běžné domácí rybenky většinou žádnou škodu nenadělají, jejich exotický sourozenec už představuje větší nebezpečí. Alespoň pro archivy, sbírky knih, časopisů...  celý článek

Citronový sirup má při použití hnědého třtinového cukru krásně medovou barvu....
Domácí ovocná šťáva jako cukrová bomba i domácí limonády bez cukru

Studená čistá voda se dá pít po celý rok, jenže v létě máme přece jen větší spotřebu tekutin. A chuť také na něco jiného. Na řadu pak přijdou jak sladké...  celý článek

Rybenka domácí (Lepisma saccharina)
Rybenky milují vlhko a tmu. Zbavíte se jich i bez chemie

Drobný světloplachý hmyz, který možná občas zahlédnete v koupelně nebo v komoře, velkou paseku nenadělá. Pokud se ovšem nepřemnoží. Jak tomu zabránit? Pomoci...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.