Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Milovníci dobrého jídla mají nový web. Už nezmeškají žádnou akci

aktualizováno 
Nový gastronomický rozcestník se jmenuje Gastronaut. Jeho nejsilnější stránkou je kalendář akcí, které mají cokoliv společného s jídlem.

Titulní strana webu Gastronaut | foto: www.gastronaut.cz

Gastronaut chce být vlastně diářem, který shromažďuje na jednom místě komplexní přehled veškerých pořádaných gastronomických aktivit. "Spousta zajímavých akcí nám utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich prostě ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí," říká Martina Boledovičová, která projekt vymyslela.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

"Inspiroval nás australský diář s kontakty na prodejce zeleniny a s odkazy na sezonní suroviny. Začali jsme vymýšlet podobný, ale přizpůsobený našim podmínkám, a postupně ho vylepšovali. Jako nejzajímavější nám přišlo mít tam spoustu prostoru pro plánování volného času a informace o pořádaných gastronomických akcích, které by plánování usnadnily," prozrazuje inspiraci.

Gastronaut si neklade za cíl konkurovat už zavedeným webům jako jsou Scuk, Cuketka, Bio-bedýnky či Biospotřebitel. Naopak je uvádí ve svém rozcestníku, i když odkazů tu zatím není mnoho. Stejně tak je ve stavu zrodu a postupného doplňování i sekce receptů, nemůže proto soupeřit s letitými zavedenými on-line kuchařkami.

Gastronaut se ale snaží na sobě pracovat, proto je otevřený čtenářským nápadům a příspěvkům. Po registraci můžete sami posílat zajímavé tipy, ať už na recepty, weby či akce, o kterých ještě redakce neví.

Autor:


Témata: Vaření, Zelenina


Nejčtenější

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Tato utěrka je zralá do pračky. Jak si s ní poradí praní v mikrovlnné troubě?
Toto se nepovedlo. Utěrky se v mikrovlnce zázračně nevyperou

Po internetu se šíří rada, že zašpiněné utěrky není třeba vyvařovat, stačí je vyprat pomocí mikrovlnné trouby. To by se určitě líbilo všem, kdo si pravidelně...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.