Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Milovníci dobrého jídla mají nový web. Už nezmeškají žádnou akci

aktualizováno 
Nový gastronomický rozcestník se jmenuje Gastronaut. Jeho nejsilnější stránkou je kalendář akcí, které mají cokoliv společného s jídlem.

Titulní strana webu Gastronaut | foto: www.gastronaut.cz

Gastronaut chce být vlastně diářem, který shromažďuje na jednom místě komplexní přehled veškerých pořádaných gastronomických aktivit. "Spousta zajímavých akcí nám utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich prostě ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí," říká Martina Boledovičová, která projekt vymyslela.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

"Inspiroval nás australský diář s kontakty na prodejce zeleniny a s odkazy na sezonní suroviny. Začali jsme vymýšlet podobný, ale přizpůsobený našim podmínkám, a postupně ho vylepšovali. Jako nejzajímavější nám přišlo mít tam spoustu prostoru pro plánování volného času a informace o pořádaných gastronomických akcích, které by plánování usnadnily," prozrazuje inspiraci.

Gastronaut si neklade za cíl konkurovat už zavedeným webům jako jsou Scuk, Cuketka, Bio-bedýnky či Biospotřebitel. Naopak je uvádí ve svém rozcestníku, i když odkazů tu zatím není mnoho. Stejně tak je ve stavu zrodu a postupného doplňování i sekce receptů, nemůže proto soupeřit s letitými zavedenými on-line kuchařkami.

Gastronaut se ale snaží na sobě pracovat, proto je otevřený čtenářským nápadům a příspěvkům. Po registraci můžete sami posílat zajímavé tipy, ať už na recepty, weby či akce, o kterých ještě redakce neví.

Autor:


Témata: Vaření, Zelenina


Nejčtenější

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Další z rubriky

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Na grilování není nic složitého, je přesvědčen Zdeněk Pohlreich. Je to hlavně o...
Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je přesvědčen, že špatnému masu uhlí ani marináda chuť nepřidají. A...  celý článek

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.