Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Milovníci dobrého jídla mají nový web. Už nezmeškají žádnou akci

aktualizováno 
Nový gastronomický rozcestník se jmenuje Gastronaut. Jeho nejsilnější stránkou je kalendář akcí, které mají cokoliv společného s jídlem.

Titulní strana webu Gastronaut | foto: www.gastronaut.cz

Gastronaut chce být vlastně diářem, který shromažďuje na jednom místě komplexní přehled veškerých pořádaných gastronomických aktivit. "Spousta zajímavých akcí nám utekla jen proto, že jsme na ně zapomněli, špatně jsme si naplánovali čas anebo jsme o nich prostě ani nevěděli. Tak vznikla myšlenka vytvořit diář, kam by se vešla spousta poznámek pro plánování volného času, jídla a gastronomických akcí," říká Martina Boledovičová, která projekt vymyslela.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

Ve formuláři zatrhnete akci, kterou hledáte.

"Inspiroval nás australský diář s kontakty na prodejce zeleniny a s odkazy na sezonní suroviny. Začali jsme vymýšlet podobný, ale přizpůsobený našim podmínkám, a postupně ho vylepšovali. Jako nejzajímavější nám přišlo mít tam spoustu prostoru pro plánování volného času a informace o pořádaných gastronomických akcích, které by plánování usnadnily," prozrazuje inspiraci.

Gastronaut si neklade za cíl konkurovat už zavedeným webům jako jsou Scuk, Cuketka, Bio-bedýnky či Biospotřebitel. Naopak je uvádí ve svém rozcestníku, i když odkazů tu zatím není mnoho. Stejně tak je ve stavu zrodu a postupného doplňování i sekce receptů, nemůže proto soupeřit s letitými zavedenými on-line kuchařkami.

Gastronaut se ale snaží na sobě pracovat, proto je otevřený čtenářským nápadům a příspěvkům. Po registraci můžete sami posílat zajímavé tipy, ať už na recepty, weby či akce, o kterých ještě redakce neví.

Autor:


Témata: Vaření, Zelenina


Nejčtenější

Černá labradorka Fany je právě ve výcviku pro Anetku s DMO. Bude jí pomáhat...
Nelínající psí asistent finišuje s tréninky s vozíčkářkou Ivetou

Podají člověku, cokoliv mu upadne, přinesou léky ze skříňky, pomohou sundat bundu, rukavice či ponožky, bez odmlouvání ho doprovodí třeba k lékaři. Přitom...  celý článek

Kiburi si užívá čerstvě uříznuté větve. Zatím sice jen s malými pupeny, nicméně...
I gorilám začne oblíbené období. Při pěkném počasí vyrazí o víkendu ven

Gorilám v pražské zoo pomalu končí období tahanic o větve i pobyt čistě ve vnitřních prostorách pavilonu. Pokud se udělá pěkně, vyrazí se zahájením letošní...  celý článek

Model letounu F4U Corsair z 2. světové války ukazuje míru detailu dosažitelného...
Modely letadel, bojové techniky, aut i lodí. To byl Panthers Cup 2017

Velká modelářská výstava Panthers Cup letos proběhla už poosmé. V prostorách prosecké průmyslovky v Praze obdivovaly stovky modelů tisíce návštěvníků.  celý článek

Klára Vodičková dokáže poradit, jak dobře vycházet s kočkami.
Kočky mluví na férovku, tvrdí zvířecí psycholožka Klára Vodičková

Klára Vodičková je taková zvířecí psycholožka. I v televizi teď radí, jak změnit lítou domácí šelmu na přítulné koťátko. Kočky zlobí hlavně z nudy, tvrdí v...  celý článek

Pokud kořeny cibulky zabalíte do mechu, svažte je přírodním provázkem, lýkem...
Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty...  celý článek

Další z rubriky

Jednotlivé vrstvy v housce: houska, omáčka, salát, trhané vepřové maso,...
Trhané maso je hvězdou street foodu. Dokážete ho však upéct i doma

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde...  celý článek

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Hamburger nebo karbanátek?
Vedle hamburgeru je karbanátek kus utrápeného mletého masa, říká šéfkuchař

„Karbanátek je taková česká prasečinka, ale i ta se dá udělat poctivě a chutně,“ říká pro týdeník 5plus2 šéfkuchař Honza Štěrba. V pomyslném souboji s...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.