Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V japonském občerstvení připravují sushi z jediného zrnka rýže

aktualizováno 
Hironori Ikeno nabízí zvláštní ochutnávku sushi. Na miniaturní platíčko připravuje porce z jediného kousku rýže a malého kousku ryby.

V zastrčeném krámku uprostřed staré čtvrti Tokia najdete Noachi, stařičký krámek s rychlým občerstvením. Místní šéfkuchař se stal známým v okolí svou miniochutnávkou.

Jak na sushi?

Na Raketa.cz najdete slevy do restaurací s výtečnou japonskou kuchyní i slevy na kurzy přípravy sushi a na pomůcky nezbytné pro výrobu této japonské pochoutky.

"Kdysi jsem měl zákazníka, který po mně chtěl pořád menší a menší porce. Tak jsem si jednou z něj udělal legraci a připravil mu opravdu malou porci. Ke každé rybě jsem přidal jenom jediné zrnko rýže," vzpomíná na chvíli před třinácti lety, která dala vzniknout proslulosti jeho podniku.

Svoji malou specialitou si dělá legraci hlavně z turistů, kteří do jeho obchodu přijdou náhodou – místní už se nenechají překvapit. Speciální ochutnávku nabízí zdarma, i když je daleko pracnější než normální porce. Sedm minivzorků připravuje pět minut, kdežto stejný počet regulérních porcí pouhou minutu.

Hironori Ikeno si váží jakékoliv pochvaly a chlubí se, že cizinci, kteří umějí pochválit, označují jeho sushiochutnávky za umění, které povyšuje prosté umění přípravy tradičního pokrmu o stupeň výš. Už proto, že dokáže, aby i to jediné zrníčko rýže chutnalo a vonělo jako sushi v jeho normální podobě.

Autor:


Témata: Vaření


Nejčtenější

U silnějších motorů se místo jednoduchého molitanového filtru používají...
PORADNA: Vzduchový filtr u sekačky po vyprání raději olejem nenapouštějte

Celý život peru vzduchový filtr u sekačky jarovou vodou a teď jsem se v nějaké diskusi dočetl, že správně bych ho před nasazením do stroje měl napustit olejem,...  celý článek

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Klisny se ke stádu po porodu vrací poté, co se mezi matkou a hříbětem vytvoří...
U Milovic se rodí divoká hříbata i telata. Slavná klisna uhynula

Jaro přineslo do rezervace divokých koní v bývalém vojenském prostoru Milovic smutek i spoustu naděje. Před dvěma týdny sice uhynula klisna, která přivedla na...  celý článek

Další z rubriky

Vyvrtat cokoliv do umakartu je vždy riziko.
PORADNA: Vrtání do umakartu je jako detektivka. Pomohou speciální hmoždinky

Přistěhoval jsem se do panelového bytu s umakartovým jádrem a chtěl bych si na něj přivrtat držák na sprchu. Jak ji upevnit do tak měkkého materiálu, aby...  celý článek

Zapečenou směs před podáváním ozdobte trochou zeleného.
Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení. Proto Zdeněk Pohlreich v posledním dílu Teď vaří šéf! ukázal...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.