Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Sedmiletý kluk si hází těstem na pizzu jako ostřílený profík

aktualizováno 
Majitel pizzerie v Jersey City naučil svého sedmiletého syna pracovat s těstem tak dobře, že by se klidně mohl přihlásit na mistrovství. Po dvou týdnech tréninku válí stejně jako mistři v oboru.

Táta a zároveň majitel pizzerie naučil svého sedmiletého syna, jak udělat pizza těsto. | foto: YouTube

"Můj syn je po čtrnácti dnech tak dobrý, že bych mohl vyrazit zaměstnance a zvládli bychom to stejně dobře," říká pyšný otec Carmine Testa, majitel Pizza Factory v Jersey City v americkém státě New Jersey. "Naučím ho všechny triky, které znám, a tak bude moct pokračovat v tradici. A třeba se zúčastní i nějaké soutěže, já už jsem na to moc starý," pokračuje v osobní zpovědi.

Videonahrávku s uměním svého syna zveřejnil na serveru You Tube, kde se setkal se smíšeným ohlasem. "Mladých talentů jako je syn pana kuchaře existují tisíce," kritizoval jeden z diskutérů.

Ale mladý Testa se nedal, své schopnosti předvedl i před redaktory z Journal Jersey. Dvaceticentimetrovou placku z těsta ve vzduchu roztáhl do požadovaného průměru, stejně tak hrudku o velikosti baseballového míčku. Konstantním pohybem zápěstí opět vytvaroval perfektní kruh pizzy.

Michael, syn majitele restaurace si je vědom toho, že má talent a přirozeně počítá s tím, že v dospělosti převezme tátovu restauraci. Jeho otec zatím nespěchá. Rád ho bude podporovat na různých kuchařských soutěžích, ve Spojených státech často podpořených i finančním oceněním, aby to přispělo i na synovo formální vzdělání. Kdyby to nevyšlo, má ještě jednoho syna, Nicholase, kterému se také otcovo řemeslo líbí.

Okouzlující triky s těstem na pizzu zatím většinou spatříme jen někdy během dovolené v Itálii. "Je to úžasná součást show, kdy host čeká na jídlo a kuchař předvede svoji scénku. Je to podobné, jako když barman je schopný vyhazovat lahve a mixovat koktejly," říká Viktor Brodecký, majitel pražské restaurace a pizzerie Matylda. "Bohužel už je to taková vyšší dívčí. Většinou se v restauracích setkáte s tím, že kuchaři dostanou kruhy těsta vyrobené jako polotovar. V běžné restaurační realitě bohužel není čas na podobné hračičkování," povzdechne si. Jako host by si klidně počkal na jídlo o nějakou tu minutku déle, ale měl by o zážitek víc.

Aktuální český mistr pizzy Roman Tuhý

Aktuální český mistr pizzy Roman Tuhý

Druhý v pořadí Alessi Mansini

Druhý v pořadí Alessi Mansini

Mistrovství ve výrobě pizzy se koná i u nás, proběhly už tři ročníky Pizza Cupu. Hodnotí se nejen chuť, ale i úroveň prezentace. Akrobacie s těstem, pizza freestyle, je pak součástí hodnocení.

Aktuálním českým mistrem je Roman Tuhý z pizzerie Coloseum. Pětadvacetiletý mladík dokázal porazit i zkušené matadory, například Itala Alessia Mansiniho z pizzerie Gusto, který skončil druhý.

"Přes obědy, když je fofr, na nějaké frajeřinky s těstem není čas. Ale odpoledne nebo večer si můžeme před hosty zařádit. Často si nás i fotí a pak nám e-mailem posílají fotky," říká úřadující mistr. Nejenže se tím v práci baví, ale zároveň si uvědomuje, jakou to znamená reklamu pro podnik, proto se snaží trénovat co nejčastěji.

Autor:




Nejčtenější

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Další z rubriky

Telecí klopsy na grilu připravil šéf z mletého telecího a hovězího masa.
VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár dalších ingrediencí a můžete na grilu vytvořit pochoutku, která...  celý článek

Letní grilování iDNES.cz
SPECIÁL: Grilujte maso i zeleninu. Videorecepty a kuchařské triky

Ve zvláštní příloze věnované grilování najdete desítky chutných receptů na drůbež, ryby, pořádný steak i lehčí zeleninové pokrmy.  celý článek

Fish&Chips je tradiční britské lidové jídlo.
Kvůli Fish&Chips už nemusíte do Británie. Snadno si je připravíte doma

Fish&Chips je jedno z nejproslulejších ostrovních jídel a ochutná je snad každý, kdo Velkou Británii navštíví. Podívejte se, jak snadno můžete rybu s hranolky...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.