náhledy
Potřebné ingredience: nakladačky, kopr, česnek, vinné listy, višňové listy, sůl, chilli papričky...
Autor: Tereza Strnadová
Okurky umyjte, nechte pár hodin ve studené vodě a každou na několika místech propíchejte vidličkou.
Autor: Tereza Strnadová
Vinné listy oddělte od větviček a vyperte ve studené vodě.
Autor: Tereza Strnadová
Kopr a chilli papričky opláchněte, česnek oloupejte.
Autor: Tereza Strnadová
Okurky skládejte do větší sklenice a prokládejte je vinnými a višňovými listy.
Autor: Tereza Strnadová
Vodu přiveďte k varu, na litr vody přidejte 1 až 2 lžíce soli.
Autor: Tereza Strnadová
Naskládané okurky zalijte horkým nálevem a zatižte je, aby zůstaly potopené. Uložte na tmavé místo a vyčkejte 10 dní.
Autor: Tereza Strnadová
Mléčné kvašení v zelenině zachová cenné enzymy i vitamíny.
Autor: Tereza Strnadová
Okurky naložíte, necháte deset dní kvasit a můžete se s chutí zakousnout...
Autor: Profimedia.cz