VIDEO: Namíchejte skvělé mojito i dětem. Na rozlučku s prázdninami

  • 7
Na počátku byla touha dostat do chuti mojita maximální nádech letní zahrady plné ovoce. Tak spatřil světlo světa osvěžující nealkoholický drink, který můžete dopřát i větším dětem, aby pro ně konec prázdnin neměl tak hořkou pachuť. Zatoužíte-li po alkoholické verzi, jednoduše si pro sebe přidáte bílý rum.

Čerstvou mátu máte možná za oknem nebo pro ni zaběhnete na svoji bylinkovou zahrádku. Tak to mají zařízeno i v pražském hotelu Kempinski, kde si může kuchař či barman kdykoliv odběhnout s nůžkami nastříhat si čerstvé bylinky přímo před očima hostů. Tak se také s námi o recept na toto nealko mojito podělili. 

Příprava ovocného mojita krok za krokem

Potřebné ingredience na Garden Mojito hotelu Kempinski: 1 limetka, pár snítek máty (do jednoho drinku počítejte tak 8 lístků), 2 lžičky hnědého nerafinovaného cukru a 20 cl kvalitního silného ovocného čaje. Pro alkoholickou verzi přidejte cca 4 cl bílého rumu; a nebo si pro sebe připravte kubánskou klasiku a místo čajem dolijte drink sodou.

Garden Mojito bez alkoholu

Silný ovocný čaj si připravte dopředu, měl by být studený. Barmanka Mária Semančíková nám prozradila, že v Two Steps baru hotelu Kempinski se jim do ovocného mojita bez alkoholu chuťově nejvíce osvědčil čaj Grannys garden obsahující kousky malin, borůvek, švestek, jablek a rebarbory.  

Do sklenice vložte půlku limetky pokrájenou na čtvrtinky a přidejte dvě lžičky hnědého třtinového cukru. Vše rozmačkejte macerovací paličkou (tzv. muddlerem), případně alespoň paličkou od běžného hmoždíře, aby se z limetky uvolnila šťáva i silice.

Pak do sklenice přidejte snítku máty, přisypte ledovou tříšť, dolijte sklenici ovocným čajem a opatrně promíchejte. Lze dosypat ledovou tříští, což je na vašem uvážení, poslední srpnový den nebývá právě tropický. Každopádně sklenici ozdobte snítkou máty a plátkem limetky. A můžete podávat.

,