Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

  0:07aktualizováno  0:07
Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku na trase Chomutov - Karlovy Vary pozval Zdeňka Pohlreicha s jasným záměrem. Vrátit kuchyni Ušáka někdejší věhlas. Je ochotný pro to se svou rodinou udělat cokoliv, tah na branku mu rozhodně nechybí.

Jeden z nejbizarnějších dílů v historii Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem odvysílala Prima v pondělí večer. Ne že by neřešil, co v motorestu Ušák dostávají hosté na talíř. Pohledů do kuchyně a na hromady strouhaného sýra si divák užil dost a dost. Jen není snadné soustředit se právě na ni.

Fotogalerie

Ušák je rodinný podnik a srdeční záležitost Ericha Szymaniece, bývalého majitele pražské restaurace U Holubů i jednoho nočního klubu, který teď šéfuje rodinnému motorestu a s manželkou tu vychovávají malého syna.

Když se vrátil z kriminálu (odseděl si pár let po zátahu policie u Holubů v roce 1995, při kterém zatkli přes 200 lidí, viz zde), měl jasno v tom, že se tam už nikdy nevrátí. Otevřeně přiznává, že v bordelu sice snadno vyděláte peníze, ale riskujete svobodu. V hospodě jsou peníze vydřené, ale živíte se poctivě. Ví, o čem mluví, vyzkoušel si obojí.

Jak se v motorestu Ušák natáčelo Pohlreichovi?

„V tomhle motorestu jsme se skutečně nenudili. Pro mě byl Erich prototyp chlapa staré školy, který mám rád. Chlap, který se na nic nevymlouvá, je akční a má přes veškerou kontroverzi, kterou může pro někoho představovat, obrovský srdce. Stará se o dítě, manželku, příbuzné i kamaráda,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich na natáčení z konce loňského léta nedaleko Prunéřova.

V čem se mírumilovný šéf s majitelem Ušáka rozcházel, byl jeho nesmlouvavý postoj k muslimům. Ty v Erichově motorestu odmítají obsloužit, což si přestrojený šéf vyzkouší na vlastní kůži. Což je mu hodně nepříjemné.

Erichovi kamarádi motorkáři si kuchyň motorestu Ušák pochvalují.
Šéf se při neavizovaném návratu rozhodne Ericha vyzkoušet a vydává se za hosta...

„Navzdory hysterické politické korektnosti je třeba si připustit, že tu žijí i takovýhle lidi, kterých není zrovna málo, s úplně stejným právem na vlastní názory, ať se nám to líbí, nebo ne. Udělal na své hospodě neskutečný kus obdivuhodné práce v minimálním čase, a to je to, co se počítá,“ vzpomíná Zdeněk Pohlreich na Ericha a svou podzimní misi v jeho podniku.

V motorestu na dohled od komínů prunéřovské elektrárny - vybudovaný v objektu bývalé ubytovny polských dělníků - se nadřel vlastníma rukama. A zaměstnává tu celou rodinu včetně postiženého švagra a jeho přítelkyně.

Nic mu není zatěžko, s ničím nemá problém, jakékoliv změny mu šéf navrhne, do všeho jde hned a po hlavě. Netají se svými extrémně vyhraněnými názory na současný svět s tím, že pro budoucnost malého syna udělá cokoliv. Chová a střílí pro něj například holuby, aby mu přilepšil na jídelníčku, protože má syn bezlepkovou dietu.

Erichovy extrémní názory ale šéf neřeší. Je tu proto, aby mu pomohl udělat z Ušáka podnik s vyhlášenou kuchyní, který jednou předá svému synovi.

Raději mu poradí, že holubům je lepší zakroutit krkem, aby barva jejich masa zůstala krásně červená, a v kuchyni mu předvede jejich rychlou a šetrnou přípravu. Stejně jako navrhne a kuchaře naučí pár dalších receptů, které by mohly řidičům v severočeském motorestu zachutnat.

Šance tu je, protože základ kuchyně Ušáka je domácí a poctivý, všude mají čisto a práce se nebojí. K zaměstnancům se tu - zdá se - chovají také slušně. To je základ, aby je práce bavila a bylo to na výsledku - tedy na talíři - znát. Koneckonců zde Zdeněk odkouká, jak dělají domácí bramborové knedlíky, na což je Erich neskonale pyšný.

Erich chová holuby, aby mohl synovi občas zpestřit jídelníček. Před návštěvou...
Zbavit holuby peří, to je Tomášova práce. Je pečlivý a práce v kuchyni ho baví
Šéf radí, jak připravit kachní prsa, upéci stehna i zužitkovat zbytek kachny.
Erich vysvětluje, že s Romy, kteří pracují, problém nemá. Naopak, má mezi nimi...

Pohlreichova mise v severočeském motorestu Ušák jako nezapomenutelný díl Ano, šéfe!

Po návratu po několika týdnech Zdeňka z motorestu nejprve vyhodí, protože usedne ke stolu se zahalenou hlavou, aby Ericha vyprovokoval. Což se podaří a šéf si k tomu řekne své. On své hosty takto nekádruje. Nicméně posléze si kuchyně motorestu Ušák jeho pochvalu zaslouží. Jen by byl šéf raději, kdyby tu nakrmili, napojili a nabídli sprchu každému okolo jedoucímu řidiči bez ohledu na vyznání.

Autor:




Nejčtenější

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Řez stavebním řešením pro rodinný dům
Druhá fáze Dešťovky je jednoduchá. Na dotaci dosáhnete i mimo oblasti sucha

Podle expertů se ministerstvo životního prostředí při vyhlašování druhé fáze programu Dešťovka „pochlapilo“ a připravilo velmi srozumitelné podmínky, které...  celý článek

Miloslav Jirků z Biologického centra Akademie věd ČR instaluje hmyzí hotel.
K Milovicím se vracejí divoké včely. Pomáhat jim začaly i hmyzí hotely

Divoké včely, tedy další klíčová skupina živočichů se pomalu vrací do rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice. Pastva divokých koní,...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Další z rubriky

Kukuřice je plná cenných živin. Využijte, že je její sezona, a grilujte o sto...
Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme podle Koko“, která vychází v magazínu Víkend, nabízí celou...  celý článek

Žampiony portobello zapečené s mozzarelou a rajčaty
Jak na grilování hub? Pokud u vás nerostou, zkuste žampiony

Bílé, hnědé nebo portobello? Které pečárky neboli žampiony zvolit pro letní venkovní rožnění? Jak postupovat, aby byl výsledek nadpozemsky chutný? O praktické...  celý článek

Kartáčem vyčistíte mřížku grilu naprosto spolehlivě.
Používat saponáty na čištění mřížky grilu je zbytečné, radí kuchař

Internet je plný „zaručených“ návodů, jak si poradit se zašpiněnou mřížkou grilu pomocí speciálních saponátů. Přitom kuchaři se shodují, že je zbytečné je...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.