náhledy
Minizákusky jsou výsledkem šikovného využití silikonových forem - k pečení i odlévání čokolády.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Minizákusky z jemného třeného těsta s čokoládovou kapotáží.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Potřebné ingredience
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Máslo vypracujte s cukrem do pěny a přidejte žloutky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Mouku zvlášť smíchejte s práškem do pečiva a šlehačem ji zapracujte do máslové žloutkové pěny, aby bylo těsto pěkně hladké.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Těsto, které není příliš husté, naložte do zdobicího sáčku s kulatým tvořítkem v odstřiženém růžku.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ze sáčku těsto vytlačujte do jednotlivých formiček, ale neplňte je až po okraj.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Naplněné plato uložte na plech, kousky upečte a ještě teplé je vyklopte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do čistých a suchých formiček nalijte trochu čokolády a upečené kousky vtlačte zpět tak, aby čokoláda lehce vylezla po okrajíc nahoru.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Plata dejte na chvilku do chladu, pak čokoládou dotvořené kousky lehce vyloupněte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Minizákusky z jemného třeného těsta s čokoládovou kapotáží ocení i děti. A využijete je i při slavnostních příležitostech.
Autor: www.e-knihovnicka.cz