Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Mléčný koktejl s koňským spermatem mají Novozélanďané na jídelníčku specialit

  14:17aktualizováno  14:17
Novozélanďané milují nejen extrémní sporty jako bungee jumping, extrémů se nebojí ani v gastronomii. V březnu nabídnou na kulinářském festivalu Wilfoods ve městě Hokitika dokonce mléčný koktejl s koňským spermatem.

Po mléčném koktejlu s koňským spermatem prý budete silní jako hřebec, slibují organizátoři březnového kulinářského festivalu na Novém Zélandu | foto: Profimedia.cz

Na jídelníčku kuriozit bude tato laskomina spolu s živými štíry, brouky v čokoládě nebo smaženými larvami. "Budete potom silní jako hřebec," ujišťuje chovatel závodních koní Lindsay Kerslake, který je autorem nápoje.

Sperma podle něj bude mít chuť mléčného koktailu ochuceného vanilkou, čokoládou nebo jahodami. Chovatel ovšem také doporučuje, napít se vždy mezi dvěma doušky koktailu energetického nápoje.

Organizátor salonu Wildfoods Mike Keenan očekává, že tento nápoj bude chtít ochutnat hodně návštěvníků. On sám hodlá nabídnout k této zkoušce i své chuťové buňky a žaludek. Koktejl se bude na festivalu nabízet 12. března

Novozélandský kulinářský salon Wildfoods

Smyslem festivalu, který byl založen před 22 lety, je otevřít chuťové buňky městských obyvatel pro experimenty s venkovskými a neobvyklými jídly. Většina tradičních pokrmů, jako třeba z kančího masa, je opravdu velmi chutná a lahodná. Každý rok je festival okořeněn mnoha originálními výtvory. V minulosti mohli návštěvníci festivalu ochutnat například beraní varlata nebo býčí penis.

Novozélanďané ovšem nejsou jediní, kdo si v bizarních jídlech libuje. Kulinářský šampionát věnovaný čistě býčím varlatům zase pořádají Srbové, viz předchozí článek Konzumace varlat prý posiluje libido, Srbové mají i kulinářský šampionát.  

Autor:




Nejčtenější

V červené knize Mezinárodního svazu ochrany přírody jsou nártouni filipínští...
Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna

Českým zoologům se podařilo odchovat ohroženého nártouna filipínského, což se dosud nikde ve světě nepovedlo. Mládě se narodilo 1. května v chovné stanici na...  celý článek

Lachtan stáhl holčičku pod vodu.
VIDEO: Lachtan strhl malou dívku do vody. Myslel, že je to pochoutka

Opět se potvrdilo, že s divokými zvířaty není radno si zahrávat. Poučení si ponese do života malá holčička, pro kterou se stalo zábavné krmení lachtana...  celý článek

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Reece Wepener se svým úlovkem
Měli prázdnou ledničku, tak vypluli rybařit. Chytili 70kilového kanice

Tři kamarádi se vypravili rybařit poblíž Perthu na západě Austrálie. Místo toho, aby si jen normálně doplnili lednici běžnými rybami, chytili na háček...  celý článek

Vizualizace budoucí podoby výsadby u hřbitovní zdi, tzv. babiččiny zahrádky.
Zahradu klidně budujte postupně, nejdůležitější je koncept

Tato zahrada skýtá útočiště vážně nemocným dětem a jejich rodinám. Místo užívá komunita lidí, z nichž každý jeden může přispět k jeho budování. I když není...  celý článek

Další z rubriky

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Domácí hranolky mají svůj půvab právě tím, že jednotlivé kousky nejsou tak...
VIDEO: Domácí hranolky téměř bez práce. Bez dalších přídatných látek

Mražené hranolky z obchodu má skoro každý „pro jistotu“ v mrazáku. Jsou však situace, kdy nečekaně dojdou, anebo si prostě toužíte udělat své vlastní, abyste...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.