Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Nepečené moučníky ze sušenek jsou rychlé, jednoduché a vynikající

  1:11aktualizováno  1:11
Když pečený základ moučníku nahradíte kupovanými sušenkami, můžete úspěšně uspokojit chuť na sladké a přitom ušetřit spoustu času. Taková nepečená dobrota ale musí před podáváním ztuhnout v lednici, takže je ideální její večerní příprava.

Nepečená sušenková roláda je rychle hotová a jen se po ní zapráší | foto: Ing. Jiří Savinec

Moučníky ze světlých i tmavých BeBe sušenek mají nejrůznější podoby. Amatérské cukrářky je krémem slepují k sobě a krájí napříč, nebo z nich na plech střídavě skládají šachovnicové vrstvy prokládané krémem. Případně jako formu využijí třeba srnčí hřbet a krém prokládají ovocem.

Sušenkový hřbet s mandarinkami

Potřebné ingredienceFormu na chlebíček nebo srnčí hřbet uvnitř vyložte potravinářskou fólií nebo plátem alobalu

Jaké ingredience budete potřebovat: 1 balení světlých BeBe sušenek a 1 balení tmavých, 200 g zakysané smetany, cukr podle chuti, 200 ml smetany na šlehání, 1 želatinový ztužovač za studena, 1 mandarinkový kompot a čokoládovou polevu. Jako formu si připravte srnčí hřbet vyložený pásem alobalu nebo potravinovou fólií.

V pánvi přiveďte k varu trochu vody, na ni položte mřížku na chladnutí moučníků a na ni rozložte sušenkySušenky v páře obracejte, aby zvláčněly, a postupně je skládejte do formy. Podle potřeby je můžete zkrátit nožem nebo nůžkami

V pánvi přiveďte k varu trochu vody, nahoru položte mřížku na chladnutí moučníků a na ni rozložte vrstvu BeBe sušenek. V páře je obracejte, aby zvláčněly, a postupně je skládejte na dno formy. Podle potřeby můžete velikost sušenek upravit nožem nebo nůžkami.

 Na dno nejprve uložte pruh tmavých sušenek, stěny obložte světlými, pokládejte je vroubkovaným povrchem dolůK zakysané smetaně přidejte cukr, šlehačku, vše promíchejte, přilijte ztužovač zastudena a máte hotovou náplň

Dno hřbetu nejprve vyložte pruhem tmavých sušenek, vroubkovaným povrchem dolů, stěny obložte světlými. Pak si připravte náplň. K zakysané smetaně přidejte cukr, šlehačku, vše promíchejte a přilijte ztužovač zastudena, připravený podle návodu.

Přibližně třetinu náplně nalijte na dno formy vyložené sušenkami a vrstvu uhlaďteDílky kompotovaných mandarinek pokládejte jeden vedle druhého

Přibližně třetinu důkladně vyšlehané a zvolna tuhnoucí náplně nalijte na dno formy vyložené sušenkami a vrstvu urovnejte. Navrch narovnejte dílky scezených kompotovaných mandarinek, jeden vedle druhého.

Na mandarinky nalijte další třetinu krémové náplně, opět ji uhlaďte a navrch naskládejte na míru zakrácené kakaové sušenkyNavrch nalijte zbytek krému, zaklopte ho sušenkami, naplněnou formu zabalte do fólie a nechte v chladničce ztuhnout

Na mandarinky nalijte druhou třetinu krémové náplně, opět ji urovnejte a navrch naskládejte na míru zkrácené kakaové sušenky. Na ně nalijte zbytek krému, přikryjte ho poslední vrstvou sušenek, naplněnou formu zabalte do fólie a nechte v chladničce ztuhnout. Hotový moučník nakrájejte ostrým nožem na plátky a můžete servírovat.

Sušenkový hřbet s mandarinkami
Další recepty na nepečené i pečené rolády, sladké i slané, najdete v nejnovějším čísle časopisu Knihovnička Recepty, Nejlepší rolády II.
Autoři:




Nejčtenější

Pro kus dobrého jídla jsou psi ochotní udělat všechno.
Psi jsou pro jídlo schopni udělat cokoliv. I podfouknout svého páníčka

Marianne Heberleinová z curyšské univerzity doma pozorovala nepravosti svých psů, udivovala ji jejich vynalézavost. S kolegy vytvořila studii, která podle ní...  celý článek

Pstruh obecný potoční
Pstruh potoční je už dnes skoro ohrožená ryba, tvrdí rybář Jakub Vágner

Kvůli kormoránům i lidem je dnes pstruh žijící v potocích vzácností, říká Jakub Vágner v novém dílu pořadu S Jakubem na rybách. Probere techniky lovu pstruhů.  celý článek

Samice lemura mongoz se svým mládětem.
V ostravské zoo se narodilo vzácné mládě lemura mongoze, první v Česku

Příchod nové samice vzácného madagaskarského lemura loni na podzim znamenal pro chovatele v ostravské zoologické zahradě velkou naději na rozmnožení tohoto...  celý článek

Housenka zavíječe zimostrázového
PORADNA: Mám skoro zničený buxus od zavíječe. Co proti tomu mohu dělat

Na začátku května jsem zjistila, že mi buxus na zahradě skoro sežral zavíječ zimostrázový. Myslím, že to tentokrát ještě přežil, ale bojím se, aby se to příští...  celý článek

Malá akumulátorová pila je určena pro drobné práce kolem domu.
Bude na zahradách vládnout akutechnika? Její výsledky jsou stále lepší

Ještě před pár lety se zdálo, že akumulátorové zahradní stroje jsou jen drahou variantou pro několik nadšenců. Ale teď se ukazuje, že výkony se zvedají a...  celý článek

Další z rubriky

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco čerstvého. Takže k prsíčkům z divoké kachny se hodí...  celý článek

Takto by mělo vypadat správně rozpálené uhlí.
Devět pravidel při grilování. Stačí je dodržet a nemůžete se splést

Grilovací sezona už naplno propukla a možná i ti, kdo jsou v tomto oboru naprostí nováčci, se také odhodlají vyzkoušet své umění u grilu. Nabízíme krátké...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.