náhledy
Ingredience potřebné na nepečený jahodový dort
Autor: Jiří Savinec
Kakaové sušenky rozmixujte a přidejte k ní rozehřáté máslo.
Autor: Jiří Savinec
Směs propracujte, aby po stlačení držela pohromadě a natlačte ji na vnitřní stěny kulaté formy vyložené alobalem.
Autor: Jiří Savinec
V troše vlažné vody nechte nabobtnat želatinu a za občasného promíchání ji na plotně nebo v mikrovlnce rozehřejte.
Autor: Jiří Savinec
Zvlášť ušlehejte tvaroh s trochou cukru a citrónovou šťávou.
Autor: Jiří Savinec
Do tvarohového základu rychle zašlehejte větší část vlažné želatiny a vše pak vylehčete šlehačkou ochucenou cukrem
Autor: Jiří Savinec
Opatrně vyšlehanou tvarohovou náplň nalijte co nejrychleji do vychlazené a ztuhlé sušenkové skořepiny v dortové formě.
Autor: Jiří Savinec
V jiné misce zašlehejte do jemně rozmixovaných čerstvých jahod či jiného měkkého ovoce cukr se zbytkem vlažné želatiny.
Autor: Jiří Savinec
Jahodou náplň nalijte do bílé tvarohové, a protože zřejmě zůstane na povrchu, promíchejte náplně obrácenou vařečkou nebo lžící.
Autor: Jiří Savinec
Pracujte rychle, protože želatina v chladném základu rychle tuhne.
Autor: Jiří Savinec
Naplněný dezert strčte alespoň 4 hodiny do lednice a po otevření ráfku dortové formy stáhněte z boků alobal, kterým byla forma vyložená.
Autor: Jiří Savinec
Povrch dortu ozdobte dle libosti zbytkem šlehačky.
Autor: Jiří Savinec
Jahody s ponechanými zelenými kalichy namočte ze dvou třetin v bílé čokoládě a ozdobte je linkami hořké či mléčné.
Autor: Jiří Savinec
Nepečený jahodový dort
Autor: Jiří Savinec
Nepečený tvarohový dort z kakaových sušenek a s jahodou dření
Autor: Jiří Savinec