Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

aktualizováno 
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je vyřešen.

Na svých stránkách výrobce tvrdí, že ač se tento kečup vyrábí už od roku 1876, zná tuto fintu podle jejich výzkumů jen asi jedenáct procent lidí. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži a podle našich zkušeností na tom něco je. Ostatně podívat se můžete na naše video.

Fotogalerie

Zhruba ve třetině lahve tam, kde končí hrdlo a začíná tělo lahvičky, je vyembosované číslo 57, které vzniklo tak, že v roce 1896 při jízdě vlakem v New Yorku Henry Heinz uviděl na ceduli reklamu „21 stylů bot“, která ho zaujala. V té době už vyráběl asi 60 druhů výrobků, ale myslel si, že číslo 57 bude šťastné, a tak začal používat slogan „57 odrůd“. Od té doby je toto číslo součástí tradice, i když má nyní společnost více než 5 700 produktů po celém světě.

Pokus jsme rozdělili na dvě části. Vzali jsme plnou lahev a zkoušeli s ní pracovat jako většina lidí. Abychom dostali kečup ven, bouchali jsme o dno. Výsledkem bylo to, co se stává většině: kdybychom takhle dávkovali kečup třeba na hamburger, utopili bychom ho. Jakmile jsme změnili metodu na doporučovanou, byli jsme schopni dávkovat tekutinu po menších částech.

Pro druhý pokus jsme zvolili téměř prázdnou lahvičku. Metoda uhození na dno byla bezúspěšná. Hodně lidí kečup v této fází vyhodí jako „nedobytný“. Ovšem po trpělivém poklepávání na číslo se viskózní tekutina odpoutala od stěn a začala vytékat.

Na internetu najdete spoustu tipů, jak spotřebovat zbytky kečupu. Například pokud ho zředíte s vodou a použijete třeba do rajské omáčky nebo když děláte pokrm na rajčatech a přidáváte i passatu.

Znáte tuto fintu? Jakým způsobem si vy umíte poradit se zbytky kečupu, který už nechce vytékat z lahvičky? Podělte se ostatními v diskusi.

Autor:




Nejčtenější

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Koupání slonů probíhá v zákulisí.
Respekt tváří v tvář sloním obrům i hubička od Mamuta. V zákulisí zoo

Mazlení. Tulení. Krmení. Hlazení. Roztomilá mláďátka a oddaná zvířátka. To vše v krásném prostředí uprostřed zeleně, vody, květin a exotické zvěře. Prostě...  celý článek

Mláďata nandu pampových v plzeňské zoologické zahradě.
V plzeňské zoo se vylíhli nandu pampoví, vajíčka vyseděl samec

Plzeňská zoologická zahrada může po třech letech slavit úspěšný odchov pštrosů nandu pampových. Na konci června se z vajíček vyklubala dvě mláďata.   celý článek

Domek pro včely samotářky z bezových větviček
Postavte domeček pro včely samotářky. Na zahradě se postarají o škůdce

Přilákejte na svou zahradu co nejvíce drobných živočichů. Když jim nabídnete adekvátní ubytování, odvděčí se vám. Díky nim ubude škůdců a zvýší se úroda.   celý článek

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Další z rubriky

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Váleček se hodí na hladké, rovné zdi.
Nejhorší sny kutila: hmoždinky a lepidla nedrží, sádra rychle tuhne

V čem začátečníci i mírně pokročilí tápou a chybují? Magazín MF Dnes ve své příloze DOMA zmapoval nejčastější problémy a doplnil je užitečnými radami, jak se...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.