Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Trik s kečupem. Poklepejte na magické číslo a dostanete z lahvičky vše

aktualizováno 
Dostat kečup z lahve bývá velkým oříškem. Buď teče moc, anebo vůbec. Přitom tradiční výrobce značky Heinz už od počátku radí, že stačí poklepávat na embosované číslo na lahvičce a problém je vyřešen.

Na svých stránkách výrobce tvrdí, že ač se tento kečup vyrábí už od roku 1876, zná tuto fintu podle jejich výzkumů jen asi jedenáct procent lidí. Vyzkoušeli jsme to na vlastní kůži a podle našich zkušeností na tom něco je. Ostatně podívat se můžete na naše video.

Fotogalerie

Zhruba ve třetině lahve tam, kde končí hrdlo a začíná tělo lahvičky, je vyembosované číslo 57, které vzniklo tak, že v roce 1896 při jízdě vlakem v New Yorku Henry Heinz uviděl na ceduli reklamu „21 stylů bot“, která ho zaujala. V té době už vyráběl asi 60 druhů výrobků, ale myslel si, že číslo 57 bude šťastné, a tak začal používat slogan „57 odrůd“. Od té doby je toto číslo součástí tradice, i když má nyní společnost více než 5 700 produktů po celém světě.

Pokus jsme rozdělili na dvě části. Vzali jsme plnou lahev a zkoušeli s ní pracovat jako většina lidí. Abychom dostali kečup ven, bouchali jsme o dno. Výsledkem bylo to, co se stává většině: kdybychom takhle dávkovali kečup třeba na hamburger, utopili bychom ho. Jakmile jsme změnili metodu na doporučovanou, byli jsme schopni dávkovat tekutinu po menších částech.

Pro druhý pokus jsme zvolili téměř prázdnou lahvičku. Metoda uhození na dno byla bezúspěšná. Hodně lidí kečup v této fází vyhodí jako „nedobytný“. Ovšem po trpělivém poklepávání na číslo se viskózní tekutina odpoutala od stěn a začala vytékat.

Na internetu najdete spoustu tipů, jak spotřebovat zbytky kečupu. Například pokud ho zředíte s vodou a použijete třeba do rajské omáčky nebo když děláte pokrm na rajčatech a přidáváte i passatu.

Znáte tuto fintu? Jakým způsobem si vy umíte poradit se zbytky kečupu, který už nechce vytékat z lahvičky? Podělte se ostatními v diskusi.

Autor:


Témata: nápady, Vaření


Hlavní zprávy

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Vedoucí ekonomického oddělení

Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy
Hl. m. Praha, Středočeský kraj

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.