Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Turecký kuchař ovládl sociální sítě. Lidi baví, jak se mazlí s masem

aktualizováno 
Nusret Gokce byl původně řezníkem a odtud nepochybně pochází jeho láska k masu. Na instagramu ukazuje, jak jednoduše a elegantně lze s masem pracovat – když se to umí. A už má 1,2 milionu sledujících.

Nusret Gokce v současné době vlastní síť restaurací Nusr-Et v Turecku, nejvíce v Istanbulu a Ankaře, jednu i ve Spojených arabských emirátech v Dubaji. Specializuje se hlavně na pokrmy z masa a jeho steakhousy patří k vyhlášeným.

Fotogalerie

Na jeho přístupu k masu se podepisuje i jeho původní povolání. Na svém instagramovém účtu má nejen momentky ze života, ale i videa, jak masíruje dobytek nebo jak se dokáže pomazlit s kotletou.

Kuchař je typický tím, jak nezaměnitelným gestem solí připravované pokrmy – ladným pohybem z výšky upustí špetku soli na hotovou „flákotu“. Tento pohyb dokonce získal hodně napodobovatelů ve snaze zaujmout.

Videa jsou kusem jeho showmanství, ale při pečlivém pozorování je vidět, že kuchař naprosto precizně zná anatomii zvířete, takže přesně ví, jak a kam říznout, když potřebuje maso upravit pro kuchyňské zpracování. Je vyloženě potěšením sledovat někoho, kdo umí svou profesi a navíc to dokáže dokonale „prodat“.

Restaurace se specializují hlavně na hovězí a jehněčí maso, ale v nabídce mají i burgery, masové koule a několik druhů salátů.

Autor:




Nejčtenější

Jakub Vágner s Antonínem Beckem
Háčky bez protihrotů zraní ryby daleko více než s hrotem, tvrdí rybář

V dalším dílu pořadu S Jakubem na rybách se rybář Jakub Vágner vypravil s kamarádem Antonínem Beckem na jezero Za Valem lovit kapry ze břehu. Když konečně...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Další z rubriky

Vepřový bůček na peletkovém grilu
VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita na světě. Kuchař Adam Robenek nám ukázal několik receptů,...  celý článek

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.