Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pěstoval obří kapustu, kuchař ji týden před výstavou nakrájel hostům

aktualizováno 
Angličan Dale Toten je vášnivý zahradník a na zahradě téměř rok kultivoval obří hlávku kapusty, se kterou chtěl soutěžit na zahradnické výstavě. Týden před výstavou však zjistil, že kuchař z jeho hotelové restaurace kapustu „sklidil“ a naservíroval hostům.

V první chvíli myslel kuchař, že ho majitel zaškrtí. | foto: Profimedia.cz

Příhoda se stala v zahradě hotelu Ston Easton Park v Somersetu v jižní Anglii nedaleko Bristolu. Kuchaři hotelové restaurace dostávají instrukce, že na majitelovu obří zeleninu nemají sahat. Tento příkaz se však nedostal k jednomu z nových kuchařů. Ten ji sklidil, nastrouhal a udělal z ní konfitovanou kapustu.

Fotogalerie

„Šel jsem kapustu zkontrolovat, zda není půda přemokřelá a tak jsem zjistil, že větší část hlávek byly odříznutá. Zpočátku jsem nechápal, co se mohlo stát, ale pak jsem přišel do kuchyně a objevil jsem ji nastrouhanou v lednici,“ popisoval nešťastný zahradník.

„Dale skoro uškrtil kuchaře Byl velmi rozrušený, byl blízko k slzám. Staral se o svou výstavní zeleninu po celý rok, měl ji skoro jako dítě. Kuchař se sice omluvil a slíbil, že už to neudělá, ale už se nedalo nic dělat,“ popsal incident provozní ředitel hotelu Nick Romano.

Své si odnesl i zástupce šéfkuchaře Aaron Marsh, který má na starosti získávání nových zaměstnanců z agentur. „Když Dale začal mluvit o tom, kolik peněz ztratí kvůli promeškané soutěži, vážně jsem se bál, že mi pošle účet. Naštěstí teď už se tomu směje, přešlo ho to. Ale pro mě z toho vzešlo velké poučení: od té doby, kdykoliv někoho přijímám, udělám s ním procházku po zahradě a přesně mu ukážu, na kterou zeleninu nesmí sahat,“ řekl Marsch.

Paradoxním výsledkem činu mladého kuchtíka bylo to, že gigantická kapusta nakonec vůbec nebyla dobrá. Byla dost hořká a kuchařům dalo hodně práce upravit ji tak, aby byla nakonec poživatelná.

Autor:




Nejčtenější

Jan Matějka se 106cm hlavatkou
Za hlavatkami musí čeští rybáři do zahraničí. U nás už téměř neexistují

U nás téměř vyhubená hlavatka je „vzácné zboží“ i v zahraničí. Lovit se smí jen v zimě, jinak je chráněná. A rybáři mají vyzkoušeno, že čím mizernější počasí...  celý článek

V tomto složená nás čeští musheři od 24. ledna reprezentují v Kanadě na MS...
VIDEO: Čeští musheři zabojují se svými psy o medaile na MS v Kanadě

Od zítřka až do 1. února měří světová musherská špička své síly na MS v kolébce mushingu, kanadské rezervaci Haliburton Forest. Češi tu mají tři želízka v...  celý článek

Mršina, která zbyla po hodování vlků, je v zasněžené krajině spoutané mrazem...
VIDEO: Když sýkorky hodují na mršině, co zbyla po nočním lovu vlků

V lesích Podkarpatského vojvodství v Polsku se podařilo zachytit hodování sýkorek, nikoliv ovšem na krmítku. Aby přežily tuhou zimu, potřebují se pořádně...  celý článek

Po pěti dnech byly neošetřené jahody už plesnivé.
Vymysleli přípravek, který až pětkrát prodlouží trvanlivost ovoce a zeleniny

Floridský start-up Apeel Sciences připravil řešení pro prodloužení životnosti ovoce a zeleniny od okamžiku, kdy je sklizené. V praxi by to mohlo znamenat nejen...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.