Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pěstoval obří kapustu, kuchař ji týden před výstavou nakrájel hostům

aktualizováno 
Angličan Dale Toten je vášnivý zahradník a na zahradě téměř rok kultivoval obří hlávku kapusty, se kterou chtěl soutěžit na zahradnické výstavě. Týden před výstavou však zjistil, že kuchař z jeho hotelové restaurace kapustu „sklidil“ a naservíroval hostům.

V první chvíli myslel kuchař, že ho majitel zaškrtí. | foto: Profimedia.cz

Příhoda se stala v zahradě hotelu Ston Easton Park v Somersetu v jižní Anglii nedaleko Bristolu. Kuchaři hotelové restaurace dostávají instrukce, že na majitelovu obří zeleninu nemají sahat. Tento příkaz se však nedostal k jednomu z nových kuchařů. Ten ji sklidil, nastrouhal a udělal z ní konfitovanou kapustu.

Fotogalerie

„Šel jsem kapustu zkontrolovat, zda není půda přemokřelá a tak jsem zjistil, že větší část hlávek byly odříznutá. Zpočátku jsem nechápal, co se mohlo stát, ale pak jsem přišel do kuchyně a objevil jsem ji nastrouhanou v lednici,“ popisoval nešťastný zahradník.

„Dale skoro uškrtil kuchaře Byl velmi rozrušený, byl blízko k slzám. Staral se o svou výstavní zeleninu po celý rok, měl ji skoro jako dítě. Kuchař se sice omluvil a slíbil, že už to neudělá, ale už se nedalo nic dělat,“ popsal incident provozní ředitel hotelu Nick Romano.

Své si odnesl i zástupce šéfkuchaře Aaron Marsh, který má na starosti získávání nových zaměstnanců z agentur. „Když Dale začal mluvit o tom, kolik peněz ztratí kvůli promeškané soutěži, vážně jsem se bál, že mi pošle účet. Naštěstí teď už se tomu směje, přešlo ho to. Ale pro mě z toho vzešlo velké poučení: od té doby, kdykoliv někoho přijímám, udělám s ním procházku po zahradě a přesně mu ukážu, na kterou zeleninu nesmí sahat,“ řekl Marsch.

Paradoxním výsledkem činu mladého kuchtíka bylo to, že gigantická kapusta nakonec vůbec nebyla dobrá. Byla dost hořká a kuchařům dalo hodně práce upravit ji tak, aby byla nakonec poživatelná.

Autor:




Nejčtenější

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Zloděj se klíčem v zámku nebude zdržovat.
Deset tipů, jak zabezpečit byt seniorů před zloději a podvodníky

Senioři patří v souvislosti s majetkovou trestnou činností a podvody k nejohroženější skupině. Jsou důvěřiví, často žijí osamoceně, mnohdy mají nějaký...  celý článek

Módu minipsů podporuje i módní průmysl.
Za módní miniaturní psy se platí tisíce, přitom jsou to nemocná zvířata

Je to vlastně kšeftování s nemocnými zvířaty. Jenže poptávka po minipsech je velká a lidé jsou v honbě za módním trendem ochotní platit tisíce. Takové zvíře...  celý článek

Jidášovo ucho (houby úplně vpravo), šnytlík, medvědí česnek, mladé kopřivy,...
Když vyrazíte do lesa, nasbírejte si i medvědí česnek a další bylinky

I jako houbař můžete vyrazit do lesa také za bylinkami, a nejen za oblíbeným medvědím česnekem. Není totiž zdaleka jedinou bylinkou, která vám na jaře udělá...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.