Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pěstoval obří kapustu, kuchař ji týden před výstavou nakrájel hostům

aktualizováno 
Angličan Dale Toten je vášnivý zahradník a na zahradě téměř rok kultivoval obří hlávku kapusty, se kterou chtěl soutěžit na zahradnické výstavě. Týden před výstavou však zjistil, že kuchař z jeho hotelové restaurace kapustu „sklidil“ a naservíroval hostům.

V první chvíli myslel kuchař, že ho majitel zaškrtí. | foto: Profimedia.cz

Příhoda se stala v zahradě hotelu Ston Easton Park v Somersetu v jižní Anglii nedaleko Bristolu. Kuchaři hotelové restaurace dostávají instrukce, že na majitelovu obří zeleninu nemají sahat. Tento příkaz se však nedostal k jednomu z nových kuchařů. Ten ji sklidil, nastrouhal a udělal z ní konfitovanou kapustu.

Fotogalerie

„Šel jsem kapustu zkontrolovat, zda není půda přemokřelá a tak jsem zjistil, že větší část hlávek byly odříznutá. Zpočátku jsem nechápal, co se mohlo stát, ale pak jsem přišel do kuchyně a objevil jsem ji nastrouhanou v lednici,“ popisoval nešťastný zahradník.

„Dale skoro uškrtil kuchaře Byl velmi rozrušený, byl blízko k slzám. Staral se o svou výstavní zeleninu po celý rok, měl ji skoro jako dítě. Kuchař se sice omluvil a slíbil, že už to neudělá, ale už se nedalo nic dělat,“ popsal incident provozní ředitel hotelu Nick Romano.

Své si odnesl i zástupce šéfkuchaře Aaron Marsh, který má na starosti získávání nových zaměstnanců z agentur. „Když Dale začal mluvit o tom, kolik peněz ztratí kvůli promeškané soutěži, vážně jsem se bál, že mi pošle účet. Naštěstí teď už se tomu směje, přešlo ho to. Ale pro mě z toho vzešlo velké poučení: od té doby, kdykoliv někoho přijímám, udělám s ním procházku po zahradě a přesně mu ukážu, na kterou zeleninu nesmí sahat,“ řekl Marsch.

Paradoxním výsledkem činu mladého kuchtíka bylo to, že gigantická kapusta nakonec vůbec nebyla dobrá. Byla dost hořká a kuchařům dalo hodně práce upravit ji tak, aby byla nakonec poživatelná.

Autor:




Nejčtenější

Fenku Aňu přivedl do útulku původní majitel. Bulhar, který se vracel do vlasti...
Děti natočily video fence křížence pitbula z útulku, aby jí našly domov

Mladou černou fenečku přivedl před časem do kralupského útulku Bulhar, který ji používal na hlídání podnikového areálu. S tím, že je Aňa naprosto skvělá,...  celý článek

Interiér bistra, které omylem získalo na okamžik michelinskou hvězdu.
Michelinský průvodce dal hvězdu omylem a z bistra udělal celebritu

Je to událost, jaká se může stát jen jednou za deset let, řekl by doktor Chocholoušek a my ostatní, že se to může stát jen u nás. Ve Francii se však osudné...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.