Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pěstoval obří kapustu, kuchař ji týden před výstavou nakrájel hostům

aktualizováno 
Angličan Dale Toten je vášnivý zahradník a na zahradě téměř rok kultivoval obří hlávku kapusty, se kterou chtěl soutěžit na zahradnické výstavě. Týden před výstavou však zjistil, že kuchař z jeho hotelové restaurace kapustu „sklidil“ a naservíroval hostům.

V první chvíli myslel kuchař, že ho majitel zaškrtí. | foto: Profimedia.cz

Příhoda se stala v zahradě hotelu Ston Easton Park v Somersetu v jižní Anglii nedaleko Bristolu. Kuchaři hotelové restaurace dostávají instrukce, že na majitelovu obří zeleninu nemají sahat. Tento příkaz se však nedostal k jednomu z nových kuchařů. Ten ji sklidil, nastrouhal a udělal z ní konfitovanou kapustu.

Fotogalerie

„Šel jsem kapustu zkontrolovat, zda není půda přemokřelá a tak jsem zjistil, že větší část hlávek byly odříznutá. Zpočátku jsem nechápal, co se mohlo stát, ale pak jsem přišel do kuchyně a objevil jsem ji nastrouhanou v lednici,“ popisoval nešťastný zahradník.

„Dale skoro uškrtil kuchaře Byl velmi rozrušený, byl blízko k slzám. Staral se o svou výstavní zeleninu po celý rok, měl ji skoro jako dítě. Kuchař se sice omluvil a slíbil, že už to neudělá, ale už se nedalo nic dělat,“ popsal incident provozní ředitel hotelu Nick Romano.

Své si odnesl i zástupce šéfkuchaře Aaron Marsh, který má na starosti získávání nových zaměstnanců z agentur. „Když Dale začal mluvit o tom, kolik peněz ztratí kvůli promeškané soutěži, vážně jsem se bál, že mi pošle účet. Naštěstí teď už se tomu směje, přešlo ho to. Ale pro mě z toho vzešlo velké poučení: od té doby, kdykoliv někoho přijímám, udělám s ním procházku po zahradě a přesně mu ukážu, na kterou zeleninu nesmí sahat,“ řekl Marsch.

Paradoxním výsledkem činu mladého kuchtíka bylo to, že gigantická kapusta nakonec vůbec nebyla dobrá. Byla dost hořká a kuchařům dalo hodně práce upravit ji tak, aby byla nakonec poživatelná.

Autor:




Nejčtenější

Kachní prsa marinovaná v cukru a soli se šalotkovou marmeládou a arašídovou...
Marmeláda ze šalotky je bomba. Nejen ke kachním prsíčkům

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde vždycky nabídne překvapivá řešení, jak zdánlivě obyčejné jídlo obléci do nového hávu. V nejnovějším dílu sezonní...  celý článek

Ajabu poznává svět kolem sebe a začíná si hrát. (23. 11. 2016)
Malého Ajabua berou do party gorilí rošťáci, zajímavý je i pro Bikiru

Půlroční batolící se potomek samice Shindy je čím dál samostatnější a ochrannou náruč matky vyhledává jen výjimečně. Zato se učí rošťačit s puberťákem Kiburim...  celý článek

Krásný kapr jako vystřižený z britských magazínů
Krásná německá kaprařka: Při čekání na kapra se nejradši trošku prospím

Claudia Dargaová je považována za jednu z nejkrásnějších kaprařek v evropských závodních týmech. Ale závoděním se neživí, rybolov má jen jako hobby.  celý článek

Nejsem perfektní máma!
Nejsem perfektní máma!

Své dítě miluji, ale dávám mu opravdu to nejlepší?




Concept LO-7065Concept LO-7065

Porovnejte ceny, pročtěte recenze a objednejte přímo u nás.

www.Heureka.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.