Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ptejte se kuchařky Kamily Rundusové

Kamura ví, že se jí i očima.
velikost textu:
vydáno 29.7.2015 9:00
Kamura, vlastním jménem Kamila Rundusová, se právě vrátila z kuchařské stáže z Thajsku. Zeptejte se jí, jaké to je vařit v tak kulturně jiném prostředí.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 29. července 2015 do 10:00

OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:29
OTÁZKA: dobré ráno, mám podobné zážitky jako vy,ale povinnostmi jsem časově omezen pouze na měsíc v roce,kdy trávím čas v Thajsku,Vietnamu , Indonésii, hlavně díky kamarádovi z Německa,který má manželku z Thajska ... Protože jsem vařící hotelier,tak má komunikace u pánví probíhá něco jako diskuse, oni mně ukáží své a já zase naše,musím říci, že to má vždy úspěch,úctu i obdiv,což jsou vlastnosti jim vlastní, máte podobnou zkušenost? petr
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Dobrý den Petře, pravda, od toho jsou stáže. Proto jsou i neplacené, beru to tak, že se něco přiučím a mnohe zase naučím já naopak. Přeju hodně štěstí s vašimi cestami, není nad učení se nového! 29.7.2015 9:31
OTÁZKA: Ahoj, jakou máš nejraději kuchyni kromě Asijské? Která si myslíš že je nejtěžší a která nejsnažší na přípravu? Díky za odpoveď Tom
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Tome, každá asijská kuchyně je hodně odlišná. Nedají se moc házet do jednoho pytle a každá má své pro a proti.A stejně tak své složité a jednoduché receptury. Thajskou kuchyni neshledávám moc složitou, naopak vietnamskou (tu opravdovou), japonskou, korejskou už ale ano 29.7.2015 9:33
OTÁZKA: Vy jste teď v pozici, že si "hrajete" a sbíráte zkušenosti. Hodláte někdy do toho vlítnout "na vážno" ve vlastním podniku? Což možná znamená konec dobrodružství :-) Marek Burza
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Právě o tom to je. Myslím, že v 25 letech by člověk o vlastní restauraci neměl ani přemýšlet. Přede mnou je ještě hodně dlouhá cesta plná sbírání zkušeností na cestách. To je vlastně to, co mě teď baví nejvíce a přijde mi škoda to utnout. 29.7.2015 9:34
OTÁZKA: Máš vůbec čas na lásku? Nebo je tvou láskou a vztahem to, čemu se věnuješ?:) Ema
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Emo, vaření a jídlo je moje láska. O tom nepochybuji. Na osobní život se však čas najít vždycky musí. Můj chlap už bude muset ale být jedině kuchař nebo někdo z branže, aby pochopil můj styl života. Není to se mnou jednoduchý. Jediný, co neustále řeším, je jídlo... 29.7.2015 9:35
OTÁZKA: Ahoj Kamu, jaky mas nazor na to, ze spousta vietnamskych bister nabizi gyros, smazak v housce a ohraty hamburger z Makra. Podle me je to velka skoda. Tak trochu to kazi povest tem vietnamskym bistrum, ktera vari "poctive" a nabizi vietnamskou kuchyni. Diky a at se ti dari! Petr
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Petře, bohužel to je to, co český národ chce. Kdyby se to neprodávalo, tak to určitě v nabídce nemají. Není tomu tak jen u nás, podobná bistra najdeš i ve Vietnamu a jinde v Asii. Turisté po podobných hnusech zkrátka prahnou. A je to škoda... 29.7.2015 9:36
OTÁZKA: Ahoj Kamu! Jaké je Tvé nejoblíbenější jídlo? Máš nějaké, které vaříš, když nemáš čas? Děkuju za tipy a držím palce! Eva
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Evi, já teď vařím převážně vietnamskou kuchyni, kdykoliv, kdy mám hlad. Baví mě složení rýže, masa a zeleniny. Jídla, která si doma připravuju pro sebe, jsou většinou rychlá a výživná. Času je málo a aktivit hodně. Hezký den vám přeju! 29.7.2015 9:38
OTÁZKA: Chystáš se napsat nějakou kuchařku? Petra
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Petro, ano, pracuji na knížce, ale nerada bych, aby to byla tzv. "rychlokvaška", takže si dávám načas a pracuji na ni pomalu, ale jistě :-) 29.7.2015 9:39
OTÁZKA: Dobrý den, zmínila jste se o natáčení. Chtěl bych se zeptat, kde se bude dát podívat na vaše cestování po Vietnamu. Dále bych se Vás chtěl poprosit jestli se Vám tam stala nějaká vtipná příhoda? Přeji hodně štěstí v životě a hezký den. Pavel
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Pavle, doporučuji navštívit můj blok www.facebook.com/chefkamura, zajet si o pár měsíců zpátky, kdy jsem ve Vietnamu byla a přečíst si mé příspěvky s příběhy. Celá moje cesta po Vietnamu byla jedna veselá příhoda a myslím, že to stojí za přečtení :-) O natáčení zatím nemohu moc mluvit, ale určitě se máte na co těšit! 29.7.2015 9:39
OTÁZKA: Ahoj Kamu, co sis dnes dala k snídani :-)? Marie
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Marie, tak právě tu do sebe sunu hektolitr zeleného čaje, kterým začínám den a jakmile s váma dopíšu, letím na pho polévku :-) 29.7.2015 9:40
OTÁZKA: Ahoj, opravdu jsi schopna sníst thajské speciality s množstvím chilli jako místní? :) Třeba papaya salad s 12 papričkama? Já dám 4 :) Kuba
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Kubo, ano, místní se vždycky diví, že dokážu sníst tolik pálivého. Mám to ráda, ale zároveň se snažím to s nimi nepřehánět, protože my kuchaři si hýčkáme své chuťové pohárky :) 29.7.2015 9:41
OTÁZKA: Ahoj Kamu, vím, že hodně cestuješ. Je ještě vůbec nějaký místo, kam by ses opravdu hodně ještě chtěla podívat a zatím jsi tam nebyla? David
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj Davide, takových míst je! Japonsko, Korea, Indonésie, Jižní Amerika.. Ráda bych procestovala celý svět! 29.7.2015 9:42
OTÁZKA: Hodně jste zhubla, jak jste toho dosáhla ? Máte nějaký tip ? Suzanka
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Hodně jsem dřela. Navštívila dietoložku, sepsaly jsme plán a já začla makat. Pohyb každý den, jíst pětkrát denně a po léta si to držím.. 29.7.2015 9:42
OTÁZKA: Ahoj Kamu, díky za včerejší večeři na úžasné terase a velké naladění na cestu do Asie. Prosím, kde bychom našli nějaké tvé tipy na "jiné" restuarace v moc turistických místech jako Singapore, Bangkok, Phu My, Nha Trang, Da Nang, Hong Kong ( cruise)? mentliki
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Ahoj, jsem ráda, že se vám včera líbilo, mě to bavilo moc! Jinak tipy na restaurace, které mě baví, nemám zatím nikde sepsané. Až ale budete na cestách, ráda vám přes fb vždy napíšu, kam zajít :-) 29.7.2015 9:43
OTÁZKA: Chci se zeptat, jaké je to pracovat v La Degustation Boheme. Martin
Kamura ví, že se jí i očima. Kamila Rundusová: Určitě je to velice zajímavá zkušenost. Oldřich Sahajdák a jeho celý tým jsou neskuteční kuchaři a dalo mi to opravdu hodně. Načerpala jsem spoustu nových technik a poznatků, které teď mohu využívat při přípravě mé milované asijské kuchyně. 29.7.2015 9:45

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.