Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ptejte se šéfkuchaře Radka Davida na gastronomii v New Yorku

Radek David při akci Chef Time Fest
velikost textu:
vydáno 7.9.2015 10:00
Šéfkuchař Radek David vede restaurace La Veranda a Babiččina zahrada. Patří mezi výrazné postavy pražského kulinářského světa. Právě se vrátil z cesty po newyorkských michelinských restauracích, kde nasával novinky a atmosféru pohostinského světa, o kterém si my ostatní můžeme jen nechat zdát. Ptejte se ho, jak se vaří v cizině a zda je tento svět tak vzdálený naší české realitě.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 7. září 2015 do 11:00

OTÁZKA: Proč zrovna NY? Petra
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Protože je tam veliká koncentrace těch nejlepších šéfkuchařů světa. 7.9.2015 10:56
OTÁZKA: Stalo se Vám, že jste byl v posledních let v nějaké z vyhlášených pražských restaurací nějak zásadně nespokojen? Je nějaká restaurace, o které byste řekl, že je přeceňovaná vzhledem k reálné úrovni? Marek Kalina
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Abych řekl pravdu nemám tolik času abych obcházel pražské restaurace, Za druhé jsem dost pracovně vytížen díky tomu že pendluji mezi 2 restauracemi a mezi Prahou a Kijevem. 7.9.2015 10:59
OTÁZKA: Zdravím Radku, chci se zeptat jestli neuvažujete provádět osvětu v Českých kuchyních tak jak tomu činní Zdeněk Pohlreich, bylo by to zajímavé mít ještě další pořad tohoto typu. Díky za odpověď. Michal
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Zatím jsem nedostal žádnou takovou nabídku. Třeba v budoucnu. Kdo ví. 7.9.2015 11:00
OTÁZKA: Kdyz varite sobe nebo blizkym rychlou vsedni veceri, varite osvedcena jidla, nebo improvizujete? Kdyz varim takhle podle fantazie a nalady, rikam tomu "impresionisticke" vareni :-) Pepa
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Částečně improvizuji a částečně sázím na osvědčené chuťové kombinace. Jinak hezky jste nazval vaše vaření. 7.9.2015 11:01
OTÁZKA: Který předkrm a hlavní chod byly /nebo jsou/ v La Verandě historicky nejúspěšnější? Je něco, co byste z menu nikdy nedal? Marek Kalina
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Stále máme v menu Foie Gras, kalamáry. Od otevření máme pikantní thajskou polévku TOM YANG GONG která není v menu jelikož nezapadá do našeho konceptu. Ale máme ji pro velký úspěch a kdo ví ten si ji dává. Měním jídelní lístek pravidelně. 7.9.2015 11:05
OTÁZKA: Koukal jsem na FB La Verandy na facebook menu? Je to inspirováno NY? michal
Radek David při akci Chef Time Fest DAVID: Ne, není. Máme ho už rok pro naše přátele faceboku. Stačí napsat, zavolat a máte možnost ochutnat průřez naším jídelním lístkem s přáteli než si psat přes messenger. :-) 7.9.2015 11:09

Upozornění

Redakce si vyhrazuje právo na odstranění otázek s vulgárním nebo urážlivým obsahem.