Barmanka Two Steps baru pražského hotelu Kempinski Mária Semančíková nám recept na oblíbený letní drink svých hostů nejen prozradila, ale i namíchala a dala ochutnat výsledek.
Náš kameraman Tomáš Cetkovský sice vtipně namítal, že si dovede představit, že by v něm nebyla okurka, pokud jste ale otevřeni novým zážitkům, zřejmě o okurkovou limonádu rozšíříte své portfólio domácích letních drinků.
Potřebné ingredience a postup krok za krokem
Jak na okurkovou limonádu |
Na polovinu menší omyté, neoloupané středně velké okurky hadovky počítejte se šťávou z jednoho středně velkého citronu a dvěma lžičkami nerafinovaného hnědého cukru. Premix se dolévá a míchá s perlivou vodou.
Uvedený kus okurky pokrájejte na pár menších kousků, vhoďte do mixeru, přilijte čerstvou citronovou šťávu a rozmixujte.
Do půllitrového džbánku si poté odměřte jeden decilitr rozmixované směsi, přihoďte led, džbánek doplňte perlivou vodou, promíchejte a můžete nalévat.
"S množstvím citronové šťávy to nepřežeňte, dokáže výslednou chuť drinku ovlivnit dosti výrazně," upozorňuje ještě barmanka Mária na fatální chybu, kterou lze při přípravě udělat a mohla by negativně ovlivnit chuť.
Okurkovou limonádu si podle našeho receptu jednoduše připravíte sami. Můžete si na ni ale zajít i do Two Steps Baru hotelu Kempinski v pražské Hybernské ulici.