Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Omáčka musí být silná, jako noha u pr...., hlásá nekompromisně Pohlreich

  0:03aktualizováno  0:03
Začali jsme vařit českou kuchyni a vylidnilo se, vysvětluje Zdeněk Krejčí důvod, proč si zavolal na pomoc Zdeňka Pohlreicha. Zkušený provozní a nadšený kuchař, nevyučený, ale s dvacetiletou praxí, by za dobrou gastronomii dýchal. Pohlreicha obdivuje, proto od něj chce slyšet, co dělá špatně.

Penzion a restauraci Bohemia v Dubí, na původně hlavním tahu na Německo, jen tak nepřehlédnete. Pokud ovšem nejedete po nové dálnici, která odklonem hlavní trasy zlikvidovala nejen nevěstince, ale i další podniky.

Spasí buditel našich restaurací Bohemii?

V restauraci penzionu Bohemia se rozhodli s krizí zabojovat tradiční a regionální českou kuchyní s domácí přípravou. Poctivou českou kuchyni vyvařují už čtyři měsíce, přesto se za tuto dobu návštěvnost ještě snížila. Majitelka Jaroslava Chabrová a současně partnerka Zdeňka Krejčího je zoufalá, stálí zaměstnanci se bojí o místo. Rozuzlení se dozvíte večer ve 21:20 na Primě.

Zdeněk Pohlreich zkouší dva adepty kuchařského umění. Patnáctiletého amatéra z 9. třídy ZŠ a učně hotelové školy. Kdo myslíte, že umí lépe vařit?Zdeněk Pohlreich si vyzkoušel dva adepty kuchařského umění. Patnáctiletého amatéra z 9. třídy ZŠ a učně hotelové školy. Kdo myslíte, že uvařil a naservíroval lépe?

Zdeněk Pohlreich si v Dubí vyzkoušel dva mladičké adepty kuchařského umění.

Pohlreich je z šéfkuchaře z Dubí nadšený, což ovšem neznamená, že jeho kuchyně nepotřebuje vychytat některé nedostatky. Aby mu v tom pomohl, přitáhne mu do restaurace mládí, a to doslova. Na ochutnávku pozve studenty hotelové školy v Teplicích, jednoho si dokonce vyzkouší i v kuchyni.

Překvapením dílu je i další nadšený kuchařský amatér, syn účetní restaurace, teprve patnáctiletý školák. Zcestovalému světákovi Pohlreichovi nezbude než konstatovat, že něco takového ještě neviděl, a to je co říct.

Poctivá kuchyně se musí vyplatit

Zdeněk Krejčí je pro záchranu podniku ochoten udělat cokoliv. Od výměny kuchtíka po non stop služby v kuchyni, což se ale nedá provozovat pořád. "Rozumím mu, je to tvrďák a srdcař," říká Pohlreich.

Sám přispěje alespoň pár radami, jak v podstatě vynikající jídlo "nezkazit". Nechá si od Krejčího připravit vídeňskou roštěnou a kančí pečeni. Přitom obdivuje, jak má vzorně uskladněné veškeré suroviny. Prostě je evidentní, že vaří s láskou.

Výborně připravená vídeňská roštěná, ovšem naservírovaná s nevábnou rozměklou syrovou cibulkou.Cibulka z friťáku sluší vídeňské roštěné mnohem lépe.

Vlevo výborná roštěná, ovšem naservírovaná s nevábnou rozměklou, ale syrovou cibulkou. Vpravo stejný kousek masa s křupavou cibulkou z friťáku.

Koneckonců, vidíte to na našem videu. Stačí doladit cibulku na vídeňské a omáčku na kančí. Cibulka má být křupavá, vyplatí se ji ještě lehce osolit, pak je chuťový zážitek dokonalý.

Omáčky jsou kapitolou samy pro sebe. Ty se ošidit nesmějí, jinak se to vymstí. Nebojte se do vypečené šťávy přidat kousek másla a brusinkový kompot. Prostě, jak říká Pohlreich: "Omáčka musí být silná, jako noha u prdele."





Nejčtenější

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Někteří psi jsou pro kabelku přímo stvoření.
VIDEO: Osm nejroztomilejších psích plemen, které se vejdou do kabelky

Mezi malá plemena se obvykle řadí psi s kohoutkovou výškou zhruba do 30 cm a hmotností do 10 kg. Výběr redakce Playtváka mířil spíš ke spodní hranici tohoto...  celý článek

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Kia Rio 1,25 CVVT ANNIVERSARY
Kia Rio 1,25 CVVT ANNIVERSARY

r.v. 2014, naj. 30 500 km, benzín
215 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.