Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Opravář nedokázal ani odšroubovat kryt, nakonec v pračce nechal kleště

aktualizováno 
Když se nám pokazila pračka, zavolala manželka kamarádce, která měla kamaráda řemeslníka. Nějak se zapomněla zmínit, že neopravuje pračky, ale topení. Tak začíná příběh, který nám poslal do redakce čtenář Martin.

Až se vám pokazí pračka, raději to nechejte na odborníkovi. Ilustrační snímek. | foto: Profimedia.cz

„To je opravdu šikovnej kluk. Ten to spraví, zatím všechno, co opravoval, tak spravil,“ dušovala se kamarádka manželce. Martin pochyboval a čekal, co se z toho vyvrbí. „Několikrát se mi stalo, že jsem viděl opravovat něco člověka, který o tom mnoho nevěděl, a počínal si, asi jako kdybych se do toho pustil sám,“ vypráví Martin a pokračuje: „Ta pračka už má něco za sebou, už jsme u ní měli opraváře, jenže tehdy to byl nějaký zkušený pán, který si hned věděl rady. Byl ze tří áček, takže to stálo sice o něco víc, zato to bylo hned a se zárukou.“

Napište nám

Následující příběh možná není tak atypický a ani tak humorný, jak se zdá na první pohled. Rádi bychom, abyste nám napsali, jaké máte zkušenosti s opraváři a kde narážíte při objednávání opravářských služeb.

Celá oprava se odehrávala ve dvou fázích. Pán přišel a po dlouhém bádání vydedukoval, že jsou zřejmě vadné uhlíky v motoru. Pak se několik dní nic nedělo, až se ozval, že uhlíky se neprodávají, že se prodává jen celý motor v ceně sedm tisíc korun.

Po této informaci Martin znervózněl a radši by koupil rovnou novou pračku, kdyby mu nebylo líto té staré a vědomí, že možná je celá chyba jen ve dvou kouskách uhlíku, které jsou za léta provozu ošoupané.

Vzal telefon a zavolal do centrálního servisu značky, kde mu uhlíky objednali a během dvou dní si je mohl vyzvednout. Stály skoro tisíc korun, to ho překvapilo. Pak zjistil, že v Kovoslužbě by byly k mání za 36 korun, ale bez záruky, že budou pasovat. „Vytáhněte ty staré, přijeďte s nimi, a buď budou pasovat, nebo ne,“ dostalo se mu odpovědi. „Tak to už bych si to opravil rovnou sám...“

Může se hodit

Sháníte kvalitní služby? Na AAAPOPTÁVKA.CZ poptejte ověřené řemeslníky ze
všech oborů a ušetřete až 30% nákladů.

Když nastala hodina, kdy se měl opravář dostavit k výměně uhlíků, nedělo se dlouho nic. Nervózní Martin už začal na internetu zjišťovat, jak se ty uhlíky vlastně vyměňují. To znamená, že postupoval tak, jak měl od začátku. Vykašlat se na kamarády kamarádek a postarat se sám.

V okamžiku, kdy už našel přesný videopostup krok za krokem, zazvonil zvonek a začalo opravářské peklo. Nejenže se nedalo na něj dívat, srovnání opravářova hloubání s přesným a rychlým postupem servisního technika na videu byl doslova pekelný.

Po půlhodině byla pračka odkrytovaná, ale asi z nesprávné strany, protože se opravář nemohl pořádně k motoru  dostat a sakroval, že toto opravovat nemá zapotřebí. Martinovi ho až bylo líto, proto mu chtěl naivně pomoci a podstrkoval mu pod nos mobil s instruktážním videm. Nesetkal se pochopitelně s pochopením. V této komické situaci bylo jasné, že nemá cenu nijak zasahovat.

Po čtvrt hodině byly nové uhlíky na místě a opravář hrdě hlásil, že už to pere. „Jenže to jsem netušil, že zlatý hřeb vystoupení teprve přijde. Když jsem se chystal zaplatit, začal se nějak ošívat, kam že to položil kleště. Dělal jsem si  legraci, že je pacientovi asi zašil do břicha, ale pod vražedným pohledem jsem raději ztichl,“ líčí Martin.

A co byste řekli? Byly opravdu v pračce. „Ani si nevypil kafe,“ uzavírá čtenář.

Spoléháte raději na profesionální služby, ač dražší, anebo dáváte přednost výpomoci od kamarádů a známých? Podělte se se svými zkušenostmi s statním v diskusi.

Autor:




Nejčtenější

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Jakmile se pohne voda třeba pohybem ryby, kriticky vyvážené boilies se pohybuje...
Jak dostat na háček zkušeného kapra. Ošálí ho kriticky vyvážená boilies

Pro kapraře jsou boilies standardem, jak nalákat na háček ty největší kousky. V některých vodách, kde jsou mraky rybářů, jsou však už tak zkušení a chytří, že...  celý článek

Místo trávníku směs plevelů
PORADNA: Sousedi nesekají zahradu, máme trávu plnou pampelišek

Sousedi mají vedle nás pozemek, na kterém chtějí v budoucnu stavět. Ale nechávají ho ladem a k nám se dostávají bodláky i pampelišky. Co s tím? ptá se zoufalá...  celý článek

Nejroztomilejší jsou podle redakce Playtvak.cz štěňata argentinské dogy. A...
Sedm nejroztomilejších štěňat, od bígla přes bernardýna po retrívry

Přestože je už z fyziognomie štěňat zřejmé, zda z nich vyrostou drobci, nebo obři, dokážou současně klamat tělem. Jen tak může někomu připadat nejroztomilejší...  celý článek

V sobotu se konal za obrovského zájmu festival Náplavka Street Food na...
Inspirace z ulice: 10 jídel, která na dovolené rozhodně ochutnejte

Takzvaný streetfood se pomalu usazuje už i u nás, ale pouliční gastronomie je tady teprve v začátcích. Podívejte se s námi na deset v zahraničí typických...  celý článek

Další z rubriky

Vysočina 1967 se vyrábí podle původní receptury.
Udírna má několik pater a recept je stále stejný. Jak se vyrábí Vysočina

V batohu si ji na výlet někdy nesl snad každý. Česká legenda mezi salámy – Vysočina – letos slaví kulaté výročí. Zažila prvního člověka na Měsíci, prvního...  celý článek

Burger s trhaným masem
VIDEO: Přejedli jste se při grilování masa? Nezapomeňte ho zajíst ananasem

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek pracující na britské ambasádě má ohromnou výhodu. V zahradě velvyslanectví má vlastní zahrádku, kde s láskou pečuje o zeleninu,...  celý článek

Ve vegetariánském řeznictví nenajdete běžné maso, ale jeho náhražky z rostlin.
Maso z rostlin ve vegetariánském řeznictví chutná jako to opravdové

To, že se některé masné výrobky jako buřty, salámy nebo párky mnohdy šidí a vyrábějí takřka bez masa, prokázal nejeden spotřebitelský test. Jsou ovšem „masa“,...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.