Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Dva opuštění psi dojali Itálii. Město se o ně stará jako o vlastní

  16:02aktualizováno  16:02
Opuštění psi Tommy a Rocky se dočkali mimořádné péče i zájmu veřejnosti. Tommy po smrti paničky denně ulehá v kostele před oltářem a chodí s procesím, o voříška Rockyho se stará celé město Alliste.

Pes Tommy po smrti paničky denně chodí do kostela, denně usedá na stejné místo. | foto: Lazampa.it

Opuštění psi Tommy a Rocky se dostali na první stránky regionálního tisku v Apulii na jihovýchodě Itálie a jejich příběhy se zájmem sledují i lidé za hranicemi regionu.

Rocky je po operaci ledvin a místní radnice dokonce nechala vytisknout letáky o tom, co pes v rekonvalescenci může jíst a co nesmí. Tommy, podobný německému ovčákovi, chodí s každým pohřebním procesím, píše místní tisk. Duchovní ho pouštějí do kostela, a tak leží a sedí každý den na stejném místě před oltářem, ať se v kostele konají křtiny, svatba nebo pohřeb či obyčejná mše.

Rocky je pouliční směska, ale je prý gurmán. Rád snídá jako správný Ital máslový rohlíček v místním baru, dopoledne si hraje s kolemjdoucími, na oběd chodí k řezníkovi a večer na pizzu.

Město mu zaplatilo téměř dvouměsíční léčbu ledvin a po jeho šťastném návratu ještě vynaložilo finance za letáky s informacemi o vhodném jídelníčku pro Rockyho a vylepilo je po městě.

Autoři: ,




Nejčtenější

Takto se vyřízne nejlepší kus na steak.
VIDEO: Než začnete odšupovat rybu, strčte ji do pytle

Když se to umí, vypadá to strašně jednoduše. Podívejte, jak snadno si šéfkuchař restaurace Grand Cru Jan Punčochář poradí s čerstvým lososem. A přidá tip, jak...  celý článek

V Zahradnictví Tmaň už několikátým rokem nabízejí před vánoci kupujícím možnost...
Odpovězte na otázku a vyhrajte jeden z deseti vánočních stromků

Pokud kupujete stromek dopředu, je důležité postarat se o něj tak, aby neopadal dříve, než ho vůbec začnete zdobit. A když správně odpovíte na otázku, můžete...  celý článek

Candáta s palačinkou ozdobte orestovaným kadeřávkem, koprem a výhonky a...
Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.