Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Osmiletý ovčák z Kalifornie se stal hvězdou motokrosového sportu

  10:30aktualizováno  10:30
Mezi kalifornskými motokrosovými závodníky se objevila nová hvězda. Je jí australský ovčák Opee, který má na závodech naježděno přes 10 000 hodin.

Opee se svým pánem a spolujezdcem | foto: The Huffington Post

Ovčák Opee ve věku osmi let už patří k veteránům motokrosového sportu. Pózuje fotografům, objevuje se ve sportovních časopisech a na terénních tratích má naježděno přes 10 000 hodin.

Mike Schelin, Opeeho spolujezdec a pán, řekl novinářům, že se jeho miláček projevil jako talent již jako štěně. "Spal v mé brašně s nářadím. Od prvního dne jsem věděl, že na tomhle psovi je něco výjimečného," řekl Schelin novinářům.

Opee vyvažuje motorku na nádrži

Opee se stal závodníkem poté, co se ho jeho pánovi zželelo na dlouhých cestách pouští a začal ho vozit na nádrži své čtyřkolky. Postupem času mu pořídil také helmu a brýle proti prachu. Jednoho dne Opee přesedlal na nádrž klasického motocyklu, na ní jezdí dodnes.

Se svým pánem má nacvičené jednoduché povely, aby se na motocyklu udržel v zatáčkách a při skocích. "Když se blížíme ke skoku, řeknu mu, aby se skrčil, abych měl lepší výhled," přiblížil Schelin, který prý bez Opeeho už nemůže ani závodit. "Nemohu jet tak rychle a nemohu skákat tak daleko. Bez něj se už při jízdě necítím tak bezpečně - stal se nedílnou součástí mého motocyklu," řekl novinářům.

Opeeho pán má se svým psem velké plány. Usiluje o to, aby byl zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejrychlejší pes planety, chystá se s ním seskočit padákem a shání v Hollywoodu agenty, aby si Opee mohl zahrát ve filmu. Schelinovi za tři roky zatím nikdo neodpověděl, nehodlá se prý ale vzdát. Talent jeho psa je prý příliš velký na to, aby jej nikdo neobjevil.

Autor:




Nejčtenější

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.