Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

aktualizováno 
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela Fibingera skvělá kombinace.

Bourbon Cider koktejl namíchaný z těchto ingrediencí opravdu stojí za to vyzkoušet. „Získáte osvěžující zimní drink, který kombinuje chuť zázvoru, jablek a tymiánu s nasládlou příchutí americké whiskey. Jablka, citronová šťáva a cukr vytvářejí rovnováhu mezi sladkým a kyselým, zatímco zázvor skvěle zahřeje.“

Fotogalerie

Potřebné ingredience: 4 cl bourbon whiskey, 3 kousky citronu (cca velikosti jednotlivých měsíčků), 2 lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený oloupaný zázvor (podle chuti, 1 až 2 kávové lžičky), čtvrtka zeleného jablka pokrájeného na kousky, snítka tymiánu a 100 ml jablečného džusu.

A můžete se pustit do míchání. Do míchací sklenice vložte 3 kousky citronu, dvě lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený zázvor a čtvrtku na kousky nasekaného zeleného jablka. Všechny ingredience rozdrťte v šejkru macerovací paličkou tak, abyste z ovoce i zázvoru získali co nejvíce šťávy.

Poté do šejkru přidejte led, 4 cl bourbonu, přilijte 1 dl jablečného džusu a přidejte snítku čerstvého tymiánu. Promíchejte, přes sítko přelijte do ledem vychlazené skleničky na Martini a servírujte s měsíčkem zeleného jablíčka.

Podívejte se barmanovi pod ruce, jak vytvořit působivou dekoraci sklenice:

Autor:




Nejčtenější

Čokoládoví jedinci (pes vlevo) jsou nestandardní, přesto se však ve vrzích...
Tibetský teriér. Posvátný posel štěstí, který se jako teriér nechová

Tibetský teriér neboli „tibeťák“ je skvělým rodinným i sportovním společníkem. Jeho výrazným znakem je nádherná jemná srst, kterou zaujme na první pohled. V...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Kachny jsou učenlivé. Naučily se jíst malé ptáky, aby získaly lepší živiny

Divoké kachny se živí semeny, bobulemi, rostlinami a hmyzem, někdy i malými rybami. Britští vědci ale nedávno v Rumunsku poprvé „nachytali“ divoké kachny, jak...  celý článek

Nádherný úlovek z Náchodska.
Pochlubte se, jak u vás rostou. Nejlepší houbařské fotky odměníme

Čas hřibů je pro drtivou většinu nadšených houbařů tím nejkrásnějším obdobím v roce. Tedy pokud rostou, to je potom radost. Tu ovšem můžete mít i z fotoúlovků...  celý článek

Další z rubriky

S kváskem se nemusíte během dovolené rozloučit, lze ho upravit tak, abyste ho...
Chlebový kvásek na prázdninách. Jak ho uchovat během dovolené

Chystáte se na dovolenou nebo víte, že teď nebudete mít čas péct tak často? Sklenici s kváskem nevyhazujte, je totiž několik možností, jak ho udržet v dobré...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Pronajímání domů a bytů on-line je stále populárnější.
Půjčujete chalupu přes internet? Dejte si pozor na majetek

Důvěra Čechů ke krátkodobým sezonním pronájmům chalup nebo rodinných domů prostřednictvím on-line služeb roste. Na serverech typu Airbnb, Couchsurfing nebo...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.