Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

aktualizováno 
Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a přitom povzbudí. Citron, zázvor, tymián, jablka a trocha whisky jsou podle barmana Daniela Fibingera skvělá kombinace.

Bourbon Cider koktejl namíchaný z těchto ingrediencí opravdu stojí za to vyzkoušet. „Získáte osvěžující zimní drink, který kombinuje chuť zázvoru, jablek a tymiánu s nasládlou příchutí americké whiskey. Jablka, citronová šťáva a cukr vytvářejí rovnováhu mezi sladkým a kyselým, zatímco zázvor skvěle zahřeje.“

Fotogalerie

Potřebné ingredience: 4 cl bourbon whiskey, 3 kousky citronu (cca velikosti jednotlivých měsíčků), 2 lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený oloupaný zázvor (podle chuti, 1 až 2 kávové lžičky), čtvrtka zeleného jablka pokrájeného na kousky, snítka tymiánu a 100 ml jablečného džusu.

A můžete se pustit do míchání. Do míchací sklenice vložte 3 kousky citronu, dvě lžičky bílého cukru, na kousky pokrájený zázvor a čtvrtku na kousky nasekaného zeleného jablka. Všechny ingredience rozdrťte v šejkru macerovací paličkou tak, abyste z ovoce i zázvoru získali co nejvíce šťávy.

Poté do šejkru přidejte led, 4 cl bourbonu, přilijte 1 dl jablečného džusu a přidejte snítku čerstvého tymiánu. Promíchejte, přes sítko přelijte do ledem vychlazené skleničky na Martini a servírujte s měsíčkem zeleného jablíčka.

Podívejte se barmanovi pod ruce, jak vytvořit působivou dekoraci sklenice:

Autor:




Nejčtenější

Larva zavíječe voskového je známá hlavně jako nepřítel včelařů.
Zavíječ, nepřítel včel, možná zachrání lidstvo před plasty. Chutnají mu

Vědkyně Federica Bertocchiniová jen shodou náhod přišla na to, že larvy zavíječe voskového si rády pochutnají na plastových taškách. Když totiž čistila svůj...  celý článek

Proměněná terasa, připravená k odpočinku a lenošení.
Jak zabydlet jižní terasu: kobercem, paletami a teplomilnými rostlinami

Proměnit holou, zhruba desetimetrovou terasu tak, aby se na ní dalo příjemně pobývat a moc to nestálo, není úkol úplně jednoduchý. Rady zahradního architekta...  celý článek

Padesát procent lidí se učí metodou pokus a omyl. Ilustrační snímek.
Uvařit vejce a vyměnit žárovku je stále častěji problém, ukázal průzkum

Ačkoliv se do módy vrací trend mnoho věcí si vyrábět doma svépomocí, průzkum britské pojišťovny Aviva zjistil, že každý pátý Brit neumí uvařit vejce, přes 40...  celý článek

Marcipánový dezert Michaely Javorovské
Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci. Postavily se proti profesionální cukrářce s praxí a pokusily se...  celý článek

Takto musel čapí pár z Dubné bránit své hnízdo a vejce.
V čapím hnízdě v Dubném se o víkendu vylíhla první letošní mláďata

V sobotu bylo pošmourno, přesto se v hnízdě v Dubném vylíhla první letošní čapí mláďata u nás. Stejný čapí pár tu na kostele hnízdí už šestou sezonu, ale letos...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.