náhledy
Kaki, tomel, churma nebo prostě Diovo ovoce... Čím je zralejší, tím je dužnina intenzivněji oranžová, měkne, ztrácí trpkost a je to lahoda sama.
Autor: Profimedia.cz
Kaki v nabídce obchodů mívá různou velikost, vždy by ale mělo mít oranžovou barvu.
Autor: video.iDNES.cz
Vybírejte na omak pevné exempláře bez jakýchkoliv skvrn, ovoce ale doma ještě nechte dozrát. Mělo by změknout.
Autor: video.iDNES.cz
Kaki po rozkrojení.
Autor: video.iDNES.cz
Čím je kaki zralejší, tím sytější oranžovou barvu dužnina má.
Autor: video.iDNES.cz
Kaki můžete nakrájet na měsíčky jako jablko a dužninu vykousat, nebo ji sníst i se slupkou. Je to na vás.
Autor: video.iDNES.cz
Pokud kaki není zralé, bývá trpké.
Autor: video.iDNES.cz
Pokud kaki necháte úplně změknout, můžete ho rozkrojit napůl a vydlabat lžičkou jako třeba kiwi.
Autor: Martina Čermáková
Podle potřeby nechte kaki doma dozrát na misce s ovocem, což může trvat týden i dva. Dužnina pak úplně změkne, má až rosolovitý charakter a lahodnou sladkou chuť.
Autor: Martina Čermáková