Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Rozebral lyžáky a proměnil je v pásek s netradičním zapínáním

aktualizováno 
Lyžařské a snowboardové zapínání možná brzy poslouží i v civilním životě. Vymění tradiční způsob zapínání pásku do spony a dírek za zapínání pomocí zubatého řemínku s ráčnou.

Mechanismus z profilu | foto: Kickstarter.com

Zdá se, že to dosud nikoho nenapadlo. Až Dana Linsella z Austrálie, který je nadšeným snowboardistou. Proč by nešlo jednoduché zapínání obuvi přenést na kalhoty? Zajedno s ním je přes 150 fandů, kteří podobnou myšlenku přivítali a rozhodli se pomoci mu financovat rozjezd výroby na serveru Kickstarter. 

Fotogalerie

„Pamatujete doby, kdy jste museli použít vrtačku, abyste si do koženého pásku udělali novou dírku? Tak to mi teď nebude hrozit, prostě si délku upravím, jak bude potřeba,“ pochvaluje si jeden z příznivců Theo.

Naráží tak na to, že pásek by měl být univerzální pro většinu populace, například u mužských velikostí by měl vyhovovat obvodu pasu 71–101 centimetru. Na rozdíl od běžných pásků by měl být daleko jemněji nastavitelný. Místo 8 dírek, které jsou v průměrném pásku, nabídne 80 pozic. Počítá se s tím, že si po nastavení na svou velikost každý odstřihne přebytečné centimetry, aby pásek na kalhotách nepřekážel.

Pásek se zpočátku začne vyrábět jen v univerzální černé barvě, postupně by se měly přidávat i další barvy. Bude se rozhodovat podle ohlasů na facebooku. Předpokládá se zájem hlavně mezi fanoušky snowboardingu, tedy z prostředí, ze kterého Dan Linsell vychází, ale možná zaujme i zájemce k běžnému dennímu nošení. Tvůrce by chtěl stihnout ještě předvánoční trh, cena by se měla pohybovat kolem 20 australských dolarů (asi 400 korun).

Autor:


Témata: nápady


Nejčtenější

Zvířátka z Oregonské zoo si užívají sníh
VIDEO: Jako malé děti. Slon, medvěd a tuleň jsou ze sněhu nadšení

Kvůli přívalu sněhu musela zoo v americkém Portlandu ve státě Oregon své brány návštěvníkům uzavřít. Zaměstnanci se vydali zkontrolovat zvířata na lyžích, aby...  celý článek

Nad některými zdejšími kuchařskými postupy ovšem zůstává šéfovi rozum stát.
VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do...  celý článek

Standardní balení, které by mělo vydržet zacházení na poště.
Lahev s vínem se vejde do schránky. Už nemusíte čekat na pošťáka

Parta nadšenců si oblíbila zásilkový prodej kvalitních vín přímo do domu. Jenže to musí být někdo doma, když chodí pošťák. Proto vymysleli lahve tak ploché,...  celý článek

Šampaňské a ústřice
Maurerův Grand Restaurant Festival je v barokním stylu. Inspirujte se

Velkolepě a lehce tajemně začal už osmý festival dobrého jídla a pití o víkendové půlnoci v pražském Prolog Baru. Chuťové pohárky dam ve škraboškách a pánů s...  celý článek

Z takového stolu by měl vegetarián radost.
Jaká strava je k půdě nejšetrnější? Vegani skončili až za vegetariány

Vezměte hektar půdy a zkuste z něj celý rok živit jednoho člověka. Podle amerického průzkumu na tom bude nejlíp ten, kdo odmítá maso, ale dá si mléčné výrobky...  celý článek

Přestěhovali jste se?
Přestěhovali jste se?

Nové kamarádky v okolí najdete na eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.