Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pec na sporák upeče pizzu skoro stejně rychle jako v restauraci

aktualizováno 
Problémem domácího pečení pizzy je (ne)výkonnost běžných elektrických trub, které obvykle dosahují teploty maximálně 250 °C. U profesionálních elektrických pizzatrub se obvykle pohybují do 450 °C, ty na dřevo lze vytopit až na 500 °C.

Z toho také pramení rozdíly v délce pečení. Zatímco doma bude kousek hotový zhruba za 12 minut, v restauraci je upečený po třech minutách. Zkrátit časové limity si klade za cíl malá přenosná pec na pizzu Pizzeria Pronto Stovetop Pizza Oven od společnosti Pizzacraft, která jeden koláč pizzy upeče za šest minut. To je výhodné v situaci, kdy na svou pizzu pozvete větší společnost, kterou potřebujete rychle nakrmit.

Přitom nemusíte být nervózní z toho, že každý kus pizzy bude z jinak vykynutého těsta. Než se upeče jedna, můžete už mít připravenou a nazdobenou další.

Přenosná pec na pizzu se jednoduše umístí na největší hořák plynového sporáku a měla by se předehřát během deseti až patnácti minut podle výkonu sporáku. To si můžete zkontrolovat na vestavěném termostatu.

Uvnitř je vybavena pizzakamenem, takže dno se rozehřívá pravidelně, shora se teplo šíří díky cirkulaci horkého vzduchu. Po vložení těsta se trouba uzavře a zhruba po šesti minutách je hotovo. Podívejte se na video, tam ji zhruba v polovině pečení pootočili, aby byla propečená rovnoměrně za všech stran.

Stolní pec na pizzu sice nedosahuje takových parametrů jako ta profesionální, která však stojí desetitisíce. Pec od Pizzacraftu se prodává za cenu kolem 145 dolarů (asi 3 500 korun).

Na trhu je víc pecí určených pro domácí pečení pizzy, G3 Ferrari, Clatronic, Tristar nebo Efbe-Schott. Všechny jsou elektrické, některé z nich vyloženě uvádějí, že jsou určené na rozehřívání zmražené pizzy. Pec od Pizzacraftu sází na plynový „pohon“, tím je na trhu vcelku výjimečná. Ale pozor: výrobce upozorňuje, že ji nelze použít na sklokeramické, ani indukční varné desky.

Autor:




Nejčtenější

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku...
Truhlář dva roky vyráběl Jawu 250. Ze dřeva má i lanka, výplety a řetěz

Šestačtyřicetiletý truhlář Pavel Svoboda z Horní Cerekve na Pelhřimovsku vyrobil v měřítku 1:1 celodřevěný model motocyklu Jawa 250, zvaného pérák. Motocykl...  celý článek

Někteří psi jsou pro kabelku přímo stvoření.
VIDEO: Osm nejroztomilejších psích plemen, která se vejdou do kabelky

Mezi malá plemena se obvykle řadí psi s kohoutkovou výškou zhruba do 30 cm a hmotností do 10 kg. Výběr redakce Playtváka mířil spíš ke spodní hranici tohoto...  celý článek

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Černá zmrzlina je letos hit, ale na kozí farmě už ji připravují už od loňska.
Fénix z Vizovic předběhl dobu. „Černá zmrzlina“ je hit

Světová média v posledních týdnech pobláznila černá zmrzlina, fenomén letošního léta. Izraelský Jeruzalem Post o ní píše jako o hitu hlavního města Tel Avivu,...  celý článek

Majitelé chovů prasat musí kvůli africkému moru dodržovat zvýšenou opatrnost.
Nekrmit zbytky a přezouvat se. Jak uchránit své prasátko před morem

Po nedávno udeřivší ptačí chřipce je tu další nebezpečí pro chovatele. Zatím ojedinělý nález u nás dosud ještě nikdy nepotvrzeného afrického moru prasat...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s jahodami oživují vzpomínky na prázdniny u babičky

Tvarohové knedlíky v sobě spojují dvě naše úžasné suroviny – tvaroh a první jahody v sezoně. A také vzpomínky na prázdniny u babičky a mocné hyperglykemické...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte
Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.