Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zbyly vám sklenice od okurek? Vyrobte si polici na nářadí skoro zadarmo

aktualizováno 
Hodinový manžel Jirka Houf přemýšlí, jak využít prázdné sklenice od okurek a zavařenin. Vyrobí si jednoduchý držák, ve kterém bude mít nářadí v dílně nebo domácnosti pěkně pohromadě a nic se už neztratí.

Držák na nářadí vyrobený ze starých sklenic od okurek | foto: Playtvak.cz

Připravte si kus spárovky, dřevěné profily na začištění hran a stahovací pásky, lidově nazývané eska pásky, které budou odpovídat průměru použitých sklenic. Nejdříve si upravte délku eska pásek.

Pásky jsou univerzální, takže po zkušebním utáhnutí kolem sklenice zjistíte, že konec nevzhledně přečnívá. „Navíc hrozí, že se o konec někdo může poranit, poškrábat,“ říká Hodinový manžel Jirka Houf. Proto si vyznačí ideální délku fixem, aby ji mohl zkrátit na vhodnou délku.

Fotogalerie

Navíc si označí fixem i bod proti šroubu. Do tohoto bude potřeba udělat do pásky otvor, jehož pomocí se páska přišroubuje k desce. Otvor můžete buď vyvrtat, nebo jen prostě proděravět hřebíkem.

Když máte takto připravené pásky, pusťte se do desky. Ohraňte ji lištami, které z boku přitlučte hřebíčky. Není třeba zabývat se řezáním pod úhlem 45 stupňů jako třeba při rámování obrazů, jde jen o čelní pohledovou plochu.

Pak už stačí jen provést konečnou vrchní úpravu. Je na každém, zda zvolí přírodní vzhled, nebo desku namoří či nabarví.

Jakmile barva zaschne, stačí už jen si na desce rozměřit, kam se umístí jednotlivé sklenice. Jde o to, aby vyčnívající nářadí mělo nad sebou dost prostoru a každý ví nejlépe sám, jaké nářadí má doma a v jakých délkách.

Eska pásku přivrtejte přes připravený otvor, přidejte sklenici a utáhněte. A držák na nářadí je připravený k montáži na stěnu. Je už na každém, zda ji připevní napevno do hmoždinek, nebo na háčky.

Podrobný postup sledujte na Playtvak.cz.

Autor:




Nejčtenější

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Další z rubriky

Kuskus s grilovanou zeleninou
VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

Kuchař Zdeněk Pohlreich se v dalším dílu Rozpal to, šéfe! rozhodl uvařit pro modelky a tomu přizpůsobil i skladbu receptů připravovaných na grilu. Ukáže, jak...  celý článek

Kontroly se týkají jen velkých klimatizací.
Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.