Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vychutnejte si candáta s kapustou. K němu přidejte čabajkovou omáčku

aktualizováno 
Šéfkuchař Petr Vlásek z restaurace AvantGarde přesvědčí i ty nezatvrzelejší odpírače kapusty, že může jít o výbornou pochoutku. Na Playtvak.cz připraví candáta na másle, palačinku jako přílohu naplní kapustou se smetanou a zakápne čabajkovou omáčkou.

Candáta s palačinkou ozdobte orestovaným kadeřávkem, koprem a výhonky a zakápněte čabajkovou omáčkou. | foto: Playtvak.cz

Kapustu nakrájíme na menší kostky. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku a přidáme nakrájenou kapustu. Krátce orestujeme, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 40 minut, až bude kapusta měkká.

Fotogalerie

Na palačinkové těsto rozmixujeme ponorným mixérem mléko, vejce, hladkou mouku a špenátové listy. Po odležení z něj usmažíme palačinku.

Na čabajkovou omáčku orestujeme čabajku nakrájenou na nudličky. Zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol. Pak zalijeme demi glace, opepříme a necháme na mírném ohni zredukovat.

Kůži na filetu candáta nařízneme. Filet osolíme a opepříme. V pánvi zahřejeme olej s máslem. Vložíme filet kůží dolu a opékáme asi 2 minuty.

Při servírování zabalíme do palačinky smetanovou kapustu. Na talíři k naplněné palačince přidáme orestovaného candáta, orestovaný kadeřávek a rozebranou růžičkovou kapustu. Přelijeme čabajkovou omáčkou. Ozdobíme koprem a výhonky.

Podívejte se na video z Playtvak.cz, jak postupuje šéfkuchař krok za krokem:

Autor:


Témata: Playtvak.cz, Vaření


Nejčtenější

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Z horního patra se stále i Kiburi snaží granule dostat jazykem místo klacíkem.
Pražským gorilám zjednodušili hlavolam, na který jsou stále krátké

Když chovatelé v pražské zoo instalovali během Vánoc gorilám do expozice nový, poměrně sofistikovaný hlavolam s několika perforovanými patry, ani ve snu je...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.