Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pohlreich Brno za průšvih Bohémy nezavrhl. Chválí Rialto či Bláhovku

  8:00
Otřesné zkušenosti, na něž hlavní postava televizního seriálu o restauracích Ano, šéfe a populární kuchař Zdeněk Pohlreich narazil v brněnském podniku Bohéma, neuvrhly jihomoravskou metropoli do klatby. V Brně mám rád třeba Rialto, Bláhovku, Kastelána, vyjmenoval Pohlreich.
Rybu, která je cítit jinak, než by měla, se nebojte vrátit ani v luxusní...

Rybu, která je cítit jinak, než by měla, se nebojte vrátit ani v luxusní restauraci. Natáčení v brněnské restauraci Bohéma. | foto: Prima TV

V pořadu televize Prima "Ano, šéfe!" však populární šéfkuchař připomněl velký nešvar zdejší gastronomie - a to nevyplácení mezd zaměstnancům.

Pohlreich totiž své natáčení ukončil hlavně proto, že majitelé podniku Bohéma v centru města dlužili svým lidem výplaty. "Obávám se, že se jedná o stav podnikatelského prostředí v Česku," okomentoval zpětně kuchař svou brněnskou zkušenost.

"Stačí zmínit fotbal a další sporty. Práce ve stavebnictví, u filmu a prakticky ve všech branžích určitě nebude výjimkou. Nebo je či bylo snad málo továren, kde lidé pracovali půl roku bez výplaty? Zetor a podobně? Není to určitě jen problém gastrobyznysu," upozornil ovšem Pohlreich.

Podotkl však, že se s podobnými poměry jako v Bohémě obvykle nesetkává. "I když tato situace mi jen potvrdila, co všechno se v našem novém, rodícím se kapitalismu může stát," uvedl šéfkuchař.

V Brně je dobrých podniků více, chválí kuchař

Odborník na dobrou kuchyni i přes trpkou zkušenost z Bohémy Brnu i nadále fandí. "To, co mám na gastronomii rád, je fakt, že se dělí jen na špatnou a dobrou. Z restaurací v Brně mám rád třeba Rialto, kde jsou super kluci a ta restaurace je výborná. Pivo na Bláhovce je super, Kastelán snad taky, dlouho jsem tam nebyl. Hezky to vypadá i v La Bouchée a je toho více," vyjmenoval Pohlreich.

Kontroverzní díl pořadu Ano, šéfe! vysílala televize minulý týden. Zdeněk Pohlreich po pár dnech odmítl spolupracovat s majiteli Bohémy, kteří jezdili v "bavoráku" a dlužili dodavatelům i kuchařům (čtěte zde).

Pořad vyvolal velkou diskusi, přičemž jej řada čtenářů v příspěvcích přirovnávala ke komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Restaurace Bohéma je již několik týdnů zavřená. Dodatečně se ukázalo, že oba majitelé - Kristián Kučera a Josef Zouhar - dluží statisíce nejen Národnímu divadlu Brno, v jehož prostorách se Bohéma nachází, ale také Moravské zemské knihovně, kde provozovali kavárnu. Jejich vyjádření se redakci získat nepodařilo.

8. září 2011

Autoři:

Nejčtenější

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

Medvědi budou mít i dokonale izolovaný brloh. Arktidu otevřeme 2029, líčí Bobek

Premium

V metrové krychli z ledu je zamrazeno tisíc figurek medvěda ledního. Každá obsahuje čip pro jednorázový volný vstup do Zoo Praha. Ledová kostka postupně roztává a při troše štěstí si každý může vzít...

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

KVÍZ: Jak se vyznáte v řemeslnické hantýrce? Otestujte se a hrajte o ceny

Soutěž

Chce po vás řemeslník podat červíka nebo flanču? Logicky nerozumíte a v jeho očích jste neználek, který nerozumí základním věcem. Anebo s chápavým úsměvem porozumíte a podáte mu vždy přesně to, co...

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

29. března 2025

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

28. března 2025  6:36

Baobab, symbol dlouhověkosti a vitality, je pro fotografy hvězdou hvězd

Baobab (Adansonia) je rod rostlin z čeledi slézovitých. Jsou to opadavé stromy s nápadně tlustými kmeny a s dlanitě složenými listy, rostoucí v oblastech s obdobím sucha. Baobaby se vyskytují na...

28. března 2025

Sezonu Zoo Praha otevřou „stromoví humři“. Obří strašilky, co se sedmkrát svlékají

Poslední březnovou sobotu Zoo Praha při příležitosti zahájení 94. sezony svým návštěvníkům představí nejmohutnější nelétavý hmyz na světě – strašilky humří. Možnost spatřit tyto tvory na vlastní oči...

28. března 2025

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

27. března 2025

Pražská stříbrná Zahrada roku vdechla život nové cimrmanovské legendě

Úplně na počátku byla prvorepubliková vila na pražských Vinohradech, jejíž proměnu dostal do rukou architekt Josef Pleskot. Právě on o novou podobu zahrady požádal Atelier zahradní a krajinářské...

27. března 2025

BRuNO family park láká rodiny s dětmi na výlet do Brna
BRuNO family park láká rodiny s dětmi na výlet do Brna

Brněnský BRuNO family park nabízí více než 40 atrakcí pro děti i rodiče. V moderním areálu najdete autíčka, lodičky, tobogany, skluzavky, bludiště,...

Krájíte si jablka na svačinku? Sviťte si na ně a budou jako čerstvá

I to nejchutnější jablko vypadá nepřitažlivě, pokud začne hnědnout. Vědci nyní objevili způsob, jak tomuto procesu zabránit. Výzkumníci zjistili, že když se na čerstvě nakrájená jablka svítí fialovým...

27. března 2025

Medvědi budou mít i dokonale izolovaný brloh. Arktidu otevřeme 2029, líčí Bobek

Premium

V metrové krychli z ledu je zamrazeno tisíc figurek medvěda ledního. Každá obsahuje čip pro jednorázový volný vstup do Zoo Praha. Ledová kostka postupně roztává a při troše štěstí si každý může vzít...

26. března 2025

Do plavek spolu se psem. Běhejte společně, prospěje to oběma

První jarní sluneční paprsky nás konečně zvou k delším procházkám a pohybu na čerstvém vzduchu. I proto je jaro obdobím, kdy se snažíme vrátit v zimě ztracenou kondici. Pozornost bychom ale měli...

26. března 2025

Domov i zahradu barevně a jarně naladí předpěstované modřence či hyacinty

Zima se nám se svými krátkými dny a chladnými nocemi někdy zdá nekonečná. Jara jsme se sice konečně dočkali, ale pokud na zahradě nemáme aspoň čemeřice nebo nějaké cibuloviny – a na podzim jsme žádné...

25. března 2025

Pinzeta místo příboru? Takové překvapení vás čeká v michelinské restauraci

Nebýt podrobného výkladu před každým chodem, člověk by často nepoznal, co právě jí. Extravagantní vzhled pokrmů doprovázejí neméně výstřední chutě – jednou úžasně harmonické, jindy zas vzrušující až...

25. března 2025

Česká příroda nabízí mnoho jedlého. Blogerka o dobré stravě i břišním mozku

Premium

Zdravá strava může být zábava, fantazie a zároveň dobrodružství objevování. Dokazuje to příběh Michaely Bratrychové (36). „Česká příroda nám toho nabízí strašně moc, ale většina z nás sbírá jen pár...

24. března 2025