Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich Brno za průšvih Bohémy nezavrhl. Chválí Rialto či Bláhovku

  8:00aktualizováno  8:00
Otřesné zkušenosti, na něž hlavní postava televizního seriálu o restauracích Ano, šéfe a populární kuchař Zdeněk Pohlreich narazil v brněnském podniku Bohéma, neuvrhly jihomoravskou metropoli do klatby. V Brně mám rád třeba Rialto, Bláhovku, Kastelána, vyjmenoval Pohlreich.

Rybu, která je cítit jinak, než by měla, se nebojte vrátit ani v luxusní restauraci. | foto: Prima TV

V pořadu televize Prima "Ano, šéfe!" však populární šéfkuchař připomněl velký nešvar zdejší gastronomie - a to nevyplácení mezd zaměstnancům.

Pohlreich totiž své natáčení ukončil hlavně proto, že majitelé podniku Bohéma v centru města dlužili svým lidem výplaty. "Obávám se, že se jedná o stav podnikatelského prostředí v Česku," okomentoval zpětně kuchař svou brněnskou zkušenost.

"Stačí zmínit fotbal a další sporty. Práce ve stavebnictví, u filmu a prakticky ve všech branžích určitě nebude výjimkou. Nebo je či bylo snad málo továren, kde lidé pracovali půl roku bez výplaty? Zetor a podobně? Není to určitě jen problém gastrobyznysu," upozornil ovšem Pohlreich.

Podotkl však, že se s podobnými poměry jako v Bohémě obvykle nesetkává. "I když tato situace mi jen potvrdila, co všechno se v našem novém, rodícím se kapitalismu může stát," uvedl šéfkuchař.

V Brně je dobrých podniků více, chválí kuchař

Odborník na dobrou kuchyni i přes trpkou zkušenost z Bohémy Brnu i nadále fandí. "To, co mám na gastronomii rád, je fakt, že se dělí jen na špatnou a dobrou. Z restaurací v Brně mám rád třeba Rialto, kde jsou super kluci a ta restaurace je výborná. Pivo na Bláhovce je super, Kastelán snad taky, dlouho jsem tam nebyl. Hezky to vypadá i v La Bouchée a je toho více," vyjmenoval Pohlreich.

Kontroverzní díl pořadu Ano, šéfe! vysílala televize minulý týden. Zdeněk Pohlreich po pár dnech odmítl spolupracovat s majiteli Bohémy, kteří jezdili v "bavoráku" a dlužili dodavatelům i kuchařům (čtěte zde).

Pořad vyvolal velkou diskusi, přičemž jej řada čtenářů v příspěvcích přirovnávala ke komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág.

Restaurace Bohéma je již několik týdnů zavřená. Dodatečně se ukázalo, že oba majitelé - Kristián Kučera a Josef Zouhar - dluží statisíce nejen Národnímu divadlu Brno, v jehož prostorách se Bohéma nachází, ale také Moravské zemské knihovně, kde provozovali kavárnu. Jejich vyjádření se redakci získat nepodařilo.

Autoři:




Nejčtenější

Nuru jako nadšený lezec s ukořistěnou větvičkou. (25.3.2017)
VIDEO: Pražské gorily si venku užívají první jarní trávy, mláďata řádí

Jakmile minulou sobotu gorily zaslechly, že se mimo obvyklý čas něco děje s hydraulikou a hýbou se dveře u východu do venkovního výběhu, hned se k němu...  celý článek

Řez obytným modulem usazeným do zahrady
Bunkr do každé rodiny. Češi vyrábějí kryty pro případ krize

Nepokoje, energetická krize, přírodní katastrofa, válka. Stále více Čechů se připravuje na krizové situace, které dosud odbývali jen mávnutím ruky. Nouzové...  celý článek

U veterináře. Ilustrační snímek
Na antibiotika nereagují už ani domácí mazlíčci. Nadužívají se jako u lidí

Problém nadužívání antibiotik se netýká jenom lidí. Stále častěji se objevuje i u psů a koček. Veterináři bijí na poplach a upozorňují na nutnost lepší...  celý článek

Ptačí budka ve stylu Slow TV od ateliéru Harddecore a serveru Technet.cz.
Postavte si vlastní Slow TV ptačí budku. Stačí vám šukalka a vrtačka

V zimě je potřeba ptáčky přikrmovat a v létě je dobré alespoň těm nejmenším postavit hnízdiště. Budka, kterou si podle našeho návodu vyrobíte, poslouží...  celý článek

Takto připravuje šéf lehké cuketové nudle s houbami.
Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit celoročně, ale jak jim u nás začne sezona, každý svěží recept na...  celý článek

Další z rubriky

Jaroslav Sapík a Emauele Ridi
Duel kuchařů: Ridi nesnáší nudle s mákem, Sapík při natáčení trpí

Oba jsou skvělí kuchaři a své kulinářské umění umí prodat i na televizní obrazovce. A Češi jejich jídla milují, byť jsou velmi rozdílná. Jaroslav Sapík vařil...  celý článek

Pokud kořeny cibulky zabalíte do mechu, svažte je přírodním provázkem, lýkem...
Jaro si domů přineste s hyacinty, rozsvítí vám byt i náladu

Cibuloviny jsou doslova posly jara, tak si je užívejme, než se venku všechno opravdu poctivě zazelená a rozkvete. Z květinářství teď řezané tulipány, hyacinty...  celý článek

Zleva současní držitelé michelinské hvězdy: Radek Kašpárek, Roman Paulus a...
Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné. Minimálně proto, aby se člověk nemusel spoléhat na názory...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.