Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty - Zdeněk Pohlreich

Když Pohlreich připravuje snídaňové müssli, potřebuje šlehačkovou lahev

26.9.2016  2:09
„Nemám rád, když se k tělu přistupuje jako k nějakému chrámu, ale spíš jako k zábavnímu parku. A já vám nabídnu pár nových atrakcí,“ říká Zdeněk Pohlreich k receptům z nové řady svého pořadu. Je...  celý článek

Indické chlebové placky si ke grilovanému masu upečte venku na kameni

10.6.2016  0:26
Indové pečou placaté chlebové placky v peci zvané tandoor, vám na to postačí kámen na grilu. Není to nic složitého, základem těsta je obyčejná hladká mouka. A podávat ho můžete ke grilovanému...  celý článek

Mouka, máslo, cibule, slanina a můžete se šéfem grilovat po francouzsku

4.6.2016  1:16
Už jste někdy pekli na grilu francouzský koláč neboli quiche? Zkuste si to podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.  celý článek

Pohlreich vykostí kuře na gril „naplacato“. Kosti upeče psovi

27.5.2016  0:16
Pokud jste přesvědčeni, že celé kuře nelze jen tak ugrilovat položené na rozžhavené mřížce grilu, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás vyvede z omylu. Evidentně se vyplatí naučit se vykosťovat drůbež....  celý článek

Grilovací orgie s Pohlreichem po italsku: topinky s lilkem i ančovičkami

20.5.2016  0:00
Za vůní a chutí kuchyně Středomoří nemusíte nikam cestovat, snadno ji dostanete i na svou zahradu. Stačí koupit pěkný lilek, rajčata, olivový olej, česnek, bazalku, ančovičky, mozzarellu. Tedy...  celý článek

Češi jsou masožrouti, kteří grilují rádi a téměř na čemkoliv

11.5.2016  0:11
Kdo negriluje, jako by nebyl - každý rok to v Česku platí zhruba od května, tedy jakmile počasí dovolí vydržet na zahradě či terase u grilu. Není divu, gril vlastní čtyři z pěti Čechů, a to by...  celý článek

Zkuste grilovat jako Australani, třeba tresku s pestem, radí Pohlreich

6.5.2016  2:26
Krevety, steaky z pštrosa Emu, jehněčí hřbet. To se v Austrálii na gril přímo nabízí, podobně jako zde asi nejoblíbenější ryba na grilování King George whiting. Srovnatelná je s u nás dostupnou...  celý článek

VIDEO: Jak Pohlreich z bůčku a piva vykouzlí Štefanův cikánský řízek

30.4.2016  0:30
Rozpálený gril potře špekovou kůží a hodí na něj plátky vepřového bůčku naklepané pěstí. Marinované, ale nesolené. Recept na tzv. cikánský řízek šéf dostal na golfovém hřišti u Plzně od Štefana,...  celý článek

Masové jednohubky z kuřecích křídel. Podle Pohlreicha na party ideální

16.4.2016  0:04
Jak pohostit přátele, abyste je opravdu nadchli a přitom vás to nezruinovalo? Tady je každá rada drahá. Zkuste třeba Pohlreichova lízátka z kuřecích křídel, sám je vidí jako ideální jednohubky k...  celý článek

Flatbread je taková vylepšená chlebová placka. Podle šéfa strašně dobrá

8.4.2016  0:26
Masíčko z pečených telecích žebírek a pečená červená řepa zalité křenovou šlehačkou, korunované lístky čerstvé rukoly, to vše na čerstvě pečené chlebové placce. Až uslyšíte Zdeňka Pohlreicha,...  celý článek

Pohlreich: Být za sprosťáka mě baví, pracuji přece v dělnické profesi

19.3.2016  12:08, aktualizováno  21.3 9:59
Profesionalita v gastronomii se pozná podle toho, že je restaurace schopná podávat konzistentní výsledky po celou dobu. Podle Zdeňka Pohlreicha to v českých podnicích bohužel nebývá vždy...  celý článek

Kuře využijte i na jarní roládu, skvělá bude s medvědím česnekem

14.3.2016  9:03
Z poměrně fádního kuřecího masa dokáže chuťově výrazná náplň docela jednoduše vykouzlit opravdovou lahůdku. Zkuste roládu se sušenou šunkou, dvěma druhy sýra a sterilovanou kapií. A na...  celý článek

Pohlreich by chtěl halušky víc sexy, narazí na slovenské dubové palice

9.3.2016  0:21
Je to asi poprvé, co o šéfovi někdo řekne, že se v jídle rýpe vidličkou jako nesmělá kočka. Těžkou kuchyni, ve které sice figurují domácí suroviny, ovšem v kombinaci se spoustou sádla a mouky...  celý článek

Pohlreich v hospodě, která žere jako ponorka a vydělává jako šlapadlo

2.3.2016  0:00
Havířov se může pochlubit úžasným unikátem. Je městem, které provozuje vlastní restauraci na zámku, pod taktovkou jednoho zastupitele z KSČM a druhého z ANO.   celý článek

Pohlreicha pozvali umělci z AVU. V kuchyni vařil designér v montérkách

24.2.2016  0:00
„Ano, šéfe! To je ten pořad, co se na něj dívají chlapi s lahváčem?“ přivítá Zdeňka Pohlreicha student v pozici číšníka hospody s jídelnou, kterou provozují na pražské Akademii výtvarných umění....  celý článek

Když žereš, tak se vzděláváš a investuješ, radí Pohlreich v Teplicích

17.2.2016  0:02, aktualizováno  17:20
Pokud se Teplicím říkalo Malá Paříž, tak to podle Pohlreicha - který se právě sem vydal zachraňovat další restaurační zařízení - už muselo být hodně dávno. Což neznamená, že Městským sálům...  celý článek

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

10.2.2016  0:00
Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu...  celý článek

Motorest, kde je majitelka v depresi, kuchař rapl a na dohled hora Říp

3.2.2016  0:16
O motorestu Tereza si někteří místní přistěhovalci údajně mysleli, že je to nevěstinec, a ti, kdo přece jen riskli posezení, odcházeli načichlí kouřem. Majitelka to roky neřešila, bála se svého...  celý článek

Pita placky zvládnete upéct doma, i s dětmi. Nemůže to být jednodušší

28.1.2016  0:00
Pita chleba není žádný vysoký bochník, ze kterého se dají krájet krajíce. Zkuste ho ale při pečení sledovat, jak se v rozpálené troubě zničehonic nafoukne jako polštářek. Když ho vychladlý...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20.1.2016  0:00
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové...  celý článek

Pohlreich se podle učiliště vysmíval postiženým dětem. On to cítí jinak

12.1.2016  2:12
Kuchařské učiliště v ústeckých Trmicích, berounskou Bastilu a americký bar a restaurant v Mohelnici si šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vybral ke svému návratu s pořadem Ano, šéfe! Zvědavý na to, co...  celý článek

Na Nový rok buďte svěží. Oceněný kávový drink vás postaví na nohy

1.1.2016  0:16
Rosemary je osvěžující koktejl, který obsahuje nejen alkohol, ale i studenou kávu. A že je namíchaný opravdu skvěle, o tom svědčí stříbrná příčka, kterou si za jeho přípravu vysloužil český...  celý článek

VIDEO: Aby ve svařáku zůstal alkohol, nesmíte ho vařit jako prádlo

18.12.2015  0:12
„Dobré víno, přiměřené množství voňavého koření, minimum cukru a zahřátí vína jen na určitou teplotu, to jsou hlavní ingredience poctivého svařáku,“ radí Jan Vorba a František Loukota, kteří se...  celý článek

Pařížské tyčinky našich babiček. Chuťově dokonalá vánoční klasika

15.12.2015  0:15
V nejedné rodině se předává recept na pařížské tyčinky z generace na generaci. Možná jej také máte někde v sešitě či v šuplíku zapsaný na papírku babičkou či její maminkou.   celý článek

Zabiják špatné zimní nálady? Podle Pohlreicha polévka z kysaného zelí

5.12.2015  1:45
Zimnímu splínu čelím jídlem, říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Taková bytelná zelňačka vydá klidně za hlavní jídlo, a to je už kysané zelí samo o sobě dobrotou nadupanou vitaminy. Jeho přetavením...  celý článek

Letos zvládnete kapra zabít i vykuchat sama. Podle obrázkového návodu

2.12.2015  0:02
Vždycky jsem toužila po tom, aby naše děti měly před Vánoci pár dní kapra ve vaně a mohly si s ním hrát. Tak jsem se ho naučila vykuchat a naporcovat. Když víte jak, zvládnout se to dá a není...  celý článek

VIDEO: Narozeninový dort pro žloutenkáře podle Pohlreichovy maminky

13.11.2015  1:13
Krásně vlhké těsto s přídavkem jablek, pikantní ovocný džem, maliny a dietní domácí krém, který vymyslela maminka Zdeňka Pohlreicha, když si její desetiletý syn přivezl z pionýrského tábora...  celý článek

Lahodný dort luxusně kombinuje domácí švestkové želé se šlehačkou

4.11.2015  0:04
Představte si rozplývající se, chuťově plné ovocné želé v kombinaci s oříškovým piškotem a nadýchanou šlehačkou. Čas švestek se sice letos kvůli horkému suchému létu poměrně rychle naplnil,...  celý článek

Zeleninové kari podle Pohlreicha. Blesková večeře i pro všední dny

31.10.2015  0:00
Než se stačí uvařit rýže, stihnete připravit zeleninové kari a můžete podávat. Nemusíte nic chystat předem, jednotlivé druhy zeleniny se přidávají do pánve postupně, jak je stíháte krájet. Pak...  celý článek

Naučte se domácí polévkové nudle podle tchyně Marušky. Krok za krokem

27.10.2015  0:07
V pořádné polévce nesmí chybět, ale z repertoáru dnešních kuchařek vymizely. Zašla jsem proto za svojí tchyní Maruškou, aby mi ukázala, jak připravuje poctivé domácí polévkové nudle.  celý článek

Houby moc nerostou. Tak si kupte hlívu na salát podle Pohlreicha

24.10.2015  0:01
Houby k podzimu neodmyslitelně patří, to bychom nebyli v Česku. Jenže v lese to letos žádná velká sláva nebyla. Buď můžete sáhnout buď do sklepa, pokud si je pěstujete sami, nebo je přinést z...  celý článek

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

14.10.2015  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v...  celý článek

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7.10.2015  0:00
Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z kašny. Přesto se pan Kotas rozhodl, že když už našetřili dvacet milionů, otevřou si s bratrem...  celý článek

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28.7.2015  20:44
Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi viděli v její restauraci, rázně to odmítá. V jejím věku je ještě čas spíše na sbírání zkušeností....  celý článek

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22.7.2015  8:59
Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu, jak napovídá už jeho původní italský název „dolce freddo al melone“. Smetanový melounový dort...  celý článek

SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

17.7.2015  0:00
„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky zbyl buben. Uložil jsem ho k ostatním ́nepotřebným ́ věcem, aby čekal na svou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.