Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Recepty Zdeňka Pohlreicha

VIDEO: Naučte se s Pohlreichem gratinovat čili zapékat jako pravý Ital

11. prosince 2017

„Na zapečeném jídle nemusí být tuna třicítky eidamu,“ říká Zdeněk Pohlreich, když si s Emanuelem...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

4. prosince 2017

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic...

Vejce Benedikt podle Pohlreicha. Pošírování není vaření

27. listopadu 2017

Pošírování ve vodě je ultrašetrná metoda pro přípravu lehkých jídel, kdy připravované suroviny...

Berlínský řízek není prasárna, říká Pohlreich a míchá hořčici s křenem

20. listopadu 2017

Křupavý řízeček vonící po másle, s pikantním ocáskem dvou druhů hořčice a křenu. Kombinace, která...

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13. listopadu 2017

Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře...

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

30. října 2017

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo....

Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

16. října 2017

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou...

VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

6. října 2017

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží...

Zdeněk Pohlreich radil v kuchyni FC Dymokury. Pepík Hnátek by se divil

3. října 2017

Co se stane, když na vesnici za Prahou zavřou poslední hospodu? Najde se dobrodruh, profesionální...

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26. září 2017

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy...

Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

19. září 2017

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!,...

VIDEO: Z Třeboně jede Pohlreich nadšený i znechucený, hvězdu dá a nedá

5. září 2017

Jako předkrm vydlabané plněné brambory, po kterých už máte dost. Neestetické lečo, které může...

Na Štvanici prošel u Pohlreicha i utopenec. Ano, šéfe! je opět zpátky

31. srpna 2017,  aktualizováno  14:21

Notnou dávku nadhledu projevil šéfkuchař Zdeněk Pohlreich hned v prvním premiérovém Ano, šéfe! po...

Jak grilovat kukuřičný klas, sezonní výživovou bombu. A jak ho vybírat

3. srpna 2017

Grilovat jen tak v alobalu, nebo v hávu vlastních listů? Vyberte si sami. Návod z rubriky „Vaříme...

Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

12. června 2017

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za...

Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

5. června 2017

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu...

VIDEO: Na grilu lehce uděláte i kuskus. Koření nechejte teplem rozvonět

29. května 2017

Kuskus s grilovanou paprikou nám v dalším dílu Rozpal to, šéfe! uvaří kuchař Zdeněk Pohlreich....

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Klobásky na gril nemusíte kupovat, připravte si vlastní, radí Pohlreich

Domácí klobásky se salátem
15. května 2017

Klobásky neodmyslitelně patří ke grilování, většinou si je kupujeme v obchodě. Zdeněk Pohlreich v...

VIDEO: Telecí klopsy podle Pohlreicha, svižné grilování s mletým masem

8. května 2017

Nechte si u řezníka umlít kousek telecího s kouskem hovězího masa, přikupte veku, hlívu a pár...

Pohlreich se těší na jarní grilování, steak si udělal alespoň v kuchyni

1. května 2017

Přestože se Zdeněk Pohlreich věnoval v současné řadě Teď vaří šéf! zdravé lehké kuchyni, uznává, že...

Žádná marináda neudělá z blbýho kusu masa dobrej, říká Pohlreich u grilu

29. dubna 2017

Bez mučení přizná, že je od přírody líný, a proto miluje grilování na plynu. Stejně tak je...

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24. dubna 2017

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque...

Pohlreich vaří vejce ve vejci. Pochoutku s ančovičkami a parmezánem

17. dubna 2017

Možná jste nakoupili na Velikonoce více vajíček, než jste spotřebovali na vyfukování a barvení....

Pstruha zbavte žaber a nedávejte si k němu brambory, radí Pohlreich

Pstruh pečený na pánvi s hráškovou omáčkou a zeleninovou přílohou podle...
10. dubna 2017

Co si dát k večeři, abyste se na noc nenašťouchli? Časté dilema se dá vyřešit rybou na talíři....

Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

3. dubna 2017

Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu...

Pohlreichův lehký recept s cuketou a houbami, který si v létě užijete

27. března 2017  10:04

Bezmasých jídel, kombinovaných navíc s cuketou, není nikdy dost. Cukety se sice dají koupit...

Kuřecí prsa povařte ve vývaru, k tomu bramborový salát, radí Pohlreich

20. března 2017

Po obědě většina z nás potřebuje vstát od stolu a vrátit se ke své práci, takže kuřecí maso míváme...

Pohlreich radí, jak připravit lehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou

13. března 2017

„Kachnu nemusíte mít spojenou s mastnotou, horou knedlíků a tuctem piv. Naopak je to prima...

VIDEO: Když vaří Tyrolák v Hodoníně, je Pohlreich v kuchyni za učně

28. února 2017

„Co to je za chlapa v tý kuchyni? Co to je za bouráka?“ honí se v hlavě Zdeňku Pohlreichovi, když...

VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

21. února 2017

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého...

Pohlreich pomáhá kontroverznímu majiteli v kuchyni motorestu Ušák

Vpravo Erich Szymaniec před svým motorestem Ušák v Prunéřově, uprostřed jeho...
7. února 2017

Majitel motorestu Ušák v Prunéřově, svérázný motorkář s kriminální minulostí, si do svého podniku...

Vždy uspokojující dýňová polévka. Oceníte chuť i jednoduchost přípravy

12. prosince 2016  10:10

Pokud jste husté dýňové polévce ještě nepřišli na chuť, je docela dobře možné, že se s její...

Tousty s jablky a se skořicí, francouzská sladká snídaně podle Pohlreicha

5. prosince 2016

Dezert, který může fungovat docela dobře i jako snídaně, to je podle Pohlreicha francouzský toust,...

Zdravá a návyková snídaně, to může být podle šéfa i bramborová omeleta

14. listopadu 2016

S mrazivými rány stoupá chuť dát si teplou snídani, než vyrazíme ven do zimy. Tak proč nesáhnout po...

VIDEO: Jak na hustou rajčatovou polévku, radí šéf. Jíšku nepotřebujete

7. listopadu 2016  10:59

Je to teplé, skvěle to voní i chutná a je toho dost. Dalo by se říci o talíři hutné rajčatové...

Krmítko v americkém Ohiu