Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Recepty Zdeňka Pohlreicha

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7. října 2015

Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z...

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28. července 2015  20:44

Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi...

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22. července 2015  8:59

Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu,...

SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

17. července 2015

„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky...

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16. července 2015

Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně...

Na fetě a chlebu v marinádě z pesta s rajčaty si mlaskal i Pohlreich

20. června 2015

Vezměte to nejlepší, co dala příroda. Udělejte z toho špíz a nemůžete se splést. Vaši hosté se jen...

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

14. června 2015

Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým...

Jak poznat, že je ryba upečená. Zatahejte ji za kost, radí Pohlreich

30. května 2015

Ryba je nejlepší pečená vcelku a vyváží to i tu drobnou potíž, že ji na talíři musíte vykostit. V...

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24. května 2015

Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa,...

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19. května 2015

Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním...

Pohlreich předvede minimalismus v praxi. Tortilla Margherita na grilu

16. května 2015

Pizza Margherita je ta nejednodušší ze všech druhů pizz. A když pizzatěsto nahradíte tortillovou...

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9. května 2015

„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv...

Menu v pařížské restauraci je levnější než tuňák na pražském letišti

3. května 2015

Zdeněk Pohlreich si do Paříže jezdí zkalibrovat chutě. A užít si atmosféru pařížských restaurací....

VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich

26. dubna 2015

Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co...

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

19. dubna 2015

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně...

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

12. dubna 2015

Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém...

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

10. dubna 2015

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty...

Nepropadejte sentimentu, řekne Pohlreich a upeče kůzlečí roládu

5. dubna 2015

Aktuální díl pořadu Teď vaří Šéf! je věnovaný velikonočním receptům. Zdeněk Pohlreich uvaří...

Pohlreich vaří krůtu a ukazuje, jak snadné je udělat játrové knedlíčky

29. března 2015

Krůtí maso je zdravé, obsahuje málo tuku a pro generaci krmenou kuřaty je vítanou změnou, která...

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o...

Rýži dejte spát na dvě hodiny do pelíšku a máte hotovo, radí Pohlreich

15. března 2015

Rýžový pilaf není v podstatě nic jiného než ochucená rýže, přesto to může být jídlo chutnající...

Ossobuco je návod, jak z levné kližky vykouzlit gurmánský svátek

8. března 2015

Zdeněk Pohlreich opět vyučuje. Nejnovější díl jeho pořadu Teď vaří šéf! je o zpracování telecího...

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým...

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11. února 2015

Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic...

Připravte si vánoční tiramisu. Jen vyměňte italské piškoty za perníčky

27. prosince 2014

Tiramisu je hned po pizze asi nejoblíbenější italská pochoutka, pěkně sladká a tučná. Díky krému,...

Zkuste si doma připravit mušle. Třeba jako opravdu sváteční předkrm

15. prosince 2014  10:14

Smažené mušle svatého Jakuba jsou jednoduché na přípravu a navíc už dnes není problém je koupit...

Rybí filet marinujte ve sladkém miso a ve víně a upečte. Je to lahůdka

10. prosince 2014

Pečený rybí filet „hamachi no saikyo miso yaki“ se dělá ze žlutoocasé ryby a marinuje se v pastě z...

VIDEO: Zapečený lilek podle Pohlreicha nás přenese zpět do léta

7. prosince 2014

Další díl seriálu Teď vaří šéf! ukáže, jak si poradit se zeleninou a vykouzlit z ní na talíři...

Japonec dá do pudinku vejce i kuřecí kůžičky. Sní ho samozřejmě s rýží

1. prosince 2014

Japonský vaječný pudink s kuřecím masem neboli chawanmushi není sladkým dezertem ani náhodou. Je...

VIDEO: Konec nudy na talíři. Lyonské brambory jsou jednoduché a rychlé

30. listopadu 2014

Možná to znáte. Pořád dokola doma opakujeme ty samé přílohy: Brambory vařené, kaše, rýže,...

VIDEO: Pohlreich ukáže, jak udělat omáčku silnou jako dívčí stehno

15. listopadu 2014

Z průměrného vaření dělá to špičkové konečná úprava. Dokazuje to Zdeněk Pohlreich v dalším dílu Teď...

Pohlreich učí šoulet, přitom mimoděk utrousí recept „na zrzavý sos“

9. listopadu 2014

Když je nejhůř, i husa dobrá, notuje si Zdeněk Pohlreich, když k ní má připravit šoulet, což je v...

Králík nemusí být jen tupě upečené a vysušené zvíře, tvrdí Pohlreich

2. listopadu 2014

Přijeďte se podívat do francouzské tržnice a ten králík je jako svátost. Zabalený jako bonboniéra,...

Tvrdé sýry jsou obvykle tučnější než smetanové, boří mýty technoložka

27. října 2014

Obvykle hledáme na potravinách údaj o celkovém obsahu tuku, jenže u mléčných výrobků převládá...

Jak „uvařit“ syrovou rybu v limetkové šťávě. Recept na peruánské ceviche

23. října 2014

Přijdete na návštěvu a přivítá vás hostitel v zástěře s tím, že pro vás chystá malé občerstvení. A...

Kupte listové těsto a kousek čerstvého lososa a máte luxusní oběd

19. října 2014

Není pochyb o tom, že podobně jako u kuřete pořídíte i maso lososa nejlevněji, když si ho sami...

Krmítko v americkém Ohiu