Recepty Zdeňka Pohlreicha

Pohlreich připomene sedlinu i svítek jako alternativu k nudným nudlím

12. října 2014

Další díl seriálu Teď vaří šéf! pracuje s vejci. Pohlreich ukáže zázračně jednoduché recepty,...

Studená terinka za málo peněz. Pohlreich ji udělá z nožiček a kolena

5. října 2014

„Máloco je tak výživné jako prase,“ prohlásí Šéf a už to ze sebe sype. Ve třetím dílu své kuchařské...

VIDEO: Brambory jsou poklad, tvrdí Pohlreich. Tento díl si zamilujete

28. září 2014

Brambory jsou zdánlivě banální příloha. Jenže ne nadarmo se říká, že to je královská zelenina....

VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

20. září 2014

Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní...

Domácí nanuky, po kterých neztloustnete. Osvěžující letní svačinka

18. července 2014

Kvalitní křupavá čokoláda ukrývající banánovou dužninu, která má po zmrznutí příjemně krémovitou...

Kompoty z mikrovlnky jsou jednodušší. Nepotřebujete cukerný roztok

15. července 2014

Nejšetrnější způsob konzervace ovoce na zimu je kompotování a navíc se při něm přidává nejméně...

Rustikální ručně hnětená pizza. Kdysi ji takto dělaly italské mámy

22. června 2014

Dnešní díl Pohlreichova grilování je návratem k jednoduchým pokrmům. Co složitého může být na...

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

15. června 2014

Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické...

Zkusili jsme lokální donášku jídla. Má tisíce příznivců, přesto končí

5. června 2014

Když jsem v půlce května na stránkách Vaříme.cz objednávala suroviny ke třem receptům od šéfkuchaře...

Jsem alchymista, tvrdí Pohlreich a připraví karibské vepřové koleno

1. června 2014

Pohlreich se pouští do exotiky a připraví několik jídel z karibské oblasti. V praxi to znamená, že...

Pohlreich na grilu vyrábí i demi glace. A ukáže krkovičku s čimičuri

25. května 2014

Zdeněk Pohlreich boří mýty o tom, že doma vyrobit demi glace je neskutečně pracné. Tím spíš, že ho...

VIDEO: Pohlreich zase rozpálil gril, vaří menu pro koňáky

17. května 2014

Čeká nás šest dílů seriálu Rozpal to, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ačkoliv už to vypadá jako téměř...

V budějovické menze můžete dostat čerstvé jídlo za rozumnou cenu

5. května 2014

Věren úsloví "Jednou tam musíme všichni…" zavítá do velkokapacitního stravovacího zařízení - tedy...

Vášeň na talíři s Nigellou Lawson. Nejlépe bez zbytečných "pomocníků"

3. května 2014

Nigella není kuchařka, ale moderátorka, která vaří. "Pokud bychom před vstupem do kuchyně skutečně...

Medovník zvládnete upéct domácí. Podle vyzkoušeného receptu panímámy

18. dubna 2014

Pláty provoněné medem a spojené jemným krémem většinu z nás dostávají doslova do kolen. Proč si...

Papája. Ovoce, které štěpí bílkoviny a umí zkřehčit i maso chobotnice

5. února 2014

Lahodná, téměř lososově zbarvená dužnina ovoce, které má pro nás pořád maximální exotický náboj,...

Na Šumavě Štěpán, v Lednici nový Baťa. Pohlreichovi učni, kteří už umí

4. prosince 2013

Jako dvě třešničky na šéfovském dortu jsou restaurace U Štěpána a U Tlustých, na jejichž úspěch...

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

27. listopadu 2013  8:04

Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s...

Tak má vypadat podnikání v restauračním byznysu, dojal se Pohlreich

13. listopadu 2013

Ráno posbírají čerstvá vajíčka od vlastních perliček a v kuchyni z nich hned připravují domácí...

Nadšení k úspěchu nestačí, konstatuje Zdeněk Pohlreich

6. listopadu 2013  11:35,  aktualizováno  14:15

S kuchařskou show Už dost, šéfe! můžete znovu navštívit ty podniky, které se Pohlreich pod dohledem...

Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

16. října 2013  11:35,  aktualizováno  13:10

Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze...

VIDEO: Horké čokoládové suflé snadno a rychle. Přitom jako od cukráře

7. října 2013

Hrníček vytřený máslem a vysypaný drcenými mandlemi naplníte čokoládovou pěnou a dáte zapéct na 20...

Skotské vdolečky s rozinkami, plněné šlehačkou a džemem

30. září 2013

Kdo by si ke kávě rád nedopřál chuť vdolečků se šlehačkou a ovocným džemem. Jenže každý zrovna...

VIDEO: Hoďte na gril kus lososa a zeleninu, přivoláte si zpátky léto

22. září 2013

Losos říznutý Japonskem díky teriyaki marinádě, podávaný navíc jen s grilovanou zeleninou, je lehký...

VIDEO: Jerky špízy nejen pro rastamany. Tip na víkendové grilování

5. září 2013

"Tyhle špízy pro nás na lodi dělal náš grilař, obrovský Jamajčan, rastaman, který nás musel...

VIDEO: Chlebíček na sladko. Zkuste skořicovo-datlový podle cukrářky

2. září 2013

Nejlépe chutná ještě teplý, Markéta Krajčovičová ho doporučuje jako ideální přesnídávku. Nebo si ho...

VIDEO: Dejte si Two Steps to Energy a překonáte lenost i chmury

21. srpna 2013

Energetický drink plný vitaminů měl v úmyslu namíchat barman Kristián Ceniga, když připravoval...

Zkuste na grilu i arabskou kuchyni: vynikající kofty v tortille

18. srpna 2013

Pokud kroutíte hlavou nad mletou jehněčí kýtou, neděste se, nahradit ji klidně můžete masem...

VIDEO: V létě se osvěžte stylově. Okurková limonáda krok za krokem

15. srpna 2013

Osvěžující okurka a chladivý citron jsou v tomto letním nápoji nezvyklou chuťovou kombinací....

VIDEO: Vyzkoušejte upravit rybu pošírováním, doporučuje Pohlreich

27. června 2013

Televizní šéf se v posledním díle své školy vaření zaměří na lehkou kuchyni. Mezi spoustou...

Pohlreich griluje Ameriku ve spreji. A vyučuje hovězí zeměpis

20. června 2013

Zdeněk Pohlreich se v sezoně nemůže vyhnout grilování. V pátém dílu pořadu Vařte jako šéf! začíná...

Nebojte se roastbeefu, nejjednodušší úpravy hovězího, říká Pohlreich

13. června 2013  9:49

Nechce se tomu věřit, ale to skvělé maso se fakt dělá skoro samo. Ty výborné růžové plátečky hovězí...

Domácí lasagne nemusí vypadat, ale hlavně chutnat, tvrdí Pohlreich

6. června 2013

Zdeněk Pohlreich zkouší z omáček. Žádná koprovka nebo rajská, ale základní omáčky, které jsou...

Míchaná vejce nesmí být suchá jak cesta, říká Pohlreich

23. května 2013

V prvním díle pořadu Vařte jako šéf! se pracuje s vejci. Zdeněk Pohlreich naučí, jak poznat čerstvé...

Na proslavená Pohlreichova líčka už nemusíte do Imperialu. Máme recept

17. května 2013

Jestli nějaké maso od řezníka vypadá jako flaksa, kterou byste nenaservírovali ani svému psovi, tak...

Kdo nemá gril, jako by nebyl. Jak vybrat ten správný a nespálit se

7. května 2013

Táborák už je passé. Kdo nemá gril, platí za outsidera. Dokonce není výjimkou, že se lidé vracejí...

Krmítko v americkém Ohiu