Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich kuře rozebere na prvočinitele. Naplní i křidýlka

aktualizováno 
Nový seriál o vaření Teď vaří šéf! odbočuje z Pohlreichovy rozzlobené linie a míří do edukativní roviny. Na Primě zřejmě usoudili, že kuchař potřebuje osvěžit, a tak ho přinutili v titulcích tančit, prý to má být veselé, svěží a dynamické. Ve zbytku pořadu už vás nikdo do skoku nutit nebude.

Zdeněk Polhreich se rozhodl vrátit k postupům, které v některých svých pořadech částečně nakousl, ale teď by je chtěl dotáhnout. Aby se diváci cítili lépe, odehrává se tentokrát natáčení ve skutečné kuchyni. A pro první díl si vybral kuře.

Jednak v našich rodinách patří kuřecí maso k těm nejběžnějším, jednak je na něm krásně vidět, jak snadno se lze vyhnout předraženým kouskům na tácku, když můžete „za pakatel“ koupit celé kuře a prakticky ho celé zužitkovat. Přitom to nestojí žádnou zvláštní námahu, v podstatě je to pět minut práce.

Fotogalerie

Jen si to dobře spočítejte. Při cenách za prsa za 170 korun, stehenní řízky za stovku, křidýlka za 70 korun pak za kuře „v rozloženém“ stavu dáte pomalu dvojnásobek než za kuře vcelku. A to ještě bez kostry na polévku.

Když už ne kvůli ceně, tak určitě z principu se těch pět minut práce vyplatí. Hlavně když to jde tak snadno a rychle, že se u toho člověk ani nestačí zadýchat.

V prvním dílu se v první řadě naučíte, jak kuře efektivně naporcovat. „Jako to platí u každého masa, tak i u kuřete se nehodí každá část na stejnou úpravu. Když to rozbouráte, máte najednou několik typů úprav, které se nabízejí,“ popisuje Pohlreich.

Zároveň s bouráním a čištěním kuřete se začíná se vařit vývar. A nemůže chybět upozornění, abyste nezapomínali sbírat pěnu. „Kuchaři říkají, že bychom ji zavšivili,“ přidává Pohlreich kousek žargonu.

Aby „Šéf“ ukázal, že i z toho nejlevnějšího kousku kuřecího můžete vykouzlit sympatické jídlo, ukáže plněná kuřecí křidýlka s česnekovou omáčkou. Krásný tip pro návštěvu.

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nahrubo nasekaný česnek, cibulku a nechte pomalu restovat. Pak zalijte trochou vývaru, osolte, opepřete, nechejte svařit, nakonec přilijte trochou smetany a dochuťte.

Křidélka vykostěte. Zdeněk Pohlreich se přiznal, že jich jednou musel takto zpracovat 1 400. Takže se nelekejte, když vám to zpočátku nepůjde od ruky jako jemu.

Na naplnění využijete ořezy zbylé po vykosťování kuřete. Z těch si vyrobíte takzvaný fáš. To obecně znamená míšeninu. Nadívá se jí maso, často to bývá směs masa se strouhankou, vejci a kořením.

Pohlreich rozkutruje kuřecí kousky, přidá bílek, koření a smetanu a nechá společně promixovat. Směs pak pomocí cukrářského sáčku natlačí do křídel a nechá v troubě rozpálené na 180 stupňů na deset minut.

Na talíř pak servírujte jednu až dvě lžíce omáčky, do toho tři plněná křidýlka a po stranách talíře můžete zdobit spařeným a oloupaným nakrájeným rajčetem s petrželkou.

Autor:




Nejčtenější

Gorila Zola
VIDEO: Takto gorily tančí breakdance. Z bazénu si udělají fontánu

V horkém létě mají radost z vody i gorily. Sameček Zola z americké zoo v Dallasu to předvedl takovým stylem, že by zahanbil i profesionálního tanečníka.  celý článek

Vakoveverka létavá
Žena vycvičila 17 létajících veverek. Musíte si s nimi hlavně hrát, tvrdí

Nurmaya Sari Siregar z malajsijského Kuala Lumpur má neobvyklého koníčka. Chová vakoveverky létavé a dokázala je tak vycvičit, že ji poslouchají na slovo....  celý článek

Bez základního nářadí se doma neobejdete.
Jakou sadu s nářadím vybrat novomanželům či svobodné matce v paneláku

Není každý rodilým kutilem. Drtivá většina lidí jen občas potřebuje něco dotáhnout, přišroubovat, zacvaknout nebo přeštípnout. Pro takové uživatele nemá cenu...  celý článek

Pec, která se vejde do trouby, navrhlo manželské duo z Chicaga.
VIDEO: Nemáte místo na pec? Strčte ji do trouby, radí designéři

Praktické řešení pro všechny milovníky domácího chleba představila dvojice amerických designérů. Zájemcům slibují všechny výhody klasické rozměrné pece v...  celý článek

Další z rubriky

Pečená jablka plněná rozinkami a mandlemi se skořicí a vanilkou
Pečená jablka s mandlemi a rozinkami jsou nepřekonatelná tečka na závěr

Sladká tečka, kterou připravil Zdeněk Pohlreich v pořadu Rozpal to, šéfe! je zároveň i tečkou za letošní řadou o grilování. Upekl jablka plněná sekanými...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Kontroly se týkají jen velkých klimatizací.
Povinná kontrola klimatizací: jak se rodí fámy, které hýbou veřejností

Od 1. ledna 2017 platí pro majitele tepelných čerpadel a klimatizací nová povinnost provádět každoroční kontroly těsnosti a vést evidenční knihu. Majitelé...  celý článek

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.