Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného

aktualizováno 
Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není vhodné na rychlou úpravu, tak se může pomlít a je to jen jiný způsob vaření," obhajuje ho.

Druhým dechem ale varuje před koupí mletého masa v obchodě. "Kupte si mlýnek a namelte si maso sami. Stojí to sice deset patnáct minut práce, ale víte, co tam máte," radí. Zároveň upozorňuje: "Mleté maso byste měli co nejdříve zpracovat. Mletím se do struktury dostává ohromné množství kyslíku a tím se vytvářejí ideální podmínky pro množení mikroorganismů."

Fotogalerie

Podívejte se na video, jak z levného masa vypreparovat šál, který je ideální na pomletí. "Odstraňte největší kusy šlach, které by ten mlýnek stejně nezvládl. Ale podívejte se třeba na toto hovězí žebro. Máme z něj nádherný čistý kus svaloviny," libuje si.

"Z tohoto kusu byste steak neudělali ani zaboha. Ty svaly jsou pevnější. Ale pomletím se rozmělní a vůbec to neznamená, že bychom jedli něco méně hodnotného. Jen jde o jinou kuchyňskou úpravu," vysvětluje "šéf".

Pro mletí doporučuje kombinovat dva druhy masa. Jeden kousek tučnějšího, druhý libovější. "Tuk je tam velmi důležitý, nese chuť a potřebujeme, aby tam zůstala šťáva," připomíná obecné pravidlo.

Pohlreichovu grilovací chvilku můžete sledovat každé pondělí na Prima Family.

Autor:




Nejčtenější

Gorilí výrostci z Prahy jako samozvaní zahradníci
VIDEO: Zahradničení, nebo zahrad ničení? Gorilí bratři v akci

Na první pohled vzorní bráškové. Ale pozor, Nuru a Kiburi se umí dát i na zahradničení. Respektive spíše na „zahrad ničení“. Ono se to někdy totiž špatně...  celý článek

Stromy u Kožichovic na Třebíčsku jsou obsypané tisíci housenek bourovce...
VIDEO: Housenky zabydlely stromy na Třebíčsku, ale nijak neškodí

Hemžící se housenky v útvarech podobných pavučinám osídlily větve stromů v okolí Třebíče. Jsou to hnízda bourovce březového, nočního motýla, kterého sice v...  celý článek

Čerpadlo Gardena s automatem
Čerpadlo do sudu zalije zahrádku, ale nepočítejte s velkým kropením

Sud na dešťovou vodu na zahradě používá většina zahrádkářů. Byla by škoda, když už náhodou občas zaprší, pouštět vodu do kanálu. Je lepší využít ji na zalévání.  celý článek

Iveta Fabešová si na kvalitní zmrzlinu potrpí.
Poctivá zmrzlina může být levnější než z prášku, tvrdí cukrářka Fabešová

Chuťové rozdíly mezi průmyslově vyráběnou zmrzlinou v prášku a poctivou ze základních ingrediencí jsou propastné. Přitom výrobní cena té poctivé vůbec nemusí...  celý článek

Food sniffer měří vepřové, hovězí, drůbeží i rybí maso.
Elektronický nos pozná, že je maso zkažené, takže se už nehodí na gril

Na gril má přijít co nejčerstvější maso. Už jen proto, že při grilování nemusí být tepelná úprava tak dokonalá jako například při vaření a dušení. Vyzkoušeli...  celý článek

Další z rubriky

Rybí karbanátky s kari omáčkou
Perfektní rybí karbanátek. Asijská kuchyně snadno a rychle u vás na grilu

Rybí karbanátky jsou velmi populární v asijské kuchyni. Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Rozpal to, šéfe! ukázal, že jejich příprava je neuvěřitelně...  celý článek

Trhané vepřové maso na peletkovém grilu
Natrhejte si plecko a máte úžasné pohoštění pro všechny kamarády

Vepřové plecko nemusíte používat jen na guláš či výpečky, zkuste z něj dlouhým pečením vyrobit perfektní trhaný sendvič.  celý článek

Grilování jako jedna z nejoblíbenějších letních činností
Pošlete fotku grilované pochoutky a vyhrajte jeden z pěti grilů

Grilovací sezona se díky pěknému počasí rozjíždí naplno. To vám dá spoustu prostoru vyfotografovat vaši nejoblíbenější pochoutku a vyhrát nový gril. Pošlete...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.