Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného

aktualizováno 
Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není vhodné na rychlou úpravu, tak se může pomlít a je to jen jiný způsob vaření," obhajuje ho.

Druhým dechem ale varuje před koupí mletého masa v obchodě. "Kupte si mlýnek a namelte si maso sami. Stojí to sice deset patnáct minut práce, ale víte, co tam máte," radí. Zároveň upozorňuje: "Mleté maso byste měli co nejdříve zpracovat. Mletím se do struktury dostává ohromné množství kyslíku a tím se vytvářejí ideální podmínky pro množení mikroorganismů."

Fotogalerie

Podívejte se na video, jak z levného masa vypreparovat šál, který je ideální na pomletí. "Odstraňte největší kusy šlach, které by ten mlýnek stejně nezvládl. Ale podívejte se třeba na toto hovězí žebro. Máme z něj nádherný čistý kus svaloviny," libuje si.

"Z tohoto kusu byste steak neudělali ani zaboha. Ty svaly jsou pevnější. Ale pomletím se rozmělní a vůbec to neznamená, že bychom jedli něco méně hodnotného. Jen jde o jinou kuchyňskou úpravu," vysvětluje "šéf".

Pro mletí doporučuje kombinovat dva druhy masa. Jeden kousek tučnějšího, druhý libovější. "Tuk je tam velmi důležitý, nese chuť a potřebujeme, aby tam zůstala šťáva," připomíná obecné pravidlo.

Pohlreichovu grilovací chvilku můžete sledovat každé pondělí na Prima Family.

Autor:




Nejčtenější

Chcete si třeba příští neděli udělat krásnou předjarní rodinnou snídani?...
Bylinky na okně do týdne: petrželová nať z odřezků, řeřichová ze semen

Celoročně dostupné čerstvé bylinky i ovoce nám daly zapomenout na to, jak vlastně vitamíny během zimy zajišťovaly naše maminky a babičky před dvaceti lety. Na...  celý článek

Zdeněk Pohlreich
VIDEO: Pohlreich odhalil, jak lze špičkovou kuchyni zabít arogancí

Exkluzivní francouzská kuchyně pro lidové masy od kuchaře, který si je až arogantně vědom svého umění. K tomu naškrobení číšníci v bílých rukavičkách, to vše...  celý článek

Za podivným chováním rybičky byl nádor.
Zlaté rybce vyoperovali nádor. Byla zmatená a plavala pozpátku

Dvacetiletá zlatá rybka už dlouho překonávala průměrný věk svého druhu a byla stále čilá a zdravá. Až v poslední době změnila své chování a lékař objevil...  celý článek

Ruka nemusí dělat nic jiného, než přesouvat kelímek od kávovaru k zákazníkovi....
První robotická kavárna v San Francisku připraví až 200 šálků za hodinu

Startup Cafe X otevřel první kavárnu, kde nebude obsluhovat barista, ale robotická ruka. Rameno průmyslového robota připraví zákazníkovi do kelímku s sebou...  celý článek

Včelka si čistí tykadla.
Polím chybí včely k opylování. Vědci místo nich chtějí nasadit drony

Japonští vědci začali zkoušet miniaturní drony, které by mohly pomoci včelstvům opylovat louky a pole. Stroje by mohly brázdit pole a přenášet pyl z rostliny...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.