Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného

aktualizováno 
Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není vhodné na rychlou úpravu, tak se může pomlít a je to jen jiný způsob vaření," obhajuje ho.

Druhým dechem ale varuje před koupí mletého masa v obchodě. "Kupte si mlýnek a namelte si maso sami. Stojí to sice deset patnáct minut práce, ale víte, co tam máte," radí. Zároveň upozorňuje: "Mleté maso byste měli co nejdříve zpracovat. Mletím se do struktury dostává ohromné množství kyslíku a tím se vytvářejí ideální podmínky pro množení mikroorganismů."

Fotogalerie

Podívejte se na video, jak z levného masa vypreparovat šál, který je ideální na pomletí. "Odstraňte největší kusy šlach, které by ten mlýnek stejně nezvládl. Ale podívejte se třeba na toto hovězí žebro. Máme z něj nádherný čistý kus svaloviny," libuje si.

"Z tohoto kusu byste steak neudělali ani zaboha. Ty svaly jsou pevnější. Ale pomletím se rozmělní a vůbec to neznamená, že bychom jedli něco méně hodnotného. Jen jde o jinou kuchyňskou úpravu," vysvětluje "šéf".

Pro mletí doporučuje kombinovat dva druhy masa. Jeden kousek tučnějšího, druhý libovější. "Tuk je tam velmi důležitý, nese chuť a potřebujeme, aby tam zůstala šťáva," připomíná obecné pravidlo.

Pohlreichovu grilovací chvilku můžete sledovat každé pondělí na Prima Family.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.